Hur du använder SmartThings på din TV

SmartThings fungerar med alla märken av mobila enheter och är kompatibel med tusentals smarta enheter. Detta inkluderar Samsung, samt produkter från varumärken som Amazon, Google, Philips Hue, Ring med flera.

Anslut, automatisera och hantera allt i en lättanvänd SmartThings-app på din telefon.

Hur du ansluter och använder enheter med SmartThings på din TV

Här är fem typer av enheter som kan användas genom TV SmartThings. Läs guiden nedan om hur du ansluter och använder dina enheter med SmartThings på din TV.

Smartthings enheter visas.

Du kan ansluta SmartThings till din Samsung TV med hjälp av din SmartThings-enhet. Följ instruktionerna nedan för att ansluta SmartThings.

Innan du ansluter SmartThings på din TV, se till att du slår på TV:n och laddar ner SmartThings-appen på din mobil. Du kan använda SmartThings(moln)-enheter som har registrerats via mobil-appen i förväg på TV SmartThings-appen. Enhetsregistreringsmetoden är följande:

Steg 1. Tryck på SmartThings-appen på din mobiltelefon.

Steg 2. Tryck Lägg till ('+' ikon) och välj sedan Enhet.

Steg 3. Välj märke och enhet.

Steg 4. Välj plats och rum, och tryck sedan på Nästa.

Steg 5. Logga först in på samma Samsung account som mobilenheten på TV:n. De enheter som är anslutna till TV:ns SmartThing kommer visas och du kan välja enhet direkt på listan.

Val av källenhet i smartthings-appen.

Källenhet är en enhet som måste anslutas till en extern port, t.ex. en HDMI- eller USB-port. Källenheter inkluderar följande enheter.

• DVD- och Blu-ray-spelare.

• Hemmabiosystem.

• Spelkonsoler.

• OTT- och Set-Top-boxar.

• USB-minnen.

För att ansluta SmartThings till enheter som är anslutna via Källenheter.

Steg 1. Om du vill använda källenheter, t.ex. spelkonsoler som är anslutna till externa portar, väljer du SmartThings i TV-menyn.

Steg 2. Du kan välja och använda den önskade enheten i SmartThings-appen.

Val av klassiska enheter i smartthings-appen.

Klassisk enhet kallas den hushållsapparat som fungerar med en fjärrkontroll.

Så ansluter du SmartThings till en Klassisk enhet.

Steg 1. När du använder den klassiska enhetens fjärrkontroll i närheten av TV:n kommer ett popup-meddelanden på TV:n visas.

Steg 2. Välj Registrering, ett pop-up meddelande kommer visas på TV skärmen som anger om den klassiska enhetens fjärrkontroll ansluts och fungerar.

Steg 3. Klicka på Ja. Ett till pop-up meddelande kommer visas.

Steg 4. Välj Gå till SmartThings och SmartThings-skärmen kommer visas på hela TV-skärmen.

Kompatibla enheter och funktioner för Klassiska enheter.

Kompatibla enheter Funktioner
 Luftkonditionering  Ström På/Av, Temperatur Upp/Ner, Luftström Upp/Ner
 Luftrenare  Strömbrytare, Luftström Upp/Ner
 Elektrisk fläkt  Strömbrytare, Luftström Upp/Ner
 Robot Dammsugare  Strömbrytare, Start/Stopp
 Luftfuktare  Strömbrytare, Luftström Upp/Ner

Följande märken för kompatibla enheter stöds.

• Luftkonditionering: Carrier, Century, Chigo, Conia, Coolfree, Daewoo, Daikin, Derby, Frigidaire, Goodman, Gree, Haier, Hauzen, Himade, Hitachi, Homsys, Hyundai, Lennox, LG, Mitsubishi, Panasonic, Rheem, Samsung, Sharp, Toshiba, Trane, Whirlpool, Whisen, Winia, Yonan, York.
  • Luftrenare: Amway, BLUEAIR, Cairs, Carrier, COWAY, Daikin, Dyson, Electrolux, GE, Gree, Hitachi, Idylis, IQAir, Kenmore, LG, Panasonic, Rabbit Air, Sharp, Shinil, Toshiba, Winix.
  • Robot Dammsugare: Ariete, Auto Vacuum, Bobsweep, Ecovacs, Hoover, iRobot, LG, Lifero, MIDEA, Monoprice, Philips, Samsung, Sharp, Vileda, Wap, Yujin Robot.
  • Luftfuktare: Bionaire, Crane, Daewoo, Dyson, Electrolux, Haan, Lasko, Levoit, OA. RedCore, Winia.
  • Elektriska fönar: Airmate, Around, Asahi, Aucma, Balmuda, Bionaire, Black & Decker, Bokuk, Borg, Cecotec, Cuchen, Daewoo, Diamond, Dimplex, Dyson, Ecolighters, Electroman, EMK, Europace, Fusibo, Goldstar, Haan, Haier, Hanabishi, Hanil, Hitachi, HJ, Holmes, Honeywell, Inoq, KDK, KUL, Kuyal, Lasko, LG, Lian, Magic Chef, Midea, Mitsubishi Electric, Moretti, Mylek, Optimus, Panasonic, Rowenta, Samsung, Sharp, Shinil, Smartech, Taurus, Toshiba, Vornado, WindMere.

Obs: Det är möjligt att inte alla funktioner stödjs.

Lägg till enheter på smartthings menyn.

Bluetooth-enheter kan användas i SmartThings på samma sätt som Bluetooth på en mobil. Bluetooth-enheter ger inget larm på TV:n.

Anslut SmartThings med en Bluetooth-enhet,

Steg 1. Klicka på alternativet Lägg till enhet i TV SmartThings-appen. Bluetooth-enheter i närheten av TV:n söks och visas i listan Lägg till enhet.

Steg 2. Välj och registrera Bluetooth-enheten med TV-fjärrkontrollen.

Steg 3. I TV:ns SmartThings-app kan du klicka på enheten för att ansluta eller avbryta anslutningen.

Följande utrustning stöds för anslutning av SmartThings.

• Bluetooth-högtalare, Bluetooth-headsets, Bluetooth-soundbars (enheter som stöds av Bluetooth-standardprotokoll: Bluetooth A2DP-profil).
  • Bluetooth-tangentbord, Bluetooth-mus, Bluetooth-spelplattor.
Music wall.

Metoden för att ansluta SmartThings till mobilen är relaterad till SmartThings-registreringsprocessen.

Steg 1. Klicka på Lägg till enhet i TV SmartThings-appen. Mobila enheter i närheten av tv:n söks och visas i listan Lägg till enhet.

Steg 2. Välj mobilenhet och följ registreringssteget. (anslut via Bluetooth).

Steg 3. När mobilenheten är ansluten kan du spela upp musik på mobilen och njuta av "Music Wall" på TV:n.

Steg 4. På TV:ns SmartThings-app kan du välja Mobil och klicka på menyn Ljudspegling. Music Wall kommer startas.

Obs:

• Enheter som stöds av Bluetooth-standardprotokollet: Bluetooth A2DP-profil: Bluetooth A2DP-profil.
  • Music Wall visar ett visuellt mönster och en effekt som är optimal för musik.

Hur du styr SmartThings genom röstassistenten (Bixby)

Be TV:n att spela upp ditt favoritinnehåll i stället för att ta fram fjärrkontrollen. Du kan även styra din TV och andra anslutna enheter i hemmet.

Om du konfigurerar Bixby med ditt Samsung account ansluts den automatiskt till alla dina SmartThings-enheter. Säg bara "Hej, Bixby" för att börja styra ditt smarta hem.

Röstassistent.

Steg 1. Öppna Röst-menyn och konfigurera Bixby.

Steg 2. Du kan styra SmartThings-enheter med din Bixby-röst. Säg "Hi, Bixby. Turn on Air purifier/bulb".

Steg 3. Du kan styra dina hemenheter med TV Bixby både om TV:n är påslagen eller avstängd.

Obs: Enhetsbilderna och menyer kan variera, beroende på modell och programvara.