En vit beläggning finns på disken efter att du har använt din Samsung-diskmaskin

En vit beläggning finns på disken efter att du har använt din Samsung-diskmaskin

Om en vit beläggning finns kvar på disken och andra föremål efter att de har diskats i diskmaskinen kan orsaken vara vattenhårdheten eller för mycket diskmedel. Hårt vatten innehåller mineraler som kan lämna fläckar på din disk. Du kan använda spolglans, justera diskmaskinens vattenavhärdare eller till och med minska mängden diskmedel för att förhindra att det bildas en beläggning på din disk.

Obs! Se till att inställningarna för påfyllning av salt och spolglans är korrekta enligt vattenhårdheten i ditt område. Din lokala vattenleverantör kan ge dig råd om vattnets hårdhet i ditt område.

Du måste manuellt justera diskmaskinens inställning för vattnets hårdhet beroende på vattnet i det område du bor och sedan fylla på saltbehållaren (tas upp i nästa avsnitt). Din diskmaskin kommer att optimera den mängd diskmaskinsspecifikt salt som krävs baserat på vattenhårdeten i ditt område. För att säkerställa rätt inställningar, kontakta din lokala vattenleverantör för information om hårdhetsnivån på din vattenförsörjning.

Obs! Följande instruktioner kan variera beroende på diskmaskinens modell. För steg som är specifika för din modell, se användarmanual.

• Modeller DW60B* förutom modeller DW60BB89*:

Tryck på knapparna Hygien plus och Fördröj start samtidigt i 3 sekunder. Tryck på knapparna Hygien plus och Fördröj start samtidigt i 3 sekunder.

Steg 1
Tryck på knapparna Hygien plus och Fördröj start samtidigt i 3 sekunder.

Tryck på Hygien plus. Tryck på Hygien plus.

Steg 2
Tryck på Hygien plus tills ”L0”, ”L1”, ”L2”, ”L3”, ”L4” eller ”L5” visas.

Tryck sedan på Fördröj start för att bekräfta. Tryck sedan på Fördröj start för att bekräfta.

Steg 3
Tryck sedan på Fördröj start för att öppna undermenyn.

Tryck på Hygien plus för att välja en ny inställning. Tryck på Hygien plus för att välja en ny inställning.

Steg 4
Tryck på Hygien plus för att välja en ny inställning. Du kan välja mellan L0 (för mjukt vatten) till L5 (för hårt vatten).

Tryck på Fördröj Start för att spara den nya inställningen för vattenhårdheten. Tryck på Fördröj Start för att spara den nya inställningen för vattenhårdheten.

Steg 5
Tryck på Fördröj Start för att spara den nya inställningen för vattenhårdheten.

Endast modellerna DW60BB89*:

Tryck på Alternativknappen. Tryck på Alternativknappen.

Steg 1
Slå på diskmaskinen och tryck sedan på Alternativknappen.

Navigera till alternativet Vattenhårdhet genom att använda vänster- eller högerknapparna. Navigera till alternativet Vattenhårdhet genom att använda vänster- eller högerknapparna.

Steg 2
Navigera till alternativet Vattenhårdhet genom att använda vänster- eller högerknapparna.

Tryck på Startknappen för att öppna undermenyn. Tryck på Startknappen för att öppna undermenyn.

Steg 3
Tryck på Startknappen för att öppna undermenyn.

Använd vänster- eller högerknapparna för att välja en vattenhårdhetsnivå från nivå 0 (för mjukt vatten) till nivå 5 (för hårt vatten). Använd vänster- eller högerknapparna för att välja en vattenhårdhetsnivå från nivå 0 (för mjukt vatten) till nivå 5 (för hårt vatten).

Steg 4
Använd vänster- eller högerknapparna för att välja en vattenhårdhetsnivå från nivå 0 (för mjukt vatten) till nivå 5 (för hårt vatten).

Tryck på Startknappen för att spara den nya inställningen. Tryck på Startknappen för att spara den nya inställningen.

Steg 5
Tryck på Startknappen för att spara den nya inställningen.

• Modellerna DW60A80* och DW60R70*:

Tryck och håll ned knappen AUTO cykel i 5 sekunder. Tryck och håll ned knappen AUTO cykel i 5 sekunder.

Steg 1
Slå på diskmaskinen och håll sedan ned knappen AUTO cykel i 5 sekunder. Displayen visar ”0:00” när du öppnar inställningsläget.

Tryck på knappen Fördröj start för att öppna inställningsmenyn för vattenhårdhet. Tryck på knappen Fördröj start för att öppna inställningsmenyn för vattenhårdhet.

Steg 2
Tryck på knappen Fördröj start för att öppna inställningsmenyn för vattenhårdhet.

Standardinställningen är H3 eller H4 Standardinställningen är H3 eller H4

Steg 3
Displayen visar den aktuella inställningen (standardinställningen är H3 eller H4).

Tryck på knappen AUTO cykel för att ändra inställningen. Tryck på knappen AUTO cykel för att ändra inställningen.

Steg 4
Tryck på knappen AUTO cykel för att ändra inställningen. Du kan välja mellan H1 (för mjukt vatten) till H6 (för hårt vatten). Vänta sedan 5 sekunder tills inställningen sparas.

• Modellerna DW60A60*:

Tryck och håll ned knappen AUTO eller Program i 5 sekunder. Tryck och håll ned knappen AUTO eller Program i 5 sekunder.

Steg 1
Slå på diskmaskinen och håll sedan ned knappen AUTO eller Program i 5 sekunder. Displayen visar ”0:00” när du öppnar inställningsläget.

Tryck på knappen Självrengöring eller Sanera för att öppna inställningsmenyn för vattenhårdhet. Tryck på knappen Självrengöring eller Sanera för att öppna inställningsmenyn för vattenhårdhet.

Steg 2
Tryck på knappen Självrengöring eller Sanera för att öppna inställningsmenyn för vattenhårdhet.

Displayen visar den aktuella inställningen (standardinställningen är H3). Displayen visar den aktuella inställningen (standardinställningen är H3).

Steg 3
Displayen visar den aktuella inställningen (standardinställningen är H3).

Tryck på knappen AUTO eller Program för att ändra inställningen. Du kan välja mellan H1 (för mjukt vatten) till H6 (för hårt vatten). Tryck på knappen AUTO eller Program för att ändra inställningen. Du kan välja mellan H1 (för mjukt vatten) till H6 (för hårt vatten).

Steg 4
Tryck på knappen AUTO eller Program för att ändra inställningen. Du kan välja mellan H1 (för mjukt vatten) till H6 (för hårt vatten). Vänta sedan 5 sekunder tills inställningen sparas.

• Modellerna DW60M6043F* och DW5043F*:

Tryck och håll ned knappen för Program i 5 sekunder. Tryck och håll ned knappen för Program i 5 sekunder.

Steg 1
Slå på diskmaskinen och håll sedan ned knappen för Program i 5 sekunder. Displayen visar ”0:00” när du öppnar inställningsläget.

Tryck på knappen Hygien för att öppna inställningsmenyn för vattenhårdhet. Tryck på knappen Hygien för att öppna inställningsmenyn för vattenhårdhet.

Steg 2
Tryck på knappen Hygien för att öppna inställningsmenyn för vattenhårdhet.

Standardinställningen är H3 Standardinställningen är H3

Steg 3
Displayen visar den aktuella inställningen (standardinställningen är H3).

Tryck på knappen för Program för att ändra inställningen. Tryck på knappen för Program för att ändra inställningen.

Steg 4
Tryck på knappen för Program för att ändra inställningen. Du kan välja mellan H1 (för mjukt vatten) till H6 (för hårt vatten). Vänta sedan 5 sekunder tills inställningen sparas.

• Endast modellerna DW60M5042F*:

Tryck och håll ned knappen för Program i 5 sekunder. Tryck och håll ned knappen för Program i 5 sekunder.

Steg 1
Slå på diskmaskinen och håll sedan ned knappen för Program i 5 sekunder för att öppna inställningsmenyn för vattenhårdhet.

Standardinställningen är H3 Standardinställningen är H3

Steg 2
Displayen visar den aktuella inställningen (standardinställningen är H3).

Tryck på knappen för Program för att ändra inställningen. Tryck på knappen för Program för att ändra inställningen.

Steg 3
Tryck på knappen för Program för att ändra inställningen. Du kan välja mellan H1 (för mjukt vatten) till H6 (för hårt vatten). Vänta sedan 5 sekunder tills inställningen sparas.

• Modellerna DW50R40*:

Tryck och håll ned knappen AUTO eller Normal cykel i 5 sekunder Tryck och håll ned knappen AUTO eller Normal cykel i 5 sekunder

Steg 1
Slå på diskmaskinen och håll sedan ned knappen AUTO eller Normal cykel i 5 sekunder. Displayen visar ”0:00” när du öppnar inställningsläget.

Tryck på knappen Fördröj start för att öppna inställningsmenyn för vattenhårdhet. Tryck på knappen Fördröj start för att öppna inställningsmenyn för vattenhårdhet.

Steg 2
Tryck på knappen Fördröj start för att öppna inställningsmenyn för vattenhårdhet.

Displayen visar den aktuella inställningen (standardinställningen är H4). Displayen visar den aktuella inställningen (standardinställningen är H4).

Steg 3
Displayen visar den aktuella inställningen (standardinställningen är H4).

Tryck på knappen AUTO eller Normal cykel för att ändra inställningen. Du kan välja mellan H1 (för mjukt vatten) till H6 (för hårt vatten). Tryck på knappen AUTO eller Normal cykel för att ändra inställningen. Du kan välja mellan H1 (för mjukt vatten) till H6 (för hårt vatten).

Steg 4
Tryck på knappen AUTO eller Normal cykel för att ändra inställningen. Du kan välja mellan H1 (för mjukt vatten) till H6 (för hårt vatten). Vänta sedan 5 sekunder tills inställningen sparas.

Se information och instruktioner nedan för påfyllning av saltbehållaren.

Notera:

• Om vattnets hårdhetsnivå är ojämn ställer du in diskmaskinen till högsta möjliga nivå. Om t.ex. avläsningen av vattnets hårdhet varierar från 6,7 mmol/l till 9,0 mmol/l ställer du in diskmaskinen till 9,0 mmol/l.

• Diskmaskinens standardnivå för vattnets hårdhet är 3 (2,1-3,0 mmol/l). Om den här inställningen matchar vattenhårdheten i ditt område behöver du inte ändra den.

Obs! Följande instruktioner kan variera beroende på diskmaskinens modell. Kontrollera diskmaskinens bruksanvisning för specifik information.

1 Öppna luckan till diskmaskinen.
2 Vrid locket till saltbehållaren moturs för att öppna det.
Vrid locket till saltbehållaren moturs för att öppna det.

Obs! När locket öppnas kan rent vatten som har lagrats rinna ut. Du kan tillsätta salt för att förhindra att vattnet läcker ut.

3 Fyll sedan saltbehållaren med vatten.

Obs! Detta är endast nödvändigt när du använder diskmaskinen för första gången.

4 Tillsätt diskmaskinssalt. Beroende på storleken på saltkornen kan det ta ett tag för saltet att lösas upp och indikatorn att slockna.
Tillsätt diskmaskinssalt. Beroende på storleken på saltkornen kan det ta ett tag för saltet att lösas upp.
5 Vrid locket till saltbehållaren medurs för att stänga det.
6 Om du behöver rensa bort salt eller saltvatten från diskmaskinen kan du köra en Snabbcykel.
7 Om det inte finns tillräckligt med salt i förvaringsbehållaren tänds saltindikatorn. Upprepa föregående steg för att tillsätta mer salt i förvaringsbehållaren.

Försiktighetsåtgärder och noteringar gällande saltlagring:

• Använd endast salt avsett för diskmaskiner. Använd inte någon annan typ av salt eller lösningsmedel, eftersom de kan skada saltlagrings- och vattenavhärdarsystemet.

• Den maximala saltkapaciteten är ca 1 kg. Överskrid inte denna mängd. Det kan påverka diskmaskinens prestanda.

• För att förhindra korrosion på grund av en överdriven mängd salt eller saltvatten ska saltbehållaren alltid fyllas innan du startar en cykel.

• Se till att locket till saltbehållaren är ordentligt fastsatt och åtdraget.
Använd spolglans

Genom att använda spolglans förbättras diskmaskinens torkprestanda. Du kan också försöka använda en mindre mängd diskmedel och mer spolglans. Använd följande instruktioner när du är redo att tillsätta spolglans:

1 Öppna luckan till diskmaskinen och öppna sedan locket till spolglansbehållaren.
Öppna luckan till diskmaskinen och öppna sedan locket till spolglansbehållaren.
2 Fyll på med önskad typ av spolglans i spolglansbehållaren.
3 Stäng locket till spolglansbehållaren.

Försiktighetsåtgärder och noteringar gällande spolglans:

• Vi rekommenderar att du endast använder flytande spolglans. Spolglans i pulverform kan täppa igen behållarens öppning och göra så att diskmaskinen inte fungerar som den ska.

• Överfyll inte spolglansbehållaren, eftersom det kan leda till att spolglansen rinner över under en cykel.

•  Tillsätt inte diskmedel i spolglansbehållaren.