Hur du ansluter din luftrenare till SmartThings

Njut av en bekvämare vardag med Samsung SmartThings-appen. Anslut din Samsung-luftrenare till SmartThings och styr allt på mobilen. Även om du inte är hemma kan du kontrollera luftkvaliteten i ditt hem. Du kan t.ex. ändra fläkthastigheten via SmartThings-appen utan att behöva använda fjärrkontrollen

Anslutningsvillkor

Samsung smartthings i vardagen

Kontrollera enhetens operativsystem

SmartThings-appen finns tillgänglig på Android/iOS. Innan du ansluter din smartphone till luftrenaren ska du först se till att följande krav är uppfyllda.

Android

iOS (iPhone)

OS

Android 6.0 eller högre

iOS 10.0 eller högre

Typ av enhet

Smartphone, Surfplatta

iPhone 6 eller senare, iPad

RAM-minne

2 GB eller mer

2 GB eller mer

Upplösning

1280x720(HD)

1920x1080(FHD)

2560x1440(WQHD)

1334x750

1920x1080

Kriterier App

RAM 2 GB eller mer

Bluetooth profil 4.0 eller högre

Terminal med möjlighet att spegla Wi-Fi

RAM 2 GB eller mer

Bluetooth profil 4.0 eller högre

Terminal med möjlighet att spegla Wi-Fi

Anslut din smartphone till ett Wi-Fi nätverk

• På din smartphone: Tryck på Inställningar > Anslutning > Wi-Fi > Välj den Router du vill ansluta till (ange lösenord vid inställning av säkerhet).
  • När anslutningen är klar kommer den valda routern i det aktuella nätverket markeras som Ansluten.

Installera SmartThings-appen

• Ladda ner och installera SmartThings-appen från App store (Google Play Store, Apple App Store, eller Samsung Galaxy Apps).
  • Använd nyckelordet SmartThings för att hitta appen.

Skapa ett Samsung account

• Du måste logga in på ett Samsung account innan du kan börja använda SmartThings-appen.
  • Följ anvisningarna i SmartThings-appen för att skapa ett Samsung account.
  • Om du har en smartphone från Samsung kan du lägga till ditt Samsung account i telefonens inställningsapp. Därefter loggas du automatiskt in på ditt Samsung account.

Obs:

• Alla funktioner är tillgängliga när enheten är ansluten med ett Wi-Fi nätverk. För att kunna använda SmartThings-appen och dess funktioner måste du därför först ansluta din smartphone till en Wi-Fi-router.
  • Se till att både luftrenaren och din smartphone är anslutna till samma router.
  • Routerns namn (SSID) kan ställas in med engelskt alfabet, symboler och siffror (specialtecken stöds ej).
  • Det krävs en 2.4 GHz-anslutning för att ansluta Jet Bot till ett Wi-Fi-nätverk.
  • Minst 3 mottagande antenner för WiFi-nätverket ska visas.

Starta anslutningen

Här är en steg-för-steg-guide för hur du ansluter din luftrenare till SmartThings-appen. Stegen är lite olika beroende på mobilenhetens operativsystem.

Se till att luftrenaren och Wi-Fi routern är kopplade till elnätet innan du börjar. Anslut sedan din smartphone till ett Wi-Fi-nätverk och öppna SmartThings-appen.

Gå till Lägg till enhet och tryck på Luftrenare Gå till Lägg till enhet och tryck på Luftrenare

Steg 1. Öppna SmartThings-appen och tryck på + ikonen. Välj Lägg till enhet och välj Luftrenare.

Tryck på Samsung Ikonen Tryck på Samsung Ikonen

Steg 2.. Välj Samsung.

Välj luftrenare Välj luftrenare

Steg 3. Välj Luftrenare.

Tryck på Start Tryck på Start

Steg 4.Tryck Start.

Nästa steg enligt mobilens operativsystem

Här är en steg-för-steg-guide för hur du ansluter din luftrenare till SmartThings-appen. Stegen är lite olika beroende på mobilenhetens operativsystem.

Tryck och håll den fyrkantiga knappen inne tills AP visas Tryck och håll den fyrkantiga knappen inne tills AP visas

Steg 5. Slå på luftrenaren och håll in den fyrkantiga knappen i minst 5 sekunder tills AP visas. Din smartphone kommer då anslutas till luftrenaren.

på luftrenaren trycker du snabbt på POWER-knappen på luftrenaren trycker du snabbt på POWER-knappen

Steg 6.Tryck och släpp sedan på luftrenarens POWER-knapp. (Håll den inte intryckt.)

Välj wi-fi nätverk Välj wi-fi nätverk

Steg 7. Välj det Wi-Fi nätverk luftrenaren ska anslutas till.

Ställ in luftrenarens namn Ställ in luftrenarens namn

Steg 8. När du har angett Wi-Fi nätverk kommer luftrenaren registreras på ditt Samsung account. Ställ in luftrenarens namn och tryck på Klar. Registreringen är nu.

Tryck på start Tryck på start

Steg 5. Tryck på Start.

Tryck och håll ned den fyrkantiga knappen Tryck och håll ned den fyrkantiga knappen

Steg 6. Starta luftrenaren och tryck på den fyrkantiga knappen tills AP visas

verifieringspop-up fösnter verifieringspop-up fösnter

Steg 7. Två steg verifieringspop-up fönster kommer att visas. Tryck på OK för att fortsätta.

Gå till Inställningar Gå till Inställningar

Steg 8. Gå till Inställningar för att ansluta till ett trådlöst nätverk

Välj ett trådlöst nättverk Välj ett trådlöst nättverk

Steg 9. Välj ett trådlöst nättverk.

Ange lösenordet Ange lösenordet

Steg 10. Ange lösenordet 1111122222 (5 gånger 1 och 5 gånger 2).

Anslut till ett trådlöst nätverk Anslut till ett trådlöst nätverk

Steg 11. Öppna SmartThings app när enheten ansluts till ett trådlöst nätverk.

Tryck och håll ned luftrenarens Start/Stop knapp Tryck och håll ned luftrenarens Start/Stop knapp

Steg 12.Tryck och håll ned luftrenarens Start/Stop knapp.

Fyll in dina nätverkuppgifter Fyll in dina nätverkuppgifter

Steg 13. Fyll in dina nätverkuppgifter för att ansluta enheten.

Anslutning till ett trådlöst nätverk Anslutning till ett trådlöst nätverk

Steg 14. Uppgifterna skickas till luftrenaren.

Anslut till ditt Samsung konto Anslut till ditt Samsung konto

Steg 15. Din luftrenare ansluter till nätverket.

Anslutning avsluts Anslutning avsluts

Steg 16. Hitta luftrenarens namn och tryck på Slut.

Obs :

• Funktionerna kan variera beroende på landet, tillverkaren eller nätverket.
  • Se till att enheten är uppdaterad innan du ansluter till appen.
  • Skärmdumpar och enhetsmenyer kan variera beroende på smartphone modellen och dess version.