Minska strömförbrukningen med Lätt prestandaläge på din Galaxy-enhet

Läget för lätt prestanda är en funktion som förbättrar värmeutveckling och batteriförbrukning genom att ändra processhastigheten så att den anpassas till förbättrad batteriförbrukning. När enheten används i läget för lätt prestanda kan den använda mindre energi jämfört med normalt läge utan påverkan på internet-surfning, sociala medier, telefonsamtal eller videouppspelning.

Tre Galaxy-telefoner omgivna av fjädrar.

Aktivera läget för lätt prestanda från menyn Inställningar

Aktivera Lätt prestandaläge steg 1. Aktivera Lätt prestandaläge steg 1.

Steg 1. Öppna menyn Inställningar och tryck sedan på Batteri och enhetsvård.

Aktivera Ljus prestandaläge steg 2. Aktivera Ljus prestandaläge steg 2.

Steg 2. Tryck på Batteri.

Aktivera Lätt prestandaläge steg 3. Aktivera Lätt prestandaläge steg 3.

Steg 3. Skrolla ner och tryck på Fler batteriinställningar.

Aktivera Lätt prestandaläge steg 4. Aktivera Lätt prestandaläge steg 4.

Steg 4. Tryck på Prestandaprofil.

Aktivera Lätt prestandaläge steg 5. Aktivera Lätt prestandaläge steg 5.

Steg 5. Tryck på Lätt.

Aktivera Lätt prestandaläge genom att använda snabbinställningspanelen

När du har aktiverat Lätt prestandaläge med hjälp av stegen i föregående avsnitt kan du enkelt stänga av eller på det med hjälp av snabbinställningspanelen.

Aktivera Lätt prestanda Snabbinställningar steg 1. Aktivera Lätt prestanda Snabbinställningar steg 1.

Steg 1. Använd två fingrar och svep nedåt från toppen av enhetens skärm för att öppna snabbinställningspanelen. Tryck sedan på Fler alternativ (de tre vertikala punkterna) och tryck sedan på Redigera knappar.

Aktivera Lätt prestanda Snabbinställningar steg 2. Aktivera Lätt prestanda Snabbinställningar steg 2.

Steg 2. Rör vid och håll ikonen Prestandaprofil och dra den sedan till snabbinställningspanelen.

Aktivera Lätt prestanda Snabbinställningar steg 3. Aktivera Lätt prestanda Snabbinställningar steg 3.

Steg 3. Tryck på Klart.

Aktivera Lätt prestanda Snabbinställningar steg 4. Aktivera Lätt prestanda Snabbinställningar steg 4.

Steg 4. Tryck på Prestandaprofil för att stänga av och på den.

Anteckningar:

• Lätt prestandaläge stöds av modeller i Z-serien och S-serien som släppts efter Galaxy Z Flip4, Z Fold4 och S23.

• Lätt prestandaläge inaktiveras automatiskt under spel.

Ytterligare batterisparande tips

För att minska strömförbrukningen på en Galaxy-enhet kan du följa dessa tips:

• Justera skärmens ljusstyrka: Sänk skärmens ljusstyrka eller aktivera automatisk ljusstyrka för att minska strömförbrukningen.
  • Stäng av Wi-Fi: Aktivera denna funktion endast när du behöver använda den.
  • Stäng av Bluetooth och GPS: Inaktivera Bluetooth och GPS (Plats) när de inte används för att förhindra onödig strömförbrukning.
  • Aktivera strömsparläge: Aktivera det inbyggda strömsparläget på din enhet för att optimera batterianvändningen.
  • Hantera aviseringar: Minimera antalet aviseringar eller ställ in prioriterade aviseringar för att förhindra onödig uppvakning av skärmen.
  • Minska skärmtid: Ställ in en kortare tid för skärmtid för att snabbt stänga av skärmen när den är inaktiv.
  • Inaktivera onödiga funktioner: Stäng av funktioner som NFC, Always-on display och vibrationsfeedback om du inte behöver dem.
  • Stäng av oanvända appar: Stäng av appar som körs i bakgrunden och inte används för att frigöra systemresurser.

Expertsupport – certifierad av Samsung

Expertsupport – certifierad av Samsung