Hur du förhindrar oavsiktlig beröring på din Galaxy-smartphone

Den kan bli pinsamt om du råkar ringa eller skicka ett meddelande till någon när din telefon ligger i fickan eller väskan. Men lyckligtvis kan du undvika denna pinsamhet med hjälp av en funktion som förhindrar att du ringer upp någon från fickan. Se vad du kan göra för att hålla skärmen inaktiv och skydda den från oavsiktlig beröring nedan.

Innan du provar de rekommenderade lösningarna nedan ska du kontrollera att din enhets programvara och de relaterade apparna är uppdaterade till den senaste versionen. Uppdatera din mobila enhets programvara i följande ordning.

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Hur du aktiverar oavsiktligt beröringsskydd

Steg 1. Gå till Inställningar > tryck på Display.

Steg 2. Tryck på reglaget intill Oavsiktligt beröringsskydd för att slå på funktionen.

Hur du aktiverar oavsiktligt beröringsskydd

Hur du stänger av ”Fingeravtryck alltid på” på Galaxy Z Flip

Förhindra oavsiktlig beröring på Galaxy Z Flip genom att stänga av inställningen ”Fingeravtryck alltid på”.

Steg 1. Navigera till och öppna Inställningar.

Steg 2. Sök efter och välj Fingeravtryck alltid på

Steg 3. Om du redan har sparat ett fingeravtryck kan du inaktivera denna funktion genom att trycka på reglaget intill Fingeravtryck alltid på

När du slår på Oavsiktligt beröringsskydd kan du se en liten pixelliknande, blinkande lampa på ovansidan av telefonen när det är mörkt. Denna lilla blinkande lampa kommer synas om du rör vid skärmen när det oavsiktliga beröringsskyddet är aktiverat och ”Alltid på displayen” är inställt på ”Tryck för att visa”.

Detta är inte någon defekt, utan beror på att närhetssensorn är på när det oavsiktliga beröringsskyddet är aktiverat. På vissa modeller sitter närhetssensorn bakom displayen och sensorn slås på för att bedöma om telefonen ligger i en ficka när skärmen slås på i mörker (10 lux eller lägre). När närhetssensorn är på liknar det blinkande ljuset en fotoelektrisk effekt. Med andra ord blinkar sensorns lampa för att förhindra enhetsfel. Ju ljusare du ställer in din skärm, desto ljusare kommer den blinkande lampan att vara.

De modeller där närhetssensorn sitter bakom displayen anges nedan.

• Galaxy A91, Galaxy A90 5G, Galaxy Note10 Series, Galaxy S20 Series, Galaxy Z Flip

Notera: Enhetens skärmbilder och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Om din Samsung-mobil, -surfplatta eller -tillbehör uppvisar ett ovanligt beteende, kan du skicka en felrapport eller ställa dina frågor till oss i Samsung Members-appen.

Detta gör att vi kan titta närmare på vad det är som pågår. Alla data är anonymiserade och lagras endast under den tid utredningen pågår. Läs mer om hur du skickar en felrapport i Hur du använder Samsung Members-appen.