Hur du startar de nya Game Bar-funktionerna

Den nya Samsung TV:n som lanseras 2021 är försedd med Game Bar. Game Bar visar all information du behöver för att övervaka din spelprestanda, inklusive Input Lag, FPS (bilder per sekund), HDR (High Dynamic Range), VRR (Variabel optimeringsfrekvens) och ljudutgång. Allt detta med enkel åtkomst för att optimera spelfunktionerna. Spelare kan njuta av olika alternativ för alla spelpreferenser.

Hur du startar Game Bar

När spelläget är PÅ eller AUTO, tryck och håll ned Play/Pause-knappen på Samsung Smart Remote för att starta Game Bar.

Tryck play/pause på fjärrkontrollen.
Nya game bar funktioner.

Du kan enkelt kontrollera spelinställningar, övervakning och spelförbättringsinställningar med hjälp av spelfältet.

① Inmatningsfördröjning

Visar spelets inmatningsfördröjning. När Game Motion Plus är avstängd eller VRR på eller spel med 4K@120Hz fungerar spelet med minsta möjliga inmatningsfördröjning.

② FPS (Bilder per sekund)

Visar bildfrekvensen per sekund i realtid. Bildfrekvensen ändras när VRR är aktiv.

③ HDR (High Dynamic Range)

Visar när ett HDR-spel spelas. För att aktivera HDR måste användaren aktivera HDR på spelenheten, t.ex. spelkonsolen eller datorn.

④ VRR (Variable Refresh Rate)

Visar motsvarande värde när Freesync- eller VRR-funktionen är aktiv. TV:n är redo för Freesync eller VRR-funktionen. TV:n har stöd för Freesync Premium Pro, Freesync Premium, Freesync och VRR. För att ställa in Freesync eller VRR bör användaren aktivera Freesync/VRR i spelenheten, t.ex. på spelkonsolen eller datorn.

VRR/Freesync är inaktiverat när Game Motion Plus är på.

⑤ Ljudutgång

Visar den ljudenhet som ljudet skickas ut från. (t.ex. TV-högtalare, soundbar, hörlurar osv.)

⑥ Skärmförhållande

Du kan ändra bildskärmsförhållandet från standardinställningen 16:9 till Ultra wide (21:9 eller 32:9).

⑦ Skärmposition

När du använder Ultra wide (21:9 eller 32:9) kan du trycka på riktningsknappen Upp/Ned på TV:ns fjärrkontroll för att flytta skärmen uppåt eller nedåt.

⑧ Inställningar för Game Mode:

• Game Mode: Visar Spelläge. Game Mode aktiveras automatiskt när en konsol upptäcks.
  • Surroundljud: Förbättra spelljudet för ett smart, scenbaserat 3D-surroundljud som skapar en uppslukande spelupplevelse.
  • Dynamic Black equalizer: Genom att öka synligheten av objekt som lurar i mörkret och tips på skärmen kommer du snabbare kunna identifiera dem. Baserat på scenanalys i realtid förbättras svarta detaljer och ger mer klarhet. Kontrollera de svarta detaljnivåerna med 5 steg.
  • Game Motion Plus inställningar: Förbättra skärmens följsamhet för att optimera spel med snabba rörelser, t.ex. rollspel och äventyrsspel. När Game Motion Plus är aktiverat stängs VRR/Freesync av. När VRR/Freesync är på från en extern enhet kommer Game Motion Plus vara inaktivt.
    Inmatningsfördröjningen minimeras när Game Motion Plus är avstängt. När Game Motion är aktiverat förbättras smidigheten i spelet genom att ytterligare bilder interpoleras.

⑨ Problemlösning

Om problem uppstår när du använder Game Bar kan du gå till felsökningsguiden för att hitta en lösning.

Använd Ultrawide GameView™ på datorn (Ultra Wide Game)

2021 Samsung TV-apparater stöder Ultrawide GameView för PC-spel.

Spelare kan enkelt ändra skärmens bildförhållande från 16:9 till 21:9 eller 32:9 via Game Bar. Samsungs Game Bar stöder snabbt och enkelt Ultrawide GameView™ i 2021 TV-apparater.

Ultrawide GameView™ presenterar ett bredare synfält som var osynligt i ett konventionellt bildförhållande 16:9. Ultrawide GameView ger en mer uppslukande och informativ bild av spelet så att man kan se periferin av ett slagfält där fiender kan ligga på lur.

Ultrawide GameView nämns ofta som en fantastisk funktion som ger spelarna friheten att anpassa känslan av spelens upplösning beroende på spelgenre och personliga preferenser. Spelare får ofta högre poäng när de spelar ”first person shooter”-spel i ultrabreda bildformat och upplever större tillfredsställelse.

Super Ultrawide GameView™

Tv Skärmförhållande.

Genom att följa instruktionerna nedan kan du enkelt njuta av Super Ultrawide GameView™ på din dator.

Nedanstående instruktioner beskriver hur du får skärmförhållande 21:9-. För en skärmförhållande 32:9 följer du samma instruktioner.

Steg 1. Öppna Game Bar genom att trycka och hålla Play/Pause knappen nedtryckt.

Steg 2. På fjärrkontrollen trycker du på Skärmförhållande för att ändra Game Bar-skärmförhållandet till 21:9.

Steg 3. I Game Bar visas följande popup-fönster för att matcha Game Bars skärmförhållande så att skärmupplösningen visas korrekt.

"När du ändrar skärmavståndet till 21:9 ändras skärmförhållandet till 21:9 om du ställer in datorns skärmupplösning till 2560x1080 eller 3840x1600 en gång."

Steg 4. Enligt popup-meddelandet i Game Bar bör du ändra datorns upplösning till den rekommenderade. Datorns upplösning kan justeras i displaymenyn på datorn genom att klicka på höger musknapp.

Om du ändrar upplösningen på datorn för första gången kan du ändra skärmförhållanderna via Game Bar på TV:n nästa gång.

De upplösningar som stöds kan skilja sig åt beroende på vilken modell eller HDMI-port som är ansluten till datorn.

Game Bar Skärmförhållande Upplösning på PC
 21:9 3840x1600 (60Hz)
2560x1080 (60Hz)
2560x1080 (120Hz)
 32:9 3840x1080 (60Hz)
3840x1080 (120Hz)

Steg 5. Du kan de Skärmförhållande 21:9 på din PC.

Skärmförhållande 21:9 på PC.

Steg 6. Starta ett spel som stöder ultrabred skärmupplösning 21:9 och börja njuta.

Spel på en 21:9 skärm.

Obs: Super Ultrawide GameView stöds endast på PC-spel som stöds av Ultra-wide GameView.

För att matcha din ögonhöjd kan du med Samsungs smarta fjärrkontroll justera skärmens position uppåt och nedåt med hjälp av kanal-knapparna, uppåt och nedåt.

Hur du felsöker om skärmförhållandet inte ändras automatiskt

Med vissa spel måste du själv ändra upplösningen i spelinställningarna så att den stämmer överens med skärmförhållandet. Andra spel ändrar automatiskt skärmförhållandet.

Obs: Enhetsbilderna och menyer kan variera, beroende på modell och programvara.