Hur förhindrar du att din Galaxy enhet saktar ner

Du kan hålla koll på telefonens prestanda med hjälp av funktionen Batteri och enhetsvård. Den ger en översikt över batteri, lagringsutrymme, RAM-minne och säkerhet. För snabbare och bättre prestanda kan du också ställa in telefonen så den optimeras automatiskt

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till InställningarProgramvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Snabboptimering

Snabboptimeringsfunktionen förbättrar telefonens prestanda genom att identifiera appar som använder för mycket batteri. Den rensar också bort onödiga objekt från minnet, raderar onödiga filer och stänger appar som körs i bakgrunden. Det går snabbt och enkelt att optimera din telefon.

Steg 1. Gå till Inställningar > välj Batteri och enhetsvård.

Steg 2. Tryck på Optimera nu och välj därpå Klart

Optimera batteriförbrukningen och använd energisparläge

Batteriet är telefonens livslängd. För att optimera telefonens batteritid kan du ändra batteriinställningarna på flera sätt.

Steg 1. Gå till Inställningar > välj Batteri och enhetsvård.

Steg 2. Tryck Batteri > välj Energisparläge och välj mellan följande alternativ:

• Hög prestanda: Högre systemhastighet, maximal ljusstyrka och upplösning på skärmen. Högre batteriförbrukning.
  • Optimerad: Få den rekommenderade balansen mellan prestanda och batteritid.
  • Medelhög energibesparing: Förläng batteritiden genom att begränsa vissa funktioner.
  • Maximal batteribesparing: Spara så mycket batteri som möjligt.

Du kan också aktivera Adaptivt batteri för att automatiskt ställa in strömläget baserat på dina användningsmönster.

Adaptivt batterisparläge.

Obs: Adaptivt batterisparläge kan stänga av uppkopplingen till 5G-nätet.

Rensa lagringsutrymmet

Om du är orolig över att din telefon överbelastas med onödiga restfiler, då är det dags att rensa lagringsutrymmet enligt anvisningarna nedan.

Steg 1. Gå till Inställningar> välj Batteri och enhetsvård.

Steg 2. Tryck på Lagring och sen på kategorin som har de objekt du vill radera

Steg 3. Markera cirklarna och bocka av de objekt som du vill ta bort. Du kan välja så många du vill.

Steg 4. Tryck Ta bort när du gjort dina val och välj sedan Ta bort igen för att bekräfta dina val.

Rensa minnet

Har din telefon blivit seg och långsam? Då kan du förbättra telefonens prestanda genom att rensa telefonminnet.

Steg 1. Gå till Inställningar > välj Batteri och enhetsvård.

Steg 2. Välj Lagring > Tryck på Rensa nu för att rengöra minnet och stoppa de appar som körs i bakgrunden.

Du kan även välja Uteslutna appar. Där du kan lägga till en lista på de appar du vill ska köras i bakgrunden.

Uteslutna appar.

Obs: Tillgängliga inställningar och enhetsbilder kan variera, beroende på internetleverantör, modell och programvaruversion.

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du få svar på Samsung members-appen.

Detta hjälper oss att veta vad som händer. Informationen som ges är anonym och sparas endast under utredningen. Ta reda på mer om hur man skickar en felrapport i 'Hur du använder Samsung Members-appen'