Vad är den utökade dataskyddsfunktionen på Galaxy Z Fold5/Flip5?

Närbild av en hand som tar upp en Galaxy Z Flip ur jeansfickan

Den utökade dataskyddsfunktionen är Samsungs säkerhetsfunktion för att skydda din personliga information som anses vara värdefull data. Den här funktionen gör att dina specifika data med E2EE-teknik (end-to-end-kryptering) kan lagras i Samsung Cloud.

Observera: Den utökade dataskyddsfunktionen stöds endast på enheter med One UI 5.1.1 eller senare versioner, från och med Galaxy Z Fold5/Flip5 och Tab S9-serien.

Hur använder jag den utökade dataskyddsfunktionen?

Du kan säkerhetskopiera och återställa personlig information eller data på din enhet till/från Samsung Cloud med en återställningskod som genereras endast en gång när du initierar funktionen ”Utökat dataskydd".

För att göra detta, öppna Samsung Cloud -appen> Tryck på Fler alternativ (3 punkter) > Välj Inställningar > Tryck på Utökat dataskydd > Tryck på Kryptera säkerhetskopieringsdata -växlingsknappen för att aktivera funktionen.

End-to-end-krypterad data är endast tillgänglig från enheter som använder den utökade dataskyddsfunktionen och den är oåtkomlig för andra, inklusive Samsung.

Vänligen observera: End-to-end-kryptering kanske inte stöds av vissa länder/regioner eller operatörer.

Följande data skyddas av utökat dataskydd:

• Säkerhetskopiering av samtalsloggar
  • Säkerhetskopiering av meddelanden
  • Säkerhetskopiering av klocka
  • Säkerhetskopiering av inställningar
  • Säkerhetskopiering av appar

Vissa stora mängder data, inklusive meddelandebilagor, kanske inte är föremål för end-to-end-kryptering.

Samsung kommer att stödja end-to-end-kryptering för att skydda din personliga information.

Återställningskoden är en kod på 28 tecken som kan återställa end-to-end-krypterad data om alla dina enheter inte är tillgängliga på grund av att de tappats/stölds eller skadats.

En återställningskod kan inte visas igen efter att ha skapats och Samsung lagrar inte återställningskoder. När återställningskoden genereras måste den registreras och lagras i ett säkert utrymme.

Om både enheten som tillhandahåller funktionen ”utökat dataskydd" och återställningskoden förloras, finns det inget sätt att komma åt den end-to-end-krypterade datan.

Om du har enheten som kan komma åt end-to-end-krypterad data kan du ändra återställningskoden:

1 Öppna appen Samsung Cloud
Samsung Cloud-ikon
2 Tryck på Fler alternativ (3 punkter)
Smarttelefonskärm med tillgängliga alternativ för Samsung Cloud-appen
3 Välj Inställningar
Smarttelefonskärm med ikonen Fler alternativ (3 punkter) vald
4 Tryck på Utökat dataskydd
Smarttelefonskärm med tillgängliga inställningar
5 Tryck på växlingsknappen Kryptera säkerhetskopieringsdata för att aktivera funktionen
Smarttelefonskärm med växlingsknappen Kryptera säkerhetskopieringsdata
6 Tryck på Skicka e-post och verifiera att det är du via det mottagna e-postmeddelandet
Smarttelefonskärm med Verifiera att det är du
7 Tryck på Generera återställningskod. Du kommer att bli ombedd att ställa in en skärmlåstyp om du inte har en.
Smarttelefonskärm med knappen Skapa en återställningskod vald
8 8. Anteckna den nya återställningskoden som visas på skärmen, välj "Jag skrev ner min återställningskod" och tryck på Nästa. Den gamla återställningskoden kommer inte längre att vara tillgänglig.
Smarttelefonskärm med en återställningskod och knappen Nästa vald
9 Bekräfta din återställningskod och tryck på Nästa för att slutföra processen.

Om både återställningskoden och enheten som ställt in end-to-end-kryptering går förlorade kan inget mer göras för att komma åt den. Om enbart enheten går förlorad kan data återställas via initiering av end-to-end-krypteringen.

Om utökat dataskydd är aktiverat tillämpas och säkerhetskopieras end-to-end-kryptering vid säkerhetskopiering till Samsung Cloud på enheter som stöder utökat dataskydd.

Dataobjekt som stöder utökat dataskydd end-to-end-krypteras och säkerhetskopieras, och andra dataobjekt som inte stöds med utökat dataskydd säkerhetskopieras på samma sätt som befintliga säkerhetskopior utan kryptering.

Data som säkerhetskopierats innan utökat dataskydd aktiveras kan inte återställas.

Enheter som stöder den utökade dataskyddsfunktionen visas på menyn. Endast data som säkerhetskopieras av dessa enheter är föremål för end-to-end-kryptering och dessa enheter har endast tillgång till end-to-end-krypterad data.

Den utökade dataskyddsfunktionen fungerar baserat på ditt Samsung-konto, så aktivering/avaktivering/kryptering/dekryptering/återställning av återställningskoden synkroniseras mellan dina enheter och ett meddelandefel eller larm kan visas på enheter som är inloggade med ett Samsung-konto.

Det här felet kan uppstå när du anger en återställningskod på den aktuella enheten medan återställningskoden återställs på en annan enhet. Försök igen efter att ha slutfört återställningen av återställningskoden på den andra enheten.

Meddelandet visas om utökat dataskydd aktiveras på en annan enhet. Om utökat dataskydd är aktiverat, tillämpas och säkerhetskopieras end-to-end-kryptering när du implementerar säkerhetskopior till Samsung Cloud på alla enheter som du äger och som stöds av utökat dataskydd. Data som säkerhetskopierades innan utökat dataskydd aktiverades kan inte återställas.

Meddelandet visas om utökat dataskydd aktiveras på en annan enhet. Om utökat dataskydd är aktiverat, tillämpas och säkerhetskopieras end-to-end-kryptering när du implementerar säkerhetskopior till Samsung Cloud på alla enheter som du äger och som stöds av utökat dataskydd. Data som säkerhetskopierades innan utökat dataskydd aktiverades kan inte återställas.

Meddelandet visas när återställningskoden återställs på din andra enhet. I det här fallet är den tidigare genererade återställningskoden inte längre tillgänglig.

Felmeddelandet visas när det finns ett problem med KmxService-appen som genererar och lagrar krypteringsnycklar som används för utökat dataskydd.

När felet dyker upp föreslår vi att du provar en eller flera av följande lösningar:

• Kontrollera om du använder rätt programvaruversion för enhetsmodellen. Utökat dataskydd fungerar bara på rätt programvaruversion och fungerar inte på andra programvaruversioner eller rotade enheter
  • Starta om enheten
  • Radera data på KmxService-appen genom att följa stegen nedan:
1 Gå till Inställningar
Samsung Inställningar-ikon
2 Tryck på Appar
Smarttelefonskärm med alternativet Appar valt
3 Tryck på ikonen till höger om Dina appar
Smarttelefonskärm med alternativet Dina appar valt
4 Slå på knappen bredvid Visa systemappar
Smarttelefonskärm med växlingsknappen Visa systemappar vald
5 Sök efter KmxService
Smarttelefonskärm söker KMX Service
6 Tryck på Lagring
Smarttelefonskärm med avsnittet Lagring vald
7 Välj Rensa data och sedan på Radera
Smarttelefonskärm med knappen Rensa data vald

Om du raderar KmxService-appens data, kommer den krypteringsnyckelrelaterade informationen som lagras på enheten att raderas, så kontrollera att du har återställningskoden innan du raderar KmxService-appens data.

Slå av och på den utökade dataskyddsfunktionen. Om den utökade dataskyddsfunktionen är avstängd kommer säkerhetskopierade data med end-to-end-kryptering att raderas från Samsung Cloud.

Om det här felet kvarstår efter att du har rensat data, aktivera Kryptera säkerhetskopierade data för att initiera utökat dataskydd.