Samsung TV gaat vanzelf uit | Samsung NL

Als je tv vanzelf uitgaat, zijn er verschillende oorzaken mogelijk. De meest voorkomende redenen voor een tv die vanzelf uitgaat zijn de instellingen en de externe apparaten die op de tv zijn aangesloten.

Methode 1: Haal de stekker van de tv uit het stopcontact gedurende 30 seconden

Trek de stekker van de tv 30 seconden uit het stopcontact en steek de stekker dan weer in een stopcontact waarvan je weet dat het goed werkt. Dit wordt een 'softreset' genoemd en de tv zal opnieuw kalibreren.

Methode 2: Controleer de tv-instellingen

Eco Solution-instellingen

De Eco Solution-functie schakelt de tv uit om stroom te besparen als er lange tijd geen invoer is.

(Instellingen -> Algemeen -> Eco Solution -> Automatisch uitschakelen -> Selecteer Uit)

eco solution-instellingen

Slaaptimer instellingen

Slaaptimer schakelt de tv uit na een vooraf ingestelde periode.

(Instellingen -> Algemeen -> System Manager -> Tijd -> Slaaptimer -> Selecteer Uit)

slaaptimer instellingen

Software-updates

Houd de software van de tv up-to-date.

(Instellingen -> Ondersteuning -> Software-update -> Nu bijwerken)

software-update instellingen

Methode 3: Controleer de aansluitingen

• Als een settopbox, gameconsole, pc of andere externe apparaten op de tv zijn aangesloten, moet je de voedingskabels van de externe apparaten loskoppelen en deze weer aansluiten. Het tv-scherm kan donker worden als de bron die op de tv is aangesloten wordt uitgeschakeld.
  • Wanneer er geen externe apparaten op de tv zijn aangesloten, stel je de bron in op tv. (Instellingen -> Bron -> TV)
  • Zorg ervoor dat je een gecertificeerde HDMI-kabel gebruikt. Als je een niet-gecertificeerde HDMI-kabel gebruikt, kan het scherm zwart zijn of kan er een verbindingsfout optreden.

Let op:

• De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat zijn slechts voorbeelden in het Engels - ze zijn ook beschikbaar in de taal van jouw land.
  • Als je alle bovenstaande methoden hebt geprobeerd, maar je hebt nog steeds problemen met je tv, neem dan contact op met het Samsung Service Center om hulp te krijgen van getrainde technici.