Hur du använder fingeravtrycksläsaren på Galaxy S10

S10 och S10+ är utrustade med en säker Ultrasonic-fingeravtrycksläsare som sitter på skärmens framsida.

Sensorn på S10e är intuitivt placerad på strömknappen, vilket gör det enklare än någonsin att låsa upp telefonen.

S10 och S10+ är utrustade med en inbyggd fingeravtryckssensor längst ned på mitten av skärmen, vilket gör att du snabbt och enkelt kan låsa upp telefonen.

GIF, Konfigurera Ultrasonic-fingeravtrycksläsare på S10/S10+

Följ stegen nedan för att registrera ditt fingeravtryck:

1 Gå till ”Inställningar”.
2 Tryck på ”Biometrik och säkerhet”.
3 Tryck på ”Fingeravtryck”.
4 Ange pinkod, mönster eller lösenord. Om du inte har ställt in något av detta kommer du först att bli ombedd att göra det.
5 Placera fingret på sensorområdet (indikeras på skärmen) och håll kvar fingret tills fingeravtrycket registrerats helt. Fingeravtrycksbilden blir helt blå när processen är slutförd.
6 För att läsa av hela fingret vrider du fingret på sensorn för att få med kanterna av fingeravtrycket.
7 När du är färdig trycker du på ”Klar”.
8 Det visas sedan som ”Fingeravtryck 1” på skärmen.

Obs: Läsaren kanske har problem att känna igen dina fingrar om de är för blöta eller torra, till exempel i mycket kalla väderförhållanden. Se till att fingeravtryckssensorområdet inte repas eller skadas av metallföremål såsom mynt, nycklar, pennor eller halsband. Tryck på skärmen så att fingeravtrycket sprids ut över fingeravtryckssensorområdet.

Strömknappen på S10e har en inbyggd fingeravtryckssensor som du kan använda för att snabbt och enkelt låsa upp telefonen.

GIF, Registrera fingeravtryck på S10e

Följ stegen nedan för att registrera ditt fingeravtryck:

1 Gå till ”Inställningar”.
2 Tryck på ”Biometrik och säkerhet”.
3 Tryck på ”Fingeravtryck”.
4 Ange pinkod, mönster eller lösenord. Om du inte har ställt in något av detta kommer du först att bli ombedd att göra det.
5 Placera fingret på sensorn (strömknappen på telefonens högra sida) och fortsätt läsa av tills den når 100 %.
6 För att läsa av hela fingret flyttar du fingret på sensorn för att få med kanterna av fingeravtrycket.
7 När du är färdig trycker du på ”Klar”.
8 Det visas sedan som ”Fingeravtryck 1” på skärmen.

Obs: Läsaren kanske har problem att känna igen dina fingrar om de är för blöta eller torra, till exempel i mycket kalla väderförhållanden. Se till att fingeravtryckssensorområdet inte repas eller skadas av metallföremål såsom mynt, nycklar, pennor eller halsband.

Följ stegen nedan för att ändra typ av skärmlås och inaktivera fingeravtrycksläsningen:

1 Gå till ”Inställningar”.
2 Tryck på ”Låsskärm”.
3 Tryck på ”Skärmlåstyp”.
4 Ange pinkod, mönster eller lösenord.
5 Skjut på reglaget bredvid ”Fingeravtryck” för att inaktivera den här typen av skärmlås.
6 Välj en annan låsningsmetod från listan.

Följ stegen nedan för att ta bort dina registrerade fingeravtryck:

1 Gå till ”Inställningar”.
2 Tryck på ”Biometrik och säkerhet”.
3 Tryck på ”Fingeravtryck”.
4 Ange pinkod, mönster eller lösenord.
5 Tryck på det registrerade fingeravtrycket och sedan på ”Ta bort”.

När du använder fingeravtrycksläsaren på S10e/S10/S10+ bör du vara medveten om nedanstående vanligt förekommande situationer som kan påverka funktionens prestanda:

Läsaren kanske inte känner igen fingeravtryck:

• Som är rynkiga eller ärrade.
  • Som är för små eller för tunna.
  • Som är för torra.
  • Som har en extrem temperatur: för kalla eller för varma.
  • Som är blöta.

Följ nedanstående steg för att säkerställa att fingeravtrycksläsaren fungerar så bra som möjligt:

Tips för Galaxy S10 och S10+

• Se till att fingeravtrycket sprids ut över fingeravtryckssensorområdet.
  • Säkerställ att skärmskydd eller pekskärmen på fingeravtryckssensorområdet inte är repade eller skadade. Vi rekommenderar att du använder skyddsfilm och tillbehör som godkänts av Samsung.
  • Kontrollera att både fingeravtryckssensorområdet längst ned på mitten av skärmen och dina fingrar är rena.

Tips för Galaxy S10e

• Säkerställ att fingeravtryckssensorområdet inte täcks över eller påverkas av telefonskal, klistermärken eller andra tillbehör.
  • Kontrollera att Power Key fingeravtryckssensorn inte är repad eller skadad.
  • Kontrollera att både Power Key fingeravtryckssensorn och dina fingrar är rena.

Obs: Läsaren kanske har problem att känna igen dina fingrar om de är för blöta eller torra, till exempel i mycket kalla väderförhållanden. Se till att fingeravtryckssensorområdet inte repas eller skadas av metallföremål såsom mynt, nycklar, pennor eller halsband. Tryck på skärmen så att fingeravtrycket sprids ut över fingeravtryckssensorområdet.