En titt på Under Display Camera (UDC) på Galaxy Z Fold4 och Fold5

UDC (Under Display Camera) introducerades ursprungligen med Galaxy Z Fold3 och förblir en unik funktion i Z Fold-telefonserien. Den fanns på både huvudskärmen på Galaxy Z Fold4 och Z Fold5. Genom att den hålls dold under skärmen kan du njuta av videor eller spel utan avbrott av hål eller linser.

UDC-kameran på en Galaxy Z Fold5.

Vad är en UDC (Under Display Camera)?

Både Galaxy Z Fold4 och Z Fold5 har en UDC-kamera dold under telefonens huvuddisplay. Den används främst för videosamtal samt ansiktsigenkänning för att låsa upp enheten. UDC kräver inget hål i skärmen, vilket gör att det blir en mer uppslukande upplevelse att titta på videor och spela spel.

Ett pågående videomöte på huvudskärmen på en Galaxy Z Fold5.

Obs! UDC-kameran är ett bekvämt sätt att ta selfies på. Om du behöver en något klarare bild eller video är kameran på omslagsskärmen ett bra alternativ.

Hur fungerar en UDC?

Tekniken som driver Under Display-kameran sänker pixeldensiteten på skärmen, vilket möjliggör ökad ljusgenomträngning. Detta säkerställer i sin tur korrekt kamerafunktionalitet.

UDC-mönster som ses på en ljus skärm

Obs! På grund av UDC: s varierande ljusgenomsläpplighet jämfört med resten av huvudskärmen kan du tillfälligt observera kamerans korsmönster på en ljus skärm eller när skärmen är avstängd. Detta är helt normalt.

Du kommer åt UDC-kameran genom att öppna huvudskärmen och trycka på ikonen för Kamera-appen. Om du inte ser en livebild av dig själv på huvudskärmen, trycker du på cirkulär pil ovanför tagningsikonen (den stora vita cirkeln) på höger sida av skärmen.

Galaxy Z Fold5 Under-Display Camera-skärmen.

UDC-specifikationer

UDC-funktion

Galaxy Z Fold4 & Fold5

Upplösning

4MP

Bländare

F 1.8

Fokus

Fast