Hur kan jag kontrollera vilken version av Android jag har på min enhet?

Samsungs mobila enheter använder operativsystemet Android som är utformat av Google. Android-uppdateringar lanseras varje år. Uppdaterade versioner erbjuder nya funktioner och förbättringar. Håll din Android uppdaterad med nya funktioner, bättre prestanda och säkerhet. Ta reda på hur du kontrollerar och uppdaterar den Android-version din enhet använder.

Kontrollera vilken Android-version som finns på din enhet

Det sätt du kontrollerar vilken Android-version du använder kan skilja sig åt enligt den Android-version som finns på din enhet. Följ stegen nedan för att kontrollera din Android-version.

Steg 1. Öppna Inställningar.

Steg 2. Välj Om telefon. Om din enhet är en surfplatta trycker du på Om surfplatta.

Kontrollera Android-version

Steg 3. Välj Programvaruinformation.

Steg 4. Android-version visas.

Kontrollera Android-version

Hur du uppdaterar enhetens programvara

Det finns två typer av programvaruuppdateringar: uppdatering av operativsystem och säkerhetsuppdatering. Notera att typ och version av de uppdateringar som finns tillgängliga beror på din modell. Det kan hända att gamla enhetsmodeller inte har stöd för den senaste uppdateringen.

Steg 1. Öppna Inställningar.

Steg 2. Välj Programvaruuppdatering.

Uppdatera programvara

Steg 3. Välj Hämta och installera.

Steg 4. Förfarandet startar om det finns en tillgänglig uppdatering.

Uppdatera programvara

Om du vill ladda ner programvaruuppdateringar automatiskt i framtiden ska du aktivera reglaget för Hämta automatiskt via Wi-Fi.

Uppdatera programvara

Obs! Enhetens skärmbilder och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Om din Samsung-mobil, -surfplatta eller -tillbehör uppvisar ett ovanligt beteende, kan du ställa dina frågor till oss i Samsung Members-appen.

Detta gör att vi kan titta närmare på vad det är som pågår. Alla data är anonymiserade och lagras endast under den tid utredningen pågår. Läs mer om hur du skickar en felrapport i ”Hur du använder Samsung Members-appen”.