Hur du förhindrar inbränning på din OLED TV-skärm

På grund av egenskaperna hos OLED TV-apparater kan inbränning inträffa när en bild visas kontinuerligt under långa perioder. Läs mer om hur du kan förhindra inbränning och åtgärda tillfällig inbränning.

När du visar innehåll med många statiska bilder och Pixelskiftnings-läget används flyttas pixlar runt med jämna mellanrum för att förhindra inbränning.

Observera: När Pixelskiftnings-läget är aktiverat kan vissa av skärmens kanter flyttas utanför skärmens gränser och kanske inte vara synliga. Om du vill återställa skärmen till sin ursprungliga position stänger du av Pixelskiftnings-läget.

Hur du förhindrar inbränning på din OLED-TV-skärm - Pixelskiftning Hur du förhindrar inbränning på din OLED-TV-skärm - Pixelskiftning

Transkripition: Hur du förhindrar inbränning på din OLED-TV-skärm - Pixelskiftning

När Pixelskiftnings-läget används flyttas pixlar runt med jämna mellanrum för att förhindra inbränning.

Gå till

• Meny
  • Inställningar
  • Alla inställningar
  • Allmänt & Sekretess
  • Panelvård

Pixelskiftning är aktiverat som standardinställning.

SAMSUNG

Logotyper, programnamn eller undertexter är fasta element som håller på skärmen under en lång tid. Aktivera Justera logotypens ljusstyrka för att förhindra att dessa stillbilder orsakar inbränning.

Hur du förhindrar inbränning på din OLED-TV-skärm - Justera logotypljusstyrkan Hur du förhindrar inbränning på din OLED-TV-skärm - Justera logotypljusstyrkan

Transkription: Hur du förhindrar inbränning på din OLED-TV-skärm - Justera logotypljusstyrkan

Förhindra inbränning genom att sänka ljusstyrkan på fasta bilder, till exempel logotyper och banners.

Gå till

• Meny
  • Inställningar
  • Alla inställningar
  • Allmänt & Sekretess
  • Panelvård
  • Justera logotypljusstyrkan

Du har två alternativ:

• Låg (aktiverad som standardinställning)
  • Hög

SAMSUNG

Pixelauppdatering ska aktiveras för att förhindra och åtgärda tillfällig inbränning. Den justerar pixlar för att ge en tydligare skärm.

Observera: Vissa funktioner som timer, inspelning och röstigenkänning fungerar inte under pixeluppdatering.

Hur du förhindrar inbränning på din OLED TV-skärm - Pixeluppdatering Hur du förhindrar inbränning på din OLED TV-skärm - Pixeluppdatering

Transkription: Hur du förhindrar inbränning på din OLED TV-skärm - Pixeluppdatering

Pixeluppdaterings-läget ska aktiveras för att förhindra och åtgärda tillfällig inbränning.

Gå till

• Meny
  • Inställningar
  • Alla inställningar
  • Allmänt & Sekretess
  • Panelvård
  • Pixeluppdatering

Du har två alternativ:

• Starta, när TV:n är avstängd
  • Starta nu

SAMSUNG

Skärmåterställning aktiveras automatiskt när TV:n stängs av efter 4 (eller fler) timmars användning varje dag.

Samsung OLED TV-apparater är utrustade med en skärmåterställningsfunktion för att upptäcka skärmens tillstånd av sig själv och förhindra inbränning.

Det tar cirka 10 till 15 minuter och när strömmen slås på visas ett popup-fönster som indikerar att skärmåterställningen är klar.

Observera: Skärmåterställningsfunktionen fungerar bara när produkten är ansluten till strömmen.

Skärmens ljusstyrka är aktiverad som standard och kan inte inaktiveras.

Om OLED TV-apparater visar samma stillbild under lång tid kommer ljusstyrkan att sänkas gradvis för att förhindra skärminbränning.

Ljusstyrkan återställs när innehållet ändras eller en fjärrkontrolls insignal tas emot.

Observera: Du kan fortfarande justera skärmens ljusstyrka under Meny > Bild > Ljusstyrka.

Skärmsläckarfunktionen är aktiverad som standard och kan inte inaktiveras.

När det inte finns någon insignal från en extern enhet eller samma stillbild är aktiv i 2 minuter aktiveras skärmsläckaren automatiskt.

När du trycker på valfri knapp på fjärrkontrollen inaktiveras skärmsläckaren och återgår till originalskärmen.