Hur köper jag appar på Google Play Store och Galaxy Store?

Det finns flera appar i Google Play Store och Galaxy Store. En del av dem kräver betalning för att få användas. För att underlätta kan man använda flera olika betalningsmetoder.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa:

Steg 1. Gå till Inställningar> Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck Hämta och installera

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Så köper du en app

Du kan köpa appar och digitalt innehåll på Google Play med betalningsmetoder från ditt Google-konto, och likaså på Galaxy Store. På Google Play Store har du många betalningsalternativ, till exempel kreditkort, direktfakturering från operatör, PayPal och Google Play-kredit. På Galaxy Store kan appar också köpas med kredit- eller betalkort, Samsung Pay, telefonfakturering och så vidare. Om det är första gången du gör ett köp kommer betalningsmetoden att läggas till på ditt Google-konto eller Samsung-konto. Du måste logga in för att köpa en app på Google Play Store och Galaxy Store. Om du ännu inte har något Samsung-konto kan du gå in på Hur oppnar du ett samsung account och fordelen med att ha ett för att få tips om hur Samsung kontot fungerar.

Obs: Tillgängliga betalningsmetoder kan vara olika beroende på vilket land eller region du befinner dig i.

Så lägger du till eller tar bort betalningsmetoder

1. Google Play Store

Lägg till en betalningsmetod

Steg 1. På din Android mobil, öppna Google Play Store appen.

Steg 2. Tryck Meny och välj sedan Betalningsmetoder.

Steg 3. Under Lägg till betalningsmetod, väljer du den betalningsmetod du vill lägga till.

Steg 4. Följ anvisningarna> Din nya betalningsmetod kommer läggas till på ditt Google konto.

Google play store.

Obs: Om du använder Google Pay som betalniingsmetod i Indien, kommer du vara tvungen att uppdatera din UPI ID.

Ta bort en betalningsmetod

Steg 1. Öppna Google Play Store appen på din Android telefon.

Steg 2. Tryck Meny och välj därpå Betalningsmetod.

Steg 3. Select Inställningar för fler betalningsmetoder.

Steg 4. Logga in på pay.google.com.

Steg 5. Välj betalningsmetoden du vill ta bort. Tryck sedan på Ta bort.

Betalningsmetoden kommer att tas bort från ditt Google konto.

2. Galaxy Store

Registrera dig eller byt betalningsmetod.

Steg 1. Öppna Galaxy Store.

Steg 2. Tryck Meny och välj sedan Betalningsmetoder.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen för att registrera dig eller för att byta betalningsmetod.

Galaxy store.

Lös in en Kampanjkod eller ett Presentkort

Steg 1. Öppna Galaxy Store.

Steg 2. Tryck Meny och välj sedan Kampanjkoder och Presentkort.

Steg 3. Tryck Plus ikonen (+) uppe i högra hörnet.

Steg 4. Fyll i koden och tryck på OK.

Steg 5. Följ anvisningarna på skärmen.

Obs: Tillgängliga inställningar och enhetsbilder kan variera beroende på enhet, internetleverantör, modell och programvaruversion.

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du få svar på Samsung members-appen.

Detta hjälper oss att veta vad som händer. Informationen som ges är anonym och sparas endast under utredningen. Ta reda på mer om hur man skickar en felrapport i 'Hur du använder Samsung Members-appen'