Använd Dual Ice-maskinen på ditt Samsung-kylskåp

Vy över Dual Ice-maskinen

Ditt Samsung-kylskåp levereras med en inbyggd Dual Ice-maskin som kan producera två olika typer av is: stora iskuber och små isbitar. Varje ismaskin har sin egen praktiska isbricka, så att du snabbt kan hämta den typ av is du önskar. Du kan slå på båda ismaskinerna samtidigt eller bara hålla en av dem igång, om du föredrar en viss typ av is.

Obs! Dual Ice-maskinens design och tillbehör kan variera beroende på modell. En isskopa medföljer kylskåpet.

Obs! Första gången du använder enheten bör du slå på båda ismaskinerna och låta dem producera is i minst 1 till 2 dagar och sedan kassera den producerade isen. Detta kommer att ta bort föroreningar i vattenförsörjningen.

Du behöver bara utföra några få steg för att slå på Dual Ice-maskinen. Kontrollera kylskåpets bruksanvisning för specifika instruktioner om följande steg inte fungerar på din modell.

1 Aktiveraförst displaypanelen i kylskåpet genom att trycka på valfri knapp.
2 Tryck på O-knappen tills ismaskinens indikator börjar blinka.
Vy över dryckesenhetsmenyn och <o>-knappen
3 Tryck på < eller >-knapparna för att aktivera eller inaktivera önskad ismaskin.
4 Vänta sedan i 5 sekunder eller tryck på O-knappen för att bekräfta ditt val.
5 Ismaskinens indikator slutar att blinka.
Vy över dryckesenhetsmenyn och knapparna ”på” och ”av”.
6 När isen har producerats kan du skjuta ut ishinksbrickan för att ta bort isen. Återplacera genom att skjuta tillbaka den på plats.

Obs! Om isen börjar ansamlas på ena sidan av ishinken, fördela helt enkelt isen jämnt i hinken. Låt sedan ismaskinen fortsätta att producera is.

Obs! Om du inte använder Dual Ice-maskinen under en längre tid kan isen bilda stora klumpar inuti ishinkarna. Om detta inträffar ta du bort och tömmer hinkarna.

Om iskuber eller isbitar inte matas ut från Dual Ice-maskinen kan du använda testfunktionen för att kontrollera om den fungerar korrekt.

1 Ta bort ishinken för ismaskinen du vill testa och leta sedan upp knappen Test på undersidan av den ismaskinen. Det kan stå "Test" på knappen beroende på modell.
Vy över testknappen som sitter på undersidan av ismaskinen.
2 Tryck och håll ned knappen Test tills du hör en kort signal.
3 Du kommer då att höra en andra kort signal om ismaskinen fungerar korrekt.
4 Se till att sätta tillbaka ishinken när du är klar.