Så här registrerar du din Samsung TV

Har du en ny Samsung Smart TV? Registrera den nu och få tillgång till fler tjänster. Vi berättar om fördelarna med att registrera din produkt och hur du gör det. Det finns två sätt att registrera din TV: Direkt på din TV eller genom att använda Samsung Members-appen.

Fördelar med att registrera din TV

Om du registrerar dina produkter får du snabbare tillgång till och support för alla tjänster för dina registrerade produkter från ett enda konto. Ditt konto erbjuder dig även ytterligare fördelar:

• Produktinformation är tillgänglig omedelbart i Samsungs kundtjänst, så att dokument lätt kan hittas och frågor kan behandlas snabbare.
  • Ladda ner de senaste manualerna, vanliga frågorna och instruktionerna.
  • Hitta lösningar på dina frågor online genom att skapa en serviceförfrågan själv.
  • Följ upp statusen för din tjänst online.

Produktregistrering på din TV 2020

När du har slutfört registreringsprocessen behöver du inte längre verifiera eller ange serienumret varje gång. 2020 års TV-modeller har en ny och bekväm registreringsfunktion som gör att du kan registrera dig direkt från din TV. Du kan behöva serienumret för din TV för att ställa frågor om den eller för att begära kundtjänst. Följ stegen nedan för att registrera dig på din TV.

Steg 1. Tryck på Hem-menyn på fjärrkontrollen och välj sedan Samsung-konto.

Samsung-konto meny

Steg 2. Logga in på ditt Samsung-konto. Du kan använda samma Samsung-konto som du använde för att logga in på din mobila enhet.

Logga in på Samsung-konto

Obs: Om du inte har ett Samsung-konto måste du skapa ett för att fortsätta med produktregistreringen.

Steg 3. Välj TV-registrering under Mitt konto.

TV-Registrering

Steg 4. Välj knappen Godkänn och Registrera efter att ha läst på din TV-skärm.

TV-Registrering

Steg 5. När registreringen är klar, tryck enter för att stänga.

TV-Registrering

Obs: Enhetens skärmdumpar och menyn är bara exempel på engelska – de finns också tillgängliga på ditt lands språk.

Registrera din produkt genom Samsung Members

Installera appen Samsung Members och logga in på ditt Samsung-konto för att registrera Samsung-produkter. Följ stegen för att registrera din produkt.

Steg 1. Öppna appen Samsung Members och välj Support längst ned på skärmen.

Steg 2. Välj Registrera.

Registrering med Samsung Members

Steg 3. Välj registreringsmetod: Skanna QR-kod, Wi-Fi eller manuell inmatning eller streckkod.

Registrera produkten med skannern
  • QR-kod: Skanna produktens QR-kod, välj produkttyp och ange eller skanna sedan modellnumret.
  • Wi-Fi: Skanna Wi-Fi, klicka på produkten som du vill registrera och välj sedan produkttyp.
  • Manuell inmatning eller streckkod: Välj produkttyp, skanna sedan streckkoden eller ange produktens serie-/modellnummer manuellt.

Obs: Etiketten med QR-koden, streckkoden, modellnummer och serienummer finns normalt på sidan eller nedre delen av produkten eller förpackningen. Du kan också kontrollera QR-koden, modellnumret och serienumret med hjälp av fjärrkontrollen: Hem > Inställningar > Support > Om denna TV

Felsökning av problem relaterade till registreringsfrågor

Användning av VPN kan orsaka anslutningsproblem. Vi rekommenderar att du inte använder VPN under registreringen.

Om du inte kan registrera produkten med Samsung Members-appen kan du testa att avinstallera den och installera den igen.

Obs:

Skärmbilder och enhetsmenyn kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Du kan också registrera produkten på Samsungs webbplats.