Hur man tar en selfie med Samsung Galaxy Z Flip5 FlexCam

En av de många fördelarna med den nya Galaxy Z Flip5 är snabb och enkel åtkomst till telefonens FlexCam (kameran på den stora omslagsskärmen) så att du kan ta en snabb selfie utan att behöva öppna telefonen. Flexfönstret ger dig en förhandsvisning i realtid när du fångar högkvalitativt innehåll med FlexCam från olika vinklar.

Flicka tar selfie med brun hund med hjälp av FlexCam.

Lär dig hur du enkelt startar och avslutar FlexCam från Flex-fönstret.

Starta FlexCam

• Tryck på Power-knappen eller dubbeltryck på skärmen för att väcka omslagsskärmen. Rör sedan vid och dra Kamera-ikonen mot mitten av omslagsskärmen.
Dubbeltryck och dra kameraikonen.
  • Eller tryck snabbt två gånger på Power -knappen för att starta Kamera -appen.
Dubbeltryck på strömknappen.

Obs! Använd dubbeltrycksfunktionen, genom att gå till Inställningar > Avancerade funktioner > Sidoknapp och se till att Dubbeltryck är aktiverat och Snabbstarta kamera är valt.

Avsluta FlexCam

• När alternativet Använd huvudskärmsnavigering på omslagsskärmen är inaktiverat, avslutar du FlexCam genom att trycka på Ström-knappen eller svepa uppåt från det nedre vänstra hörnet av skärmen.
Svep uppåt från det nedre vänstra hörnet för att avsluta FlexCam.
  • När alternativet Använd huvudskärmsnavigering på omslagsskärmen är aktiverat, avslutar du FlexCam genom att trycka på Ström-knappen eller Hem-knappen i det nedre vänstra hörnet.
Indikatorcirkel som visar var Hem-knappen är placerad.

Obs! Använd huvudskärmsnavigering på omslagsskärmen finns i Inställningar > Avancerade funktioner > Laboratorier.

Med de tre FlexCam-lägena – foto, porträtt och video – kan du skapa fantastiska bilder och spännande videor. Du kan också anpassa varje läge genom att justera olika element inom varje läges snabbinställningar. Se nedan för instruktioner.

Obs! Prova att använda kameran med objektivet placerat högst upp för bättre selfies.

Hur man använder de tre funktionerna i FlexCam

• När du startar FlexCam, är standardläget fotoläge.

• Svep åt vänster från fotoläget för att växla till videoläge.

• Svep åt höger från fotoläget för att byta till porträttläge,
Ändra FlexCam-läge.

Obs! En grön prick visas i det övre högra hörnet av skärmen medan kameran körs.

Anpassa lägesfunktioner

• Tryck på nedåtpilen i varje läge för att komma åt och ändra snabbinställningsfunktionerna.
Öppna och stäng FlexCam snabbinställningar.

Obs! Tillgängliga snabbinställningar kan inkludera en timer, bildförhållande, rörlig bild, färgton och fotograferingsmetod. Dessa kan variera beroende på vilket fotoläge som används.

Om du startar FlexCam med din telefon stängd och sedan öppnar din telefon, kommer den att växla till flexläge.

3 olika vinklar på Galaxy Flip 5 FlexCam i Flex-läge
  • FlexCam använder den bakre kameran för att ge högre kvalitet på bilderna än den främre kameran.

• Flexläge gör det möjligt att ta bilder från olika vinklar.

• Du kan skapa dina egna snygga foton och videor genom att hålla enheten eller placera den på en plan yta och justera vinkeln på flexfönstret (omslagsskärmen).

Obs! Flexläget fungerar vanligtvis från cirka 75-115 grader, men det kan fungera inom ett bredare intervall än genomsnittet.

Det finns två sätt du kan ta en selfie med Galaxy Z Flip5 FlexCam – antingen genom att trycka på skärmen eller använda fångstikonen. Följ instruktionerna nedan för att använda någon av metoderna.

Tryck på skärmen

Aktivera FlexCam och tryck sedan på skärmen.

Att ta en selfie med FlexCam.

Använd slutarknappen

Aktivera FlexCam.

Tryck på nedåtpilen > Tryck på fotograferingsikonen > mitten av skärmen > Ta bild (den vita cirkelikonen).

Använda FlexCam-slutarknappen.

Om du vill flytta Capture-ikonen till den andra sidan av skärmen, trycker du och håller Capture-ikonen, och drar sedan fingret över skärmen.

Flytta FlexCam-fångstikonen.

Anteckningar:

• Du kan också ta fotografier genom att använda röstkommandon eller svepa med handflatan.
  • Aktivera något av alternativen genom att gå till Kamera > Inställningar > Fototagningsmetoder.