Hur du använder ett torkställ i din torktumlare

Det rekommenderas att använda ett torkställ för känsliga plagg som kan skadas av den roterande torktumlaren. Torkstället håller plaggen på plats och skyddar känsliga textiler från att tumla runt och skadas. Detta förlänger även plaggens livslängd.

Fördelen med torkställ

Det är en fördel att använda torkställ när du vill torka tjocka, tunga eller ömtåliga plagg så som skor och tjocktröjor. Det håller tvätten platt och säker när tumlaren roterar. Plaggen torkas av värmen och du slipper buller eller eventuella skador som torktumlare kan orsaka.

Torkställ inuti trumman.

Obs:

• Torkställ ingår endast för de tillämpliga modellerna.
  • Ta bort torkstället från trumman när du använder torktumlaren för första gången.

Hur du använder torkstället

Steg 1. Placera torkstället i trumman och tryck in ställets främre kanter i hålen i dörrkarmen.

Torkstället placeras inne i trumman.

Steg 2. Lägg plaggen på torkstället. Det är viktigt att lämna tillräckligt med utrymme för luften att cirkulera.

• Vik kläderna och lägg dem platt på torkstället.
  • Placera skorna med skosulorna nedåt.
Placering av plagg på torkstället.

Steg 3. Stäng dörren och tryck på Power. Välj TIME DRY och tryck sedan Dry Time för att välja torktid.

Obs:

• Välj torktid utefter plaggens fuktighetsgrad och vikt.
  • Det kan vara nödvändigt att återställa timern om längre torktid krävs.

Steg 4. Tryck på Start/Pause.

När du torkar tvätten med hjälp av torkstället rekommenderas programmet TIME DRY.

Hur du gör inställningen

Step 1. Vrid programväljaren till TIME DRY.

Steg 2. Tryck Dry Time för att välja torktid.

Tryck Dry Time för att välja torktid.

Obs:

• Programtiden kan variera beroende på hur blöta plaggen är.
  • Den faktiska utformningen och torrnivån kan skilja sig åt beroende på vilken modell du har.
  • För mer information, läs igenom den specifika bruksanvisningen för just din modell.

Torkförslag

• Tvättbara tröjor: Vik och lägg kläderna på räcket för att förhindra att kläderna blir skrynkliga.
  • Kuddar av skumgummi
  • Stoppade leksaker (fyllda med bomulls- eller polyesterfibrer och skum- eller gummifyllda): Bibehåll formen och placera dem på torkstället.
  • Träningsskor: Placera dem på räcket så att skosulorna är vända nedåt.

Olämpliga plagg att torka

• Torkning av skumgummi, plast, latex och gummi: Detta kan orsaka skador på plaggen och leda till brandrisk.
  • Skor: För att förhindra skador på skor, använd gärna torkstället.
  • Värmen kan orsaka skador och försämra limmade produkter.

Obs:

• För mycket torkning kan slita på dina plagg.
  • Torka inte mer än den maximala kapaciteten (1,5 kg) på ett torkställ. (Detta kan leda till att torkförmågan försämras).