Använd den informativa omslagskärmen på Galaxy Z Flip3 5G

Jämfört med den tidigare Galaxy Z Flip är Galaxy Z Flip3 5G:s skärm fyra gånger större, vilket gör att du kan se mer information på ett smidigt sätt. Det räcker med några få tryck och svep på skärmen för att se dina aktuella meddelanden, batteritid, datum och klocka utan att öppna enheten. Ta en titt på din Galaxy Z Flip3 5G för att snabbt se den praktiska omslags-skärmen.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Få tillgång till olika funktioner på omslagsskärmen

Galaxy Z Flip3 5Gs förbättrade och fyra gånger större skärm gör det lättare att se mer innehåll. Med bara ett svep och utan att veckla upp den, kan du komma åt olika funktioner som snabbinställningar, meddelanden, widgetkontroll, Samsung Pay, m.m.

Galaxy Z Flip3 5G snabbvisning på omslagsskärm.

Om omslagskärmen är avstängd trycker du bara på sidotangenten eller dubbelklickar på skärmen för att tända den. Du kan enkelt se klockan, datum, batteristatus och ikonen för olästa meddelanden på täckskärmen direkt. Se nedan för de tillgängliga funktionerna med varje svepriktning.

1. Snabbinställningar

Du kan ändra ljudläget eller ljusstyrkan på omslagskärmen. Svep nedåt med fingret över klockan.

Galaxy Z Flip3 5G samsung pay på omslagsskärm.

Obs: Om du vill redigera omslagsskärmen går du in på Inställningar och trycker på Omslagsskärmen

2. Visa meddelanden

När du får nya meddelanden visas de på omslagsskärmen. Om du vill se ett meddelande sveper du till höger på klockan och väljer ett meddelande. Genom att scrolla, kan du kontrollera upp till 8 rader av meddelanden på en gång.

Galaxy Z Flip3 5G visar meddelanden på omslagsskärm.

Om du vill se information om meddelandet trycker du på Öppna app och fäller upp enheten. Appen startar omedelbart och du kan sedan kontrollera meddelandet. Om du trycker på Svara och fäller upp enheten kan du svara i appen Meddelanden.

Obs: Om skärmen är låst måste du låsa upp den efter att ha tryckt på Öppna app för att se information om meddelandet.

3. Kontrollera widgets

Du kan ställa in widgetar som Musik, Väder, Dagens schema, Nästa larm, Timer på omslagsskärmen. Du kan även styra dem därifrån utan att behöva fälla upp enheten. Om du till exempel ställer in musikregulatorn som widget för täckskärmen kommer den visas där. Svep till vänster på klockan och tryck på ikonen för att styra uppspelningen.

Galaxy Z Flip3 5G kontroll av widgets på omslagsskärm.

Följ nedanstående steg för inställningar av widgets på omslagsskärmen.

Steg 1. Öppna Inställningar och tryck sedan Omslagsskärm.

Steg 2. Öppna Widgets.

Steg 3. Välj vilka widgets du vill ska visas på Omslagsskärmen.

Galaxy Z Flip3 5G inställningar av widgets på omslagsskärm.

Om du vill ändra widgets ordning, trycker du på Omplacera i övre högra hörnet av skärmen.

Galaxy Z Flip3 5G ändra ordning av widgets på omslagsskärm.

4. Starta Samsung Pay och betala med Samsung Pay

När du använder Samsung Pay behöver du inte längre öppna din Galaxy Z Flip3 5G. Svep bara uppåt för att starta Samsung Pay och välj sedan det kort som du vill betala med.

Galaxy Z Flip3 5G samsung pay på omslagsskärm.

Obs:

• För att göra betalningar med Samsung Pay kan enheten, beroende på region, behöva en Wi-Fi- eller mobilnätverksanslutning.
  • Funktionens tillgänglighet kan bero på tjänsteleverantör eller modell.

Ändra urtavlan på omslagsskärmen

Du kan också snabbt byta urtavla på omslagsskärmen. Om du vill ändra klockstil dubbelklickar du på omslagsskärmen och håller sedan urtavlan nedtryckt. Du kommer att se olika klockstilar på omslagsskärmen. Välj din favoritklockstil genom att svepa till vänster eller höger.

Galaxy Z Flip3 5G byte av urtavla på omslagsskärm.

För att ändra urtavlans bakgrundsbild går du in på Inställningar för omslagsskärmen, (sista alternativet) och fäller upp enheten. Inställningar för att ändra bakgrundsbilden kommer då öppnas direkt.

Galaxy Z Flip3 5G omslagsskärms inställningar.

Alternativt kan du ställa in den genom att gå till Inställningar > Omslagsskärm > Urtavla > Bakgrundsbild.

Bakgrund för omslagsskärm.

Obs: Enhetsbilderna och menyer kan variera, beroende på enhetsmodell och programvara.

Läs mer om ‘försiktighetsåtgärder när du använder dina Galaxy foldable-enheter’ med Samsung support med Samsung support.

Hur du använder Samsung Members-appen

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du ställa din fråga på Samsung Members-appen. Läs mer om hur man skickar en felrapport.