Hur du använder det intuitiva multi-active window-läget

Vill du söka efter något medan du tittar på en video? Ändra storleken på appfönstret eller använd två appar samtidigt när du aktiverar alternativet i kantpanelen på höger sida. Multi window-läget gör det möjligt att köra upp till tre appar samtidigt i den delade skärmvyn. Du kan även köra flera appar samtidigt i popup-vyn.

Multi-active windows-läget

Vissa appar stödjer multi-active window-läget, vilket gör det möjligt att multitaska genom att öppna flera appar samtidigt. Du kan dela in skärmen i ett övre och ett nedre fönster, eller ett till vänster och ett till höger. Denna funktion gör det möjligt att köra upp till tre appar samtidigt i något av följande: Split-screen-vy och popup-vy.

Multi-active windows-läget

Split-screen-vy: Övre/nedre

Vänster/höger

Split-screen-vy: Vänster/höger

Hur du använder avdelare i split-screen-vyn

ⓐ Växla layout.

ⓑ Ändra position (endast 2 skärmar).

ⓒ Spara aktuell layout i kantpanelen.

Dessa två appar kan öppnas i olika fönster, vilket vi kallar ”multi-instance”. De appar som stödjer multi-instance är internet, Myfiles, Samsung Notes och MS Office.

Kantpanel

Få snabbt åtkomst till dina favoritappar och -funktioner i multi active window-ikonen i kantpanelerna. Lägg till appar du använder ofta i kantpanelen och starta dem samtidigt i den delade skärmvyn med ett tryck.

Hur du lägger till hopparade appar i kantpanelen

Steg 1. Tryck på ringarna mellan appfönstren i den delade skärmvyn.

Steg 2. Tryck på ikonen för att ”Lägga till hopparade appar” (ⓒ).

Apparna du använder i den split-screen-vyn kommer att sparas som hopparade appar i kantpanelen.

Notera:

• Vissa appar stödjer inte denna funktion.
  • Vissa funktioner är eventuellt inte tillgängliga på frontskärmen.
  • Frontskärmen stödjer 2 multi window-konfigurationer (övre/nedre skärm).
  • Skärmen stödjer inte 2 fönster längst ned eller på vänster sida.
  • Om kantpanelens handtag inte är synligt ska du gå till appen Inställningar, trycka på Display > Kantskärm, och sedan trycka på kantpanelens reglage för att aktivera den.

Split-screen-vy

Hur du kör flera appar

Steg 1. Tryck på knappen Senast använda för att öppna listan med senast använda appar.

Steg 2. Svep till vänster eller höger, tryck på appikonen och tryck sedan på Öppna i split-screen-vy. Den valda appen kommer att startas i den delade skärmvyn.

Steg 3. Svep åt vänster eller höger i det andra fönstret för att välja och starta en annan app.

Om du vill aktivera appar som inte finns med i listan över de senast använda ska du trycka på knappen ”Tillbaka” och välja en app.

Öppna appar i kantpanelen

Steg 1. Dra handtaget till kantpanelen mot mitten av skärmen medan du använder den.

Steg 2. Tryck och håll in en app, dra den åt vänster och släpp den där det står Släpp här för att öppna.

Den valda appen kommer att startas i den delade skärmvyn.

Notera: Du kan ställa in att starta en app i den delade skärmvyn när du trycker på den en gång. Tryck på ikonen som visar en penna och sedan på Fler alternativ (tre vertikala prickar). Tryck sedan på Tryck under Öppna i split-screen-vy. Om du trycker på reglaget och aktiverar Visa senast använda appar, kan du starta senast använda appar i den delade skärmvyn i kantpanelen.

Popup-vy

Popup-vy

Popup-vy

Hur du kör flera appar

Steg 1. Tryck på knappen Senast använda för att öppna listan med senast använda appar.

Steg 2. Svep till vänster eller höger, tryck på en appikon och tryck sedan på  Öppna i popup-vy. Appskärmen kommer att visas i popup-vyn.

Om du trycker på ”Hem”-knappen när du använder ett popup-fönster, kommer fönstret att minimeras och visas som en appikon. Tryck på appikonen för att använda popup-fönstret igen.

Öppna appar i kantpanelen

Steg 1. Dra kantpanelens handtag mot mitten av skärmen.

Steg 2. Tryck och håll in en app, dra den åt vänster och släpp den där det står Släpp här för att öppna popup-vy.

Den valda appen kommer att startas i popup-vyn.

Multitasking: Drag & Drop

Dela innehåll mellan olika appar med drag & drop-funktionen. En direkt skärmbild kan även delas genom att ta en bild på flera fönster samtidigt.

Drag and drop

① Galleri till meddelande       ② Bild i split-screen-vy

Notera:

• Appar som stöds: Galleri, internet, SMS, MyFiles, Samsung Notes, MS Office, MS Outlook, OneDrive, WhatsApp (endast SMS), Line (text, bilder) osv.
  • Apparna i listan kan variera beroende på region och land.
  • Multi window-funktionen och kantpanelen är inte tillgängliga när frontskärmen är inställd på landskapsläge.
  • En nätverksanslutning krävs för att öppna två appar samtidigt med drag & drop-funktionen, t.ex. Office-apparna Word och PPT.

Notera: Enhetens skärmbild och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.