Så använder du din Galaxy Watch

Galaxy Watch är utformad för att hantera nästan allt från att lägga till appar, skicka e-post, ansluta till Spotify eller synkronisera med din smartphone, för att säkerställa att din dag går smidigt. Här är några sätt att konfigurera din Galaxy Watch på, så att du kan njuta av allt den har att erbjuda direkt.

Vy över en stapel med Galaxy-klockor i olika färger.

När du har anslutit din Galaxy Watch till din smartphone kan du börja använda flera funktioner.

Obs! Om du synkroniserar din klocka med en smartphone kommer datum och tid att ställas in automatiskt. Du kan bara ställa in datum och tid manuellt om din klocka och smartphone inte är parkopplade.

Gör så här för att ställa in datum och tid manuellt:

Vy över en Galaxy Watch-meny med symbolen för inställningar markerad. Vy över en Galaxy Watch-meny med symbolen för inställningar markerad.

Steg 1. Öppna huvudskärmen och tryck på symbolen för Inställningar .

Vy över skärmen för inställningar med ”Allmänt” markerat. Vy över skärmen för inställningar med ”Allmänt” markerat.

Steg 2. Tryck på ”Allmänt”.

Vy över skärmen Allmänt med ”Datum och tid” markerat Vy över skärmen Allmänt med ”Datum och tid” markerat

Steg 3. Tryck på ”Datum och tid”.

Vy av skärmen Datum och tid med ”Ställ in datum” markerad. Vy av skärmen Datum och tid med ”Ställ in datum” markerad.

Steg 4. Tryck på ”Ställ in datum”.

Vy över skärmen ”Ställ in datum” med knappen ”Klart” markerad. Vy över skärmen ”Ställ in datum” med knappen ”Klart” markerad.

Steg 5. Justera genom att trycka på dag, månad och år och sedan på ”Klart”.

Vy över skärmen Datum och tid med ”Ställ in tid” markerat. Vy över skärmen Datum och tid med ”Ställ in tid” markerat.

Steg 6. Tryck på ”Ställ in tid”.

Vy över skärmen ”Ställ in tid” med knappen ”Klart” markerad. Vy över skärmen ”Ställ in tid” med knappen ”Klart” markerad.

Steg 7. Justera tiden genom att trycka på tim- och minutvärdena och tryck sedan på ”Klart”.

Så här ansluter du manuellt till ett Wi-Fi-nätverk:

Vy över en Galaxy Watch-meny med symbolen för inställningar markerad. Vy över en Galaxy Watch-meny med symbolen för inställningar markerad.

Steg 1. Svep upp på huvudskärmen och tryck på symbolen för inställningar.

Vy över skärmen ”Inställningar” med ”Anslutningar” markerat. Vy över skärmen ”Inställningar” med ”Anslutningar” markerat.

Steg 2. Tryck på ”Anslutningar”.

Vy över skärmen för anslutningar med ”WiFi” markerat. Vy över skärmen för anslutningar med ”WiFi” markerat.

Steg 3. Tryck på ”Wi-Fi”.

Vy över skärmen "Wi-Fi" med på/av-knappen markerad. Vy över skärmen "Wi-Fi" med på/av-knappen markerad.

Steg 4. Placera på/av-knappen i läge ”På”.

Vy över WiFi-skärmen med exempel på WiFi-nätverk markerat. Vy över WiFi-skärmen med exempel på WiFi-nätverk markerat.

Steg 5. Bläddra ner och tryck på det Wi-Fi-nätverk du vill ansluta till.

Vy över skärmen ”Lösenord” med knappen ”Anslut” markerad. Vy över skärmen ”Lösenord” med knappen ”Anslut” markerad.

Steg 6. Ange Wi-Fi-lösenordet och tryck på ”Anslut”.

Obs! Om du ansluter din Galaxy Watch till din smartphone via Bluetooth inaktiveras Wi-Fi automatiskt. Använd Wi-Fi vid behov.

Följ dessa steg för att lägga till en app på din Galaxy Watch:

Obs! Du måste vara inloggad på ett Google™ -konto för att komma åt Play Store.

Vy över en Galaxy Watch-meny med symbolen för Play Store markerad. Vy över en Galaxy Watch-meny med symbolen för Play Store markerad.

Steg 1. Svep upp på huvudskärmen och tryck på Play Store-symbolen.

Vy över Play Store-skärmen med funktionen Sök markerad. Vy över Play Store-skärmen med funktionen Sök markerad.

Steg 2. Ange namnet på den app du vill ladda ner och tryck sedan på sökknappen på tangentbordet.

Vy över skärmen ”Appar på din telefon” med appen ”Samsung Internet” markerad. Vy över skärmen ”Appar på din telefon” med appen ”Samsung Internet” markerad.

Steg 3. Tryck på den app du vill ladda ner från listan över sökresultat.

Vy över appskärmen Samsung Internet med knappen ”Installera” markerad. Vy över appskärmen Samsung Internet med knappen ”Installera” markerad.

Steg 4. Tryck på ”Installera”.

Vy över appskärmen Samsung Internet med knappen ”Öppna” markerad. Vy över appskärmen Samsung Internet med knappen ”Öppna” markerad.

Steg 5. När appen har laddats ner och installerats trycker du på ”Öppna”.

Obs! För att fungera korrekt behöver vissa appar tillstånd från din klocka eller installation av en tillhörande app på din anslutna enhet. Läs igenom användarvillkoren och se till att du har aktiverat rätt behörigheter och installerat nödvändiga appar på din smartphone innan du laddar ner appar till din enhet.

Gör så här för att ringa ett samtal med din Galaxy Watch:

Vy över en Galaxy Watch-meny med telefonsymbolen markerad. Vy över en Galaxy Watch-meny med telefonsymbolen markerad.

Steg 1. Svep upp på huvudskärmen och tryck på symbolen för Telefon.

Vy över samtalsskärmen med knappsatsen och kontaktsymbolen markerade. Vy över samtalsskärmen med knappsatsen och kontaktsymbolen markerade.

Steg 2. Tryck på Knappsats eller kontaktsymbolen.

Vy över skärmen med knappsatsen och telefonsymbolen. Vy över skärmen med knappsatsen och telefonsymbolen.

Steg 3. Ange telefonnumret eller tryck på den kontakt du vill ringa.

Vy över kontaktskärmen med telefonsymbolen markerad. Vy över kontaktskärmen med telefonsymbolen markerad.

Steg 4. Tryck på telefonsymbolen.

Obs! För att ringa ett samtal måste du ha en 4G-uppkoppling. Samtal är endast tillgängliga på Galaxy Watch 4G.

Energisparläge är nyckeln till att öka batteritiden på din Galaxy Watch. Det minskar skärmens ljusstyrka och begränsar program som kan dränera batteriet när de körs i bakgrunden.

Använd följande steg för att aktivera eller inaktivera energisparläge:

Vy över en Galaxy Watch-meny med symbolen för inställningar markerad. Vy över en Galaxy Watch-meny med symbolen för inställningar markerad.

Steg 1. Svep upp på huvudskärmen och tryck på inställningssymbolen.

Vy över inställningsskärmen med symbolen ”Batteri” markerad. Vy över inställningsskärmen med symbolen ”Batteri” markerad.

Steg 2. Tryck på ”Batteri”.

Vy över energisparskärmen med på/av-knappen markerad. Vy över energisparskärmen med på/av-knappen markerad.

Steg 3. Välj ”Strömsparläge” genom att trycka på på/av-knappen för att aktivera eller inaktivera strömsparläget.

Obs! Galaxy Watch-funktioner kan variera mellan olika modeller.