Hur du hittar Samsung-tangentbordets användbara funktioner på din Galaxy-telefon

Här följer några användbara funktioner om du använder ett Samsung tangentbord. Med tangentbordet kan du enkelt ångra och göra om med bara två fingrar, samt använda översättningsfunktionen, röstigenkänningsfunktionen och Samsung Pass. Följ anvisningarna nedan.

Innan du prövar rekommendationerna nedan ska du kontrollera att din enhets programvara och de relaterade apparna är uppdaterade till den senaste versionen. Följ de här stegen för att uppdatera din mobila enhets programvara:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Ångra och gör om med ditt Samsung tangentbord

Istället för att använda raderingsknappen när du raderar text kan du svepa åt vänster på tangentbordet med två fingrar för att ta bort den. Om du vill återställa den raderade texten igen sveper du bara åt höger på tangentbordet med två fingrar.

• Ångra: Svep vänster.
Ångra på tangentbordet.
  • Gör om: Svep höger.
Gör om på tangentbordet.

Ändra snabbt tangentbordets inmatningstyp

Det finns nu ett enklare och snabbare sätt att ändra tangentbordets inmatningsinställningar vid användning av ett Samsung tangentbord. Du behöver inte öppna inställningarna på startskärmen för att hitta dem. Följ stegen nedan för att ändra tangentbordets format vid användning av ditt Samsung tangentbord.

Tangentbordsformat steg 1. Tangentbordsformat steg 1.

Steg 1. Tryck på tangentbordsikonen längst ned på tangentbordet.

Tangentbordsformat steg 2. Tangentbordsformat steg 2.

Steg 2. Tryck på inställningsikonen på den högra sidan av ditt Samsung tangentbord.

Tangentbordsformat steg 3. Tangentbordsformat steg 3.

Steg 3. Tryck på Språk och typer.

Tangentbordsformat steg 4. Tangentbordsformat steg 4.

Steg 4. Välj språket du använder.

Tangentbordsformat steg 5. Tangentbordsformat steg 5.

Steg 5. Välj språkinmatningstypen du vill använda.

Hur du använder översättningsfunktionen på ditt Samsung tangentbord

Du kan även använda översättningsfunktionen på ditt Samsung tangentbord. Följ stegen nedan för att enkelt översätta med Samsungs tangentbord.

Översättning på tangentbord steg 1. Översättning på tangentbord steg 1.

Steg 1. Tryck på Fler alternativ (de tre horisontella prickarna) i det övre högra hörnet på tangentbordet.

Översättning på tangentbord steg 2. Översättning på tangentbord steg 2.

Steg 2. Välj Översätt.

Översättning på tangentbord steg 3. Översättning på tangentbord steg 3.

Steg 3. Välj språket du vill mata in och språket som du vill översätta till.

Översättning på tangentbord steg 4. Översättning på tangentbord steg 4.

Steg 4. Ange texten och tryck på knappen Översätt.

Röstinmatningsfunktion

Samsungs tangentbord gör det möjligt att mata in långa meningar med rösten. Följ stegen nedan.

Steg 1. Tryck på mikrofonen högst upp på tangentbordet.

Steg 2. Säg direkt vad du vill skriva och tryck sedan på den rörliga mikrofonen. Det du säger omvandlas till text och anges korrekt.

Steg för röstinmatning på tangentbord.

Samsung Pass på ett tangentbord

Om du använder Samsung Pass på din Galaxy-telefon kan du enkelt ta ur det och använda det med ditt Samsung tangentbord. Följ stegen nedan för att enkelt och praktiskt ange information som säkert sparats på ditt Samsung Pass.

Steg 1. Tryck på Fler alternativ (de tre horisontella prickarna) i det övre högra hörnet på tangentbordet.

Steg 2. Tryck på ikonen för Samsung Pass.

Steg 3. Så fort din identitet har verifierats kommer kontonumret som sparats på ditt Samsung Pass att visas. Tryck på kontonumret, så matas det in i textrutan. Dessutom kan annan kortinformation, adresser, id:n och lösenord när som helst lagras och återkallas.

Läs mer om Samsung Pass på Samsungs webbplats.

Obs! Enhetens skärmbilder och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Hur du använder Samsung Members-appen

Om du har problem med din Samsung-mobil, -surfplatta eller -tillbehör, kan du ställa dina frågor till oss i Samsung Members-appen. Läs mer om hur du skickar en felrapport.