Uppdatera din Samsung Gaming Monitor med en USB-enhet

En Samsung Gaming Monitor

Samsung förbättrar kontinuerligt stabiliteten och prestandan i Gaming Monitor-serien genom att lansera nya firmware-versioner. Genom att uppdatera monitorns firmware kan du förebygga eventuella skärmproblem och se till att enheten fungerar som den ska. Du kan använda instruktionerna i den här bruksanvisningen för att uppdatera firmware för din Gaming Monitor till den senaste versionen med en USB-enhet.

Obs: För Wi-Fi-aktiverade modeller kan firmware-uppdateringar utföras automatiskt när nätverket är anslutet.

Någon håller i ett USB-minne bredvid en Samsung Gaming Monitor

För att uppdatera din Samsung Gaming Monitor med en USB-enhet, följ instruktionerna nedan:

1 Använd en webbläsare på en PC, navigera till Samsung.com, och håll sedan muspekaren över Support högst upp på sidan.
2 Välj Handbok och programvara, och ange sedan modellkoden för din Gaming Monitor i sökfältet. Du kan också välja en produktkategori för att hitta din specifika modell.
Sök på ditt modellnummer som är markerat på Samsung Support-sidan
3 Välj den senaste uppdateringsfilen för din modell och ladda sedan ned uppdateringsfilen till din PC.

Obs: Formatera din USB-enhet till FAT32 innan du laddar ned filen.

4 När du har packat upp den nedladdade uppdateringsfilen på din PC sparar du alla filerna (.bin- eller .img-format) i den översta mappen på din USB-enhet.
Filutforskare med utvalt USB-minne

Obs: Byt inte namn på filen när den har laddats ned. För smarta Gaming Monitorer, spara den uppackade mappen i den översta mappen på din USB-enhet. Var försiktig så att du inte duplicerar samma mapp.

5 Koppla bort USB-enheten från PC:n och anslut den till USB-porten på baksidan av din Gaming Monitor.
Ett USB-minne är anslutet till en USB-port på baksidan av en Samsung Gaming Monitor

Obs: Anslutningarna på din monitor kan variera beroende på modell. Beroende på modell kan du till exempel behöva använda en USB-A till USB-C-adapter.

6 Slå på din monitor och använd sedan Jog-knappen för att navigera till Meny > Support > Programvaruuppdatering.
Support menyskärm på en Samsung Gaming Monitor

Obs: Jog-knappens och menyns utseende och placering kan variera beroende på modell.

7 Uppdateringen fortsätter automatiskt. Medan uppdateringen pågår kommer monitorn automatiskt att stängas av och slås på igen. Monitorn kan starta om mer än en gång. När uppdateringen är slutförd och monitorn startas om visas inte längre popup-meddelandet om uppdatering.
Uppdatera skärmen på en Samsung Gaming Monitor

Obs: Använd inte monitorn och stäng inte av den förrän uppdateringen är slutförd.

8 När uppdateringen är slutförd kopplar du ur monitorns nätkabel och ansluter den igen.
9 Använd slutligen Jog-knappen för att navigera till Meny > Support > Information och kontrollera den uppdaterade firmware-versionen.
Support menyskärm på en Samsung Gaming Monitor

Anmärkningar:

• Om uppdateringen misslyckas kommer monitorn automatiskt att försöka uppdatera igen.
  • Video- och ljudinställningarna kan återställas till standardinställningar efter firmware-uppdateringen.