Så gör du om Android Auto inte fungerar på din Galaxy S22 eller Galaxy S23

Bilden visar en hand som håller i en smartphone i en bil.

Med Android Auto-appen kan du få information från olika appar på bilens skärm. Du kan även använda den med navigationsassistent, ringa, ta emot samtal och lyssna på musik och podcasts.

Om du har problem med att ansluta din Galaxy S22 eller Galaxy S23 till Android Auto i Volkswagen, Skoda eller SEAT bil följ våra rekommendationer nedan.

Om du inte kan lösa problemet med hjälp av denna information vänligen kontakta Volkswagens, Skodas eller SEATs kundcenter eller servicecenter. Dessa tillverkare har bekräftat att de arbetar på en mjukvaruuppdatering för dessa fordon.

Det kan finnas kompatibilitetsproblem med hotspot-anslutningar mellan vissa Volkswagen-fordon och vissa Android OS-modeller. Detta beror på en uppdatering av hur hotspots tilldelas sina IP-adresser sedan Android OS 11 operativsystem.

Du kan lösa detta problem genom att uppdatera fordonets programvara till den senaste versionen. För att göra detta kan du kontakta Volkswagens kundtjänst eller din Volkswagen-återförsäljare.

• Om du ansluter via en USB-kabel ska du kontrollera att du använder en kabel av hög kvalitet som klarar dataöverföring. Om möjligt bör du använda originalkabeln som du fick med enheten.
  • Kontrollera laddningsporten så att det inte finns smuts eller damm där.

• Kontrollera att telefonen har Android OS 8.0 eller högre.
  • Kontrollera att du har den senaste versionen av Android Auto-appen installerad.
  • Din telefon måste ha ett abonnemang med internet och stöd för 5 GHz Wi-Fi.
    • För att göra detta går du till: Inställningar > Anslutningar > Mobile Hotspot och Internetdelning > Mobile Hotspot > Konfigurera > Band.
    • Om din telefon har stöd för 5GHz Wi-Fi kommer du att se 5GHz som ett alternativ här.
  • Kontrollera att du har den senaste programvaran på din enhet. Kontrollera detta genom att gå till Inställningar > Programuppdatering > Ladda ner och installera. Om en uppdatering är tillgänglig hämtas den automatiskt.
  • Kontrollera att Bluetooth-anslutningen är aktiverad och fungerar korrekt.