Hur du ansluter din ugn med SmartThings

SmartThings är en funktion som gör det enkelt att styra och hantera smarta hushållsapparater och IoT-enheter (Internet of Things) med en smartphone. Du kan övervaka och styra statusen för olika enheter, till exempel smarta enheter, hushållsapparater, tv-apparater, högtalare etc. som är registrerade på servern. Det är en framtida plattformstjänst som kommer att ge möjlighet att ansluta Samsungs produkter (som en plattform med öppen källkod) med inte bara våra produkter utan även andra IoT-apparater.

SmartThings i vardagslivet.

Steg 1. Granska kraven för anslutning

Innan du ansluter din smartphone med ugnen, se till att följande krav är uppfyllda:

Major information codes

Android

iOS (iPhone)

OS

Android 6.0 eller nyare

iOS 10.0 eller högre

Enhet

Smartphone, Surfplatta

iPhone 6 eller äldre, iPad

RAM-Minne

2 GB eller mer

2 GB eller mer

Upplösningar som stöds

1280*720(HD)

1920*1080(FHD)

2560*1440(WQHD)

1334*750

1920*1080

Kriterier för förhandsinläsning av appar

Minne 2 GB eller mer

Bluetooth profil 4.0 eller högre

Terminal som tillåter Wi-Fi spegling

Minne 2 GB eller mer

Bluetooth profil 4.0 eller högre

Terminal som tillåter Wi-Fi spegling

Steg 2. Anslut din smartphone till Wi-Fi-nätverket

• På din smartphone: Tryck på Inställningar → Anslutning → Wi-Fi → Välj en router att ansluta till (ange lösenord när du ställer in säkerheten).
  • När den valda routern i det aktuella nätverket är korrekt ansluten bekräftas den som "ansluten".

Obs:

• Routernamn (SSID) är inställt på engelska, symboler och siffror (specialtecken stöds inte).
  • 2,4 GHz-anslutning tillgänglig när du ansluter en ugn till Wi-Fi-nätverket.
  • Minst 3 antenner för mottagning av Wi-Fi-nätverk ska visas.
  • När du ansluter din hushållsapparat till din smartphone med SmartThings ska du se till att båda enheterna är anslutna till samma router.

Steg 3. Installera SmartThings-appen

• Ladda ner och installera SmartThings-appen från marknaden (Google Play Store, Apple App Store eller Samsung Galaxy Apps).
  • Använd sökordet "SmartThings" för att hitta appen.”

Steg 4. Konfigurera ett Samsung account

• Du måste logga in på ett Samsung account innan du kan använda SmartThings-appen.
  • Om du vill konfigurera ett Samsung account kan du följa anvisningarna i SmartThings-appen.
  • Eller om du har en Samsung-smartphone kan du lägga till ditt Samsung account i inställningsappen på din smartphone. Då kommer den automatiskt att logga in på ditt Samsung account.

Steg 5. Anslut din smartphone med ugnen

1. Kontrollera först att ugnen och Wi-Fi-routern är anslutna till strömmen.

2. Starta SmartThings-appen. Tryck på plusknappen och välj [Lägg till enhet] på hemvyn.

Lägg till en enhet på hemvyn.

3. Välj [Oven] och [Oven (LCD)]. I den ordningen.

Välj ugn och sedan ugn (lcd).

4. Tryck på Start knappen.

5. Välj önskad plats och rum.

Välj plats och rum.

6. På ugnen trycker du på Inställningar, väljer Enkel anslutning och sedan Anslut.

Tryck Anslut på ugnen.

7. Ange Wi-Fi-informationen för att ansluta enheten till ett Wi-Fi-nätverk.

Ange Wi-Fi informationen.

8. Vänta tills ugnen är ansluten till ditt Samsung account.

9. När anslutningen är klar, ange ett namn för ugnen.

Din smartphone och ugn är kopplade.

6. Tryck Nästa på den nedre skärmen.

Välj Nästa längst ner i högra hörnet på skärmen.

7. På din iPhone öppnar du appen Inställningar och går till Wi-Fi för att ansluta till det nätverksnamn som börjar med ”oven”.

Koden är 1111122222. (“1” 5 gånger and “2” 5 gånger)

Ange koden gör att ansluta med Wi-Fi nätverket.

8. När din telefon väl är ansluten till ugnens Wi-Fi-nätverket öppnar du SmartThings-appen igen. Ange din Wi-Fi-information för att ansluta enheten till ett Wi-Fi-nätverk och tryck på Nästa. Wi-Fi-informationen skickas då till ugnen.

Ange Wi-Fi information.

9. Vänta tills ugnen är ansluten till ditt Samsung account.

10. När anslutningen är klar, ange ett namn för ugnen.

När anslutningen är klar, ange ett namn för ugnen

Obs:

• Alla funktioner och stegbeskrivningar som rör SmartThings-appen skiljer sig åt beroende på programvaruversionen.
  • Om du använder mobildata kan kostnader uppstå beroende på nedladdningar och trådlös kommunikation mellan enheterna.
  • Tillgänglig teknik och funktioner kan variera beroende på land, tjänsteleverantör, nätverksmiljö eller produkt.