Hur du felsöker anslutningsproblem med Galaxy Buds FE

Galaxy Buds FE är utformade för att förbättra din lyssningsupplevelse samtidigt som de erbjuder premiumljudkvalitet och avancerade funktioner. Om du skulle stöta på situationer där ljudet oavsiktligt ansluter till hörlurarna trots att de inte används, eller om dina hörlurarna inte ansluter till laddningsfodralet, finns det några enkla lösningar.

Ett par Galaxy Buds FE med laddningsfodral.

Det finns situationer där ljudet oavsiktligt kan riktas till dina Galaxy Buds FE när du inte har dem på dig eller när du bara har på dig en. Till exempel:

• Musiken spelas fortfarande genom hörlurarna trots att du har tagit av dig dem.
  • Samtal omdirigeras till hörlurarna när du inte har dem på dig.
  • Du svarar på ett samtal medan du har på dig en hörlur, men den som ringer kan inte höra dig.
  • Bullerregleringar (Aktiv brusreducering, Omgivande ljud) aktiveras när endast en hörlur används.
Galaxy Buds FE lämnades på ett bord istället för att förvaras i fodralet.

Lösningen för samtliga dessa fall är densamma - kontrollera var du placerade dina Galaxy Buds FE. Om du placerade dem på ett bord med ovansidan nedåt eller om de täcktes av något annat, kan sensorn felaktigt läsa av att en eller båda hörlurarna används, vilket kan orsaka någon av de situationer som nämns ovan.

Kom därför ihåg att förvara hörlurarna i laddningsfodralet med locket stängt när de inte används.

Obs! Ladda fodralet innan du använder det, annars kanske det inte fungerar.

Galaxy Buds FE har ett separat beröringsområde som oavsiktligt kan vidröras när du tar ut en hörlur från örat, vilket i sin tur kan stoppa mediauppspelningen. Om du vill stänga av eller aktivera touchfunktionen, följer du dessa instruktioner:

Galaxy Buds Inställningar skärm. Galaxy Buds Inställningar skärm.

Steg 1. Öppna Galaxy Wearable-appen > Tryck på Tryckkontroller.

Galaxy Buds Inställningar skärm. Galaxy Buds Inställningar skärm.

Steg 2. Tryck på knappen bredvid alternativet för Tryck funktionen.

Hörlurarna känner inte igen fodralet om det inte är laddat. Du måste därför ladda fodralet omedelbart.

Om ljudet fortsätter, kontrollerar du att vänster och höger vinge sitter på rätt hörlur och att hörlurarna ligger i rätt fickor. Dessa omständigheter kan göra att hörlurarna inte känner igen laddningsfodralet.

Obs! Om du använde fodralet innan du laddade det kan det vara fel på det. Kontakta ditt närmaste Samsung servicecenter för att få hjälp.

Om du upptäcker att LED-lampan på laddningsfodralet till dina Galaxy Buds FE inte lyser och dina hörlurar inte laddas när de borde göra det, kontrollerar du att vingarna är korrekt monterade på hörlurarna. Om vingarna är felaktigt installerade kan inte hörlurens laddningsport komma i kontakt med fodralets laddningsterminal, vilket gör att hörlurarna inte kan laddas.

Säkerställ att vingarna har fästs rätt på hörurarna, genom attt kontrollera att markeringarna L (Vänster) och R (Höger) på vingarna matchar L och R på hörlurarna.

Teknisk ritning av vänster hörlur som visar matchande L-markeringar.

Obs! Vingarna är de extra delarna som sitter ovanpå hörlurarna.

När du har löst anslutningsproblemet med Galaxy Buds FE, kontrollerar du hörlurarnas passform så att du får bästa ljudet och aktiv brusreducering.

Galaxy Buds Inställningar skärm. Galaxy Buds Inställningar skärm.

Steg 1. Öppna Galaxy Wearable-appen > Tryck på Hörlursinställningar.

Galaxy Buds Inställningar skärm. Galaxy Buds Inställningar skärm.

Steg 2. Tryck på Test av hörlurspassform.