Hur hittar du din samsung galaxy enhet

Kvinna som tittar på en Galaxy-enhet i sin väska

Om du har tappat bort din dyrbara telefon, surfplatta, klocka eller till och med dina hörlurar behöver du inte oroa dig. Du kan använda funktionen Hitta min mobila enhet för att låsa, låsa upp, hitta eller i absolut värsta fall radera alla data på din telefon. Du kan vara lugn, även dina information i Samsung Pay kan låsas eller raderas och du gör det enkelt i tjänsten Hitta min mobila enhet.  Det finns även liknande tjänster för din klocka och dina hörlurar i Galaxy Wearable-appen.

Obs:  Vilka funktioner och inställningar som är tillgängliga kan variera beroende på din operatör, programvaruversionen och modell.

Obs: Telefonen måste vara påslagen.
Fjärrstyrning måste vara aktiverad på telefonen. Funktionen aktiveras automatiskt när du lägger till ett Samsung-konto på din telefon.
Fjärrupplåsning måste vara aktiverat för att kunna använda upplåsningsfunktionen i Hitta min mobila enhet.

Om du har tappat bort din telefon eller surfplatta kan du se var den är med Hitta min mobila enhet.

Börja med att gå till webbsidan Find My Mobile på en dator Börja med att gå till webbsidan se var den ar med Hitta min mobila enhet på en dator. Ange inloggningsuppgifterna för ditt Samsung-konto och klicka på Jag är inte en robot, och sedan på LOGGA IN

Till vänster ser du alla enheter som är kopplade till Samsung-kontot du använder. Om enheterna är påslagna och anslutna till ett nätverk kommer de att visas under Mina enheter.  Om du klickar på en enhet kommer panelen till höger att visa alla de möjliga fjärrstyrningsalternativen:

Bild av PC-versionen av Find My Mobile

*Bilden visar ett exempel på engelska, men tjänsten finns tillgänglig på lokalt språk.

• Ring: Om du inte vet var du har lagt din telefon eller surfplatta kan du få den att ringa även om ljudet är avstängt.
  • Lås och lås upp: Om du är oroad över dina personuppgifter kan du låsa din telefon eller surfplatta via fjärrstyrning. Detta aktiverar låsskärmen och stänger av dina kort i Samsung Pay. Om du har glömt bort hur du låser upp din telefon eller surfplatta, kan du låsa upp den med denna fjärrstyrningsfunktion.

Obs: Om du inte kunde låsa eller låsa upp din telefon eller surfplatta, kommer ett rött utropstecken att visas.

• Spåra: Se var din saknade telefon eller surfplatta befinner sig varje 15 minuter.

Uppmärksamma: Om du använder Hitta min mobil för att hitta en stulen telefon eller surfplatta, gå inte direkt till platsen på kartan. Informera polisen och be dem hämta den åt dig

• Radera data via fjärrstyrning: Låt inte tjuven komma åt dina personliga data. Notera att din telefon eller surfplatta kommer att återställas helt och du kommer att förlora all din data, inklusive information i Samsung Pay.

Obs: Om du har ett Google-konto behöver du logga in på det innan du kan använda telefonen eller surfplattan igen.

• Säkerhetskopiering: Innan du raderar dina data permanent kan du enkelt säkerhetskopiera all dina data till Samsung Cloud.
  • Förläng batteritiden: Det sista du vill är att din borttappade telefon eller surfplatta stänger av sig. Du kan använda den här funktionen för att förlänga batteritiden på din telefon eller surfplatta så länge som möjligt  och öka chansen att hitta den.
  • Hämta samtal/meddelanden: Du kan visa dina 50 senaste samtal och meddelanden på din telefon.
  • Välj målsman: Du kan tilldela målsmän som kan hitta din telefon eller surfplatta via fjärrstyrning, aktivera nödläge eller ringa upp telefonen eller surfplattan

Obs: Om du fortfarande inte kan hitta din telefon eller surfplatta kan din operatör ha en tjänst som hjälper dig att hitta eller blockera din telefon. Kontakta din operatör för att ta reda på mer.

Har du råkat glömma din telefon någonstans? Du kan använda din smartklocka för att hitta den.

Tryck på Hem-knappen på din smartklocka och dra sedan fram och tryck på Hitta min telefon. Tryck på Start för att hitta din telefon. Telefonens ringsignal kommer att aktiveras, vilket gör det enkelt att hitta den. Hitta din telefon och dra sedan nedåt på ikonen Avvisa.

Obs: Säkerställ att alla inställningar är gjorda, såsom fjärranslutning, som krävs för att hitta din klocka.

Om du tappar bort din smartklocka kan du hitta den med appen Galaxy Wearable. Tjänsten Hitta min mobila enhet kommer inte att visa var din klocka befinner sig, men den kan användas för att låsa eller radera Samsung-tjänster som Samsung Pay.

Öppna din telefon och gå till appen Galaxy Wearable, och tryck sedan på Hitta min klocka. (På fitnessband trycker du på Find My Band eller Find My Gear.) Om din klocka är ansluten till din telefon med Bluetooth, trycker du på START. Din klocka kommer att börja vibrera, vilket gör det enklare att hitta den. När du hittar den, trycker du på ikonen X och drar åt höger.

Skärmbild av att söka efter Galaxy Watch

*Bilden visar ett exempel på engelska, men tjänsten finns tillgänglig på lokalt språk.

Om du har tappat bort din klocka utom räckvidd för Bluetooth, har du två val om Remote Connection är aktiverat.

• Get location: Visar adressen där din klocka befinner sig just nu. Du kan trycka på visa på karta för att visa klockan på en karta.
  • Ange säkerhet: Du kan ställa in ett lås, återställa eller ställa in ett aktiveringslås på klockan.

Du behöver inte köpa nya Galaxy Buds om du har tappat bort dem tack vare appen Galaxy Wearable som gör det enkelt att hitta dem.

Öppna din telefon eller surfplatta och gå till appen Galaxy Wearable. Tryck på Hitta mina hörlurar, tryck sedan på Start. Hörlurarna kommer att börja pipa, och piper gradvis högre i 3 minuter. Tryck på Stop för att avsluta sökningen.

Appen kommer visa att hörlurarna är bortkopplade och kan inte hitta dem om de är utom räckvidd för Bluetooth (32 fot), eller om batteriet är slut.

Skärmbild av att söka efter Galaxy Buds

*Bilden visar ett exempel på engelska, men tjänsten finns tillgänglig på lokalt språk.

Obs: Det kan hända att öronsnäckorna inte piper om det finns skräp eller smuts inuti IR-sensorn.