Galaxy S23 Ultra vs. Galaxy S22 Ultra

Om du är ett Galaxy-fan har du kommit till rätt ställe. Galaxy S23- och Galaxy S22-modellerna är fulla av fantastiska funktioner. Galaxy S23 Ultra har en 200-megapixelkamera för ännu vackrare och mer detaljerade bilder. Ta skarpa foton och videor från skymning till gryning. Den nya avancerade kamerasensorn anpassar sig till svaga ljusförhållanden och kan minska bruset medan kameralinsen säkerställer tydliga bilder genom att minska linsreflexer.

Galaxy S23 Ultra är också den första Galaxy-smarttelefonen med den nya Snapdragon® 8 Gen 2 Galaxy-processorn. Detta ger dig överlägsen hastighet och imponerande prestanda.

Jämför enkelt de viktigaste egenskaperna för Galaxy S23 Ultra och Galaxy S22 Ultra nedan.

Välj ett ämne för att gå till motsvarande kategori.

Observera: För optimal visning tabellerna använder du din smartphone i stående läge.

Design

Samsung Galaxy S23 Ultra und S22 Ultra im Vergleich - Design

Galaxy S23 Ultra

(SM-S918B)

Galaxy S22 Ultra

(SM-S908B)

Mått (LxBxH)

163,4 x 78,1 x 8,9 mm

163,3 x 77,9 x 8,9 mm

Vikt

233 g

228 g

Tillgängliga färger

Cream, Green, Lavender, Phantom Black

Exklusiva färger endast på Samsung.com:

Graphite, Lime, Red, Sky Blue

Burgundy, Green, Phantom Black, Phantom White

Skärm

Hållbarhet: För första gången tillverkas Galaxy S23-serien med Corning Gorilla® Glass Victus® 2. Det består i genomsnitt av 22 % återvunnet material. Dessutom levereras varje Galaxy S23-smartphone i en modern ytterförpackning av 100 % återvunnet papper.

Samsung Galaxy S23 Ultra und S22 Ultra im Vergleich - Display

Galaxy S23 Ultra

(SM-S918B)

Galaxy S22 Ultra

(SM-S908B)

Skärm storlek¹

17,31 cm / 6,8 tum (full skärm)

17,30 cm / 6,8 tum (full skärm)

Skärm upplösning

3.088 x 1.440 (Quad HD+)

3.088 x 1.440 Pixel (Quad HD+)

Skärm typ

Infinity-O, Dynamic AMOLED 2X

Infinity-O, Dynamic AMOLED 2X

Material

Gorilla® Glass Victus® 2

Gorilla® Glass Victus+

Pixeltäthet

500 ppi

500 ppi

Kamera

Jämfört med Galaxy S22 Ultra har upplösningen för vidvinkelkameran nästan fördubblats till 200 MP för kristallklara bilder. Du kan zooma in närmare och beskära dina bilder för att få nya perspektiv.

Den intelligenta pixelsensorn anpassar sig till dåliga ljusförhållanden tack vare Nightography-funktionen och kameralinsen minskar störande ljus för tydligare bilder.

Andra höjdpunkter i K17-kameran:

• Object-aware engine
  • Djupkartläggning (för bättre detaljer i porträttbilder)
  • ISP-algoritm (algoritm för bildsignalbehandling)

Den avancerade objektbaserade AI-tekniken analyserar enskilda bilddetaljer. Detta gör även de minsta detaljerna synliga.

Samsung Galaxy S23 Ultra und S22 Ultra im Vergleich - Kamera

Galaxy S23 Ultra

(SM-S918B)

Galaxy S22 Ultra

(SM-S908B)

Frontkamera

12MP Selfiekamera

40MP Selfiekamera

Huvudkamera & Zoom

200MP Vidvinkelkamera

12MP Ultravidvinkelkamera

10MP Telefoto

100X Space zoom

108MP Vidvinkelkamera

12MP Ultravidvinkelkamera

10MP Telefoto

Lagringsutrymme & processor

Snapdragon 8 Gen 2 för Galaxy8 är den nya processorn för Galaxy S23-modellerna. Den har en nydesignad CPU-mikroarkitektur och kan erbjuda följande prestandaförbättringar:

• CPU (huvud processor) upp till + 34%.
  • GPU (grafik processor) upp till + 4%.
  • NPU (AI processor) upp till + 49 %.

För ökad kraft och prestanda när du spelar och använder dina appar.

Samsung Galaxy S23 Ultra und S22 Ultra im Vergleich - Speicher & Prozessor

Galaxy S23 Ultra

(SM-S918B)

Galaxy S22 Ultra

(SM-S908B)

Minne

8 GB / 12 GB / 12 GB (beror på modell)

8 GB / 12 GB / 12 GB (beror på modell)

Lagring²

256 GB / 512 GB / 1 TB

(beror på modell)

128 GB / 256 GB / 512 GB                       (beror på modell)

Utökning av minnet

Ingen möjlighet att utöka minnet

Processor

1x 3,36 GHz + 4x 2,8 GHz + 3x 2,0 GHz, 4nm 64-bit Octa-Core,

Snapdragon® 8 Gen 2 för Galaxy

(SM8550)

1x 2,8 GHz + 3x 2,5 GHz + 4x 1,8 GHz,

Octa-Core,

Exynos2200 (S5E9925)

Batteri & Laddning

Galaxy S23 Ultras 5 000 mAh-batteri ger följande batteritider:

• Upp till 49 timmars samtalstid (4G).
  • Upp till 25 timmars internetanvändning (4G).
  • Upp till 25 timmars internetanvändning (WLAN).
  • Upp till 99 timmars musikuppspelning.
  • Upp till 26 timmars videouppspelning.

Batteritiden kan variera beroende på nätverk, användarvanor och andra faktorer.

Samsung Galaxy S23 Ultra und S22 Ultra im Vergleich - Akku & Laden

Galaxy S23 Ultra
(SM-S918B)

Galaxy S22 Ultra

(SM-S908B)

Batteri

5.000 mAh, inbyggt

4.700 mAh, inbyggt

Laddningsport

USB 3.2 (Typ-C)

USB 3.2 (Typ-C)

Trådlös laddning

Trådlös laddning (15 W)

Trådlös laddning (15 W)

Snabbladdning

Snabbladdning ³ (45 W)

Snabbladdning ³ (45 W)

Mjukvara & Nätverk

För att garantera lång livslängd för Galaxy S23-serien tillhandahålls upp till fyra år av One UI- och Android OS-uppdateringar och fem år av säkerhetsuppdateringar.

Samsung Galaxy S23 Ultra und S22 Ultra im Vergleich - Software & Netzwerk

Galaxy S23 Ultra

(SM-S918B)

Galaxy S22 Ultra

(SM-S908B)

Operativ system (ex works)

Android 13.0 (One UI 5.1)

Android 12.0 (One UI 4.1)

SIM kort (typ)

Nano-SIM (4FF) / eSIM

Dual SIM (SIM 1 + SIM 2 eller SIM 1 + eSIM)

Nano-SIM (4FF) / eSIM

Dual SIM⁴ (SIM 1 + SIM 2 eller SIM 1 + eSIM)

WLAN

WLAN 802.11 a/b/g (2,4 GHz), Wi-Fi 4, 5, 6 (2,4 GHz + 5 GHz), Wi-Fi 6E (6 GHz), HE160, MIMO, 1024-QAM

WLAN 802.11 a/b/g (2,4 GHz), Wi-Fi 4, 5, 6 (2,4 GHz + 5 GHz), Wi-Fi 6E (6 GHz), HE160, MIMO, 1024-QAM

NFC

Ja

Ja

5G

Ja

Ja

Funktioner

Samsung Galaxy S23 Ultra und S22 Ultra im Vergleich - Features

Galaxy S23 Ultra

(SM-S918B)

Galaxy S22 Ultra

(SM-S908B)

Special funktioner

Vision Booster, Expert RAW, S Pen (med Bluetooth), Kamera-KI (optimerad Nightography),

Snapdragon 8 Gen 2 för Galaxy, 120 Hz Skärm, IP-certifiering: IP68**

Nightography, Expert RAW⁶, S Pen (med bluethooth), 120 Hz skärm,

IP-certifiering: IP68**

Vad som ingår i köpet

Datakabel (USB Typ-C till Typ-C, 3A kabel), simkortsnål, snabbstartguide, S Pen.

Observera: Skärmen har ingen skyddsfilm

Datakabel (USB Typ-C to Typ-C, 3A kabel), simkortsnål, snabbstartguide.

Observera: Skärmen har ingen skyddsfilm

Du kan läsa mer om tekniska funktioner på Samsungs produktsida. Tryck på en av följande knappar för mer information om varje specifik modell.

Bildskärmsdiagonalen mäts i hela rektangeln och utan att ta hänsyn till avrundade hörn. Skärmytan minskas ytterligare av ytan för den främre kameran.

Det egentliga lagringsutrymmet är mindre än det som anges på grund av den lagringskapacitet som används av operativsystemet och den programvara som krävs för att använda enheten.

Endast tillgänglig med den medföljande eller valfria Samsung snabbladdaren (beroende på modell). Värdena kan variera beroende på laddningsnivå, telefoninställningar, miljöförhållanden och användanted av enheten.

4 Även när du använder två SIM-kort används mobildata enbart via ett SIM-kort. Båda kontona använder därför endast det SIM-kort som är inställt för dataanvändning.

5 Den dynamiska AMOLED-skärmen i Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ och Galaxy S23 har certifierats av VDE Tyskland för 100 % Mobile Colour Volume i DCI-P3-colour space. Detta innebär att färgerna på skärmens innehåll inte verkar blekta utan levande oavsett olika ljusstyrkor. Skärmen uppnår en topp på upp till 1 750 nits och justerar kontrasten mellan mörka och ljusa områden i digitalt innehåll för en perfekt bildkvalitet med ett kontrastförhållande på 3 000 000:1.

Expert RAW-läge fångar skarpa och detaljerade foton i högupplöst RAW-format. Detta kräver separat nedladdning av Expert RAW-appen för kompatibla Galaxy-smartphones, som finns att ladda ner gratis i Galaxy Store.

7 Kamerans AI avgör vilka inställningar som ger ljusa och skarpa bilder. Tack vare Nightography kan du lägga till djup och detaljer i dina foton och videor även på kvällen.

8 Den nya Snapdragon-processorn ger en fantastisk spelupplevelse tack vare smart processor stryka och en lång batteritid. Den är garanterat snabb och smidig i nästan alla situationer.

* Alla specifikationer och beskrivningar på den här sidan kan skilja sig från de egentliga specifikationerna och beskrivningarna för produkten. Samsung förbehåller sig rätten att ändra detta dokument och de produkter som beskrivs när som helst och av vilken anledning som helst. Alla funktioner, egenskaper, specifikationer, användargränssnitt och annan produktinformation i det här dokumentet, inklusive men inte begränsat till produktfördelar, design, pris, komponenter, prestanda, tillgänglighet och produktegenskaper, kan ändras när som helst utan föregående meddelande. Leveransomfattningen kan variera beroende på modell.

** Skydd vid kontinuerlig nedsänkning på 1,5 m vattendjup i 30 minuter och endast i klart vatten. Inget skydd i saltvatten och andra vätskor, särskilt tvålvatten, alkohol och/eller uppvärmd vätska. SIM-kortet/minneskorthållaren måste alltid ligga helt i nivå med enheten så att inget vatten kan tränga igenom den.

Med reservation för fel och ändringar - All information utan garanti, status: 02/2023.