Så här använder du Galaxy Watch-funktioner

Din Galaxy-klocka är fullspäckad med nya och uppdaterade funktioner som hjälper dig att hålla din enhet säker, spåra dina träningsmål och övervaka din hälsa.

Visa Galaxy Watch-enheter.

Aktivera vattenlås

När du använder din Galaxy-klocka i eller i närheten av vatten kan du aktivera vattenlåsläget för att förhindra oavsiktliga beröringar på skärmen. Det förhindrar även att du av misstag aktiverar din klocka med en väckningsgest medan du simmar.

Vy över snabbåtkomstpanelen. Vy över snabbåtkomstpanelen.

Steg 1. Svep ned på hemskärmen för att se snabbåtkomstpanelen.

Vy över snabbåtkomstpanelen med vattenlåsikonen markerad. Vy över snabbåtkomstpanelen med vattenlåsikonen markerad.

Steg 2. Nudda Vattenlås-ikonen.

Vy över vattenlåsfunktion med instruktioner om att stänga av. Vy över vattenlåsfunktion med instruktioner om att stänga av.

Steg 3. För att stänga av, tryck och håll ned Hem-knappen i två sekunder.

Mät din kroppssammansättning

Galaxy Watch har avancerade sensorer som kan analysera din kropp mer exakt. Den nya sensorn Bioelectrical Impedance Analysis (BIA) låter dig mäta ditt kroppsfett och även din skelettmuskulatur.

Vy över Samsung Health-appens Kroppssammansättning. Vy över Samsung Health-appens Kroppssammansättning.

Steg 1. Öppna Samsung Health-appen, bläddra ned och tryck på ”Kroppssammansättning”.

Vy över Kroppssammansättning med knappen Mät. Vy över Kroppssammansättning med knappen Mät.

Steg 2. Tryck på ”Mät”.

Vy över preferensen kön i Kroppssammansättnings. Vy över preferensen kön i Kroppssammansättnings.

Steg 3. Välj din könspreferens.

Vy över längd i Kroppssammansättning. Vy över längd i Kroppssammansättning.

Steg 4. Ställ in längd.

Vy över inmatad vikt i Kroppssammansättning. Vy över inmatad vikt i Kroppssammansättning.

Steg 5. Ange din vikt och tryck på ”Klar”.

Vy över hälsovarning i Kroppssammansättning. Vy över hälsovarning i Kroppssammansättning.

Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra mätningen.

Observera:

• Tänk på att övervakning av kroppssammansättning endast är till för fitness och välbefinnande, inte för diagnos eller behandling av något medicinskt tillstånd.
  • Mät inte om du har en implanterad pacemaker eller annan implanterad medicinsk utrustning.

Mät dina stressnivåer

Med Galaxy Watch kan du mäta dina stressnivåer genom att kontrollera din puls och några andra faktorer.

Vy över Samsung Health-appen Stress. Vy över Samsung Health-appen Stress.

Steg 1. Öppna Samsung Health-appen, bläddra ned och tryck på ”Stress”.

Vy över Samsung Health-appen Stress med knappen Mät. Vy över Samsung Health-appen Stress med knappen Mät.

Steg 2. Tryck på ”Mät”.

Vy över Samsung Health-appen Stress som förbereder mätning. Vy över Samsung Health-appen Stress som förbereder mätning.

Steg 3. Vänta på att Galaxy förbereder sig.

Vy över Samsung Health-appen Stress med mätnivå. Vy över Samsung Health-appen Stress med mätnivå.

Steg 4. Stressnivåer kommer att visas i procent.

Observera:

• Mätningar av stressnivåer är endast avsedda för personligt bruk och ger inte ett avgörande medicinskt omdöme.
  • Om du vid något tillfälle känner stress, obehag eller mår dåligt bör du prata med en läkare.

Övervaka pulsen

Att ha koll på pulsen kan vara användbart eftersom det hjälper dig att avgöra om din träning är tillräckligt intensiv för att ge hälsofördelar, men inte så intensiv att det kan ge fysiska komplikationer.

Vy över Samsung Health-appen Puls. Vy över Samsung Health-appen Puls.

Steg 1. Öppna Samsung Health-appen, bläddra ned och tryck på ”Puls”.

Vy över Samsung Health-appen Puls med knappen Mät. Vy över Samsung Health-appen Puls med knappen Mät.

Steg 2. Tryck på ”Mät”.

Vy över Samsung Health-appen Puls med information. Vy över Samsung Health-appen Puls med information.

Steg 3. Pulsinformation kommer att visas.

Observera:

• Mätningar av puls är endast avsedda för personligt bruk och ger inte ett avgörande medicinskt omdöme.
  • Om du mår dåligt eller känner obehag ska du omedelbart uppsöka läkare.