hur du löser anslutningsproblem för S Pen

S Pen är en speciell penna bara för Galaxy-serien. Den är designad för att hjälpa dig ha maximal glädje av din Samsung-enhet. Den är integrerad i enheten så har alltid möjlighet att skapa, rita, designa eller göra anteckningar när då är på språng. Ibland kommer du att märka att din S Pen har en eftersläpning eller håller på att förlora anslutningen till din enhet. Så här gör du för att lösa anslutningsproblem som kan göra att din S Pen inte fungerar felfritt.

Bild av en person som använder S Pen på en Galaxy-enhet.

Min S Pen vill inte ansluta

Om din S Pen inte ansluter till din Galaxy-enhet:

1 Kontrollera att du använder rätt S Pen för din Galaxy-enhet. S Pen skiljer sig åt mellan olika Galaxy-enheter. De kan inte bytas ut sinsemellan och fungerar eventuellt inte på enheter som inte stöds.
2 Återanslut eller återställ din S Pen genom dessa steg:
Bild av hemskärmen på Galaxy Phone med en svep nedåtgest. Bild av hemskärmen på Galaxy Phone med en svep nedåtgest.

Steg 1. Svep nedåt på meddelandepanelen.

Bild av meddelandepanelen med en tryckning över meddelandet ”S Pen frånkopplad”. Bild av meddelandepanelen med en tryckning över meddelandet ”S Pen frånkopplad”.

Steg 2. Tryck på meddelandet för S Pen-anslutning.

Bild av meddelandet ”Sätt i S Pen”. Bild av meddelandet ”Sätt i S Pen”.

Steg 3. Sätt in S Pen igen som visas på skärmen.

Bild över bekräftelsemeddelandet ”S Pen ansluten”. Bild över bekräftelsemeddelandet ”S Pen ansluten”.

Steg 4. Vänta på bekräftelsemeddelandet på din telefon.

Återställning av S Pen:

Bild av hemskärmen där inställningsikonen är markerad. Bild av hemskärmen där inställningsikonen är markerad.

Steg 1. Gå från hemskärmen till Inställningar.

Bild av menyn Inställningar med ”Avancerade funktioner” markerade. Bild av menyn Inställningar med ”Avancerade funktioner” markerade.

Steg 2. Bläddra ned och välj “Avancerade funktioner”.

Bild av skärmen ”Avancerade funktioner” med ”S Pen” markerad. Bild av skärmen ”Avancerade funktioner” med ”S Pen” markerad.

Steg 3. Välj ”S Pen”.

Bild av skärmen ”S Pen” med ”Luftrörelser” markerad. Bild av skärmen ”S Pen” med ”Luftrörelser” markerad.

Steg 4. Välj ”Luftrörelser”.

Bild av skärmen ”Luftrörelser” med ikonen fler alternativ markerad. Bild av skärmen ”Luftrörelser” med ikonen fler alternativ markerad.

Steg 5. Tryck på ikonen fler alternativ.

Bild av skärmen ”Luftrörelser” med ”Återställ S Pen” markerad i skärmens övre högra hörn. Bild av skärmen ”Luftrörelser” med ”Återställ S Pen” markerad i skärmens övre högra hörn.

Steg 6. Tryck på ”Återställ S Pen”.

Starta om din telefon om du fortfarande har anslutningsproblem efter att du har återställt din S Pen. Omstart av din enhet kan lösa problem och hjälper S Pen att ansluta igen.

Observera: Om S Pen utsätts för magnetiska föremål eller metallföremål såväl som höljen och skärmskydd från tredjepart kan det skapa problem med S Pen. Se till att dina skärmskydd är rena, i gott skick och godkända av Samsung.