Vad du ska göra om din Samsung TV inte slås på

Samsung-TV monterad på en vägg

Felsökning av en TV som inte slås på behöver inte vara en knepig process. I vissa situationer kan din TV faktiskt vara påslagen, men visar bara en tom skärm. Du kan kontrollera den röda standbylampan, som är en liten röd lampa i nedre kanten av TV:n och som du riktar fjärrkontrollen mot. Vid normal användning lyser den röda standbylampan när TV:n är avstängd (vilket indikerar att TV:n är i standbyläge) och den släcks när TV:n är i bruk (eller inte har ström). Du kan dock också kontrollera om det finns problem med eluttaget, nätsladden eller fjärrkontrollen. Om du har en extern enhet ansluten och tittar från den externa ingångskällan kontrollerar du att den externa enheten är påslagen och fungerar som den ska. Välj det avsnitt nedan som motsvarar din TV.

Det är normalt att den röda standbylampan lyser när TV:n är avstängd så länge den är inkopplad och får ström.

1 Prova först att slå på TV:n med fjärrkontrollen. Om det inte fungerar kan du försöka trycka på strömbrytaren på TV:n istället för att använda fjärrkontrollen. Strömbrytarens placering varierar beroende på din TV-modell. Om du inte är säker på var den är placerad, se din användarmanual.
Strömbrytaren trycks in på en Samsung-TV
2 Om TV:n slås på när du trycker på TV:ns fysiska strömbrytare har det uppstått ett problem med fjärrkontrollen.
3 Testa att parkoppla fjärrkontrollen med TV:n igen. Rikta din Samsung Smart Remote mot framsidan av TV:n och tryck sedan på och håll ned Return- och Play/Pause-knapparna samtidigt i tre sekunder eller mer. Kontrollera i din användarmanual hur du parkopplar fjärrkontrollen med TV:n..
Knapparna Return och Play/Pause trycks in samtidigt in på Samsung-TV:ns fjärrkontroll
4 Om TV:n inte startar med hjälp av TV:ns fysiska strömbrytare eller fjärrkontrollen, men den röda standbylampan lyser, kontakta då Samsung Support för ytterligare hjälp.

När den röda standbylampan är släckt har TV:n antingen ingen ström eller så är den påslagen och skärmen är bara svart. Den röda lampan slocknar när TV:n slås på.

1 Kontrollera att nätsladden är korrekt ansluten till TV:n eller One Connect Box och att uttaget fungerar.
Samsung-TV på ett stativ som är anslutet till ett uttag bredvid en One Connect Box
2 För att testa uttaget kopplar du ur TV:n och din One Connect Box i 30 sekunder och kopplar sedan tillbaka den till ett uttag som du vet fungerar. Om det inte fungerar kan du testa ett annat uttag.

Obs! Om din TV är ansluten till One Connect Box kopplar du bort och återansluter den osynliga anslutningskabeln mellan TV:n och One Connect Box.

3 Om den röda standbylampan tänds har TV:n ström från det fungerande uttaget. Det innebär att det finns ett problem med det ursprungliga uttaget, eller med överspänningsskyddet om du använt ett sådant.
4 Om standbylampan aldrig tänds efter att du har provat ett fungerande uttag, och TV:n inte slås på, ska du kontakta Samsung Support för ytterligare hjälp.

Standbylampan blinkar rött på en Samsung-TV
1 Koppla ur TV:n och din One Connect Box i 30 sekunder och koppla sedan tillbaka den till ett uttag som du vet fungerar. Använd inte ett överspänningsskydd eftersom de så småningom kan slitas ut och sluta leverera den nödvändiga spänningen till din TV. Vi rekommenderar att du byter ut överspänningsskydden.
2 Om den röda standbylampan tänds har TV:n ström från det fungerande uttaget. Det innebär att det finns ett problem med det ursprungliga uttaget, eller med överspänningsskyddet om du använt ett sådant.
3 Om TV:n fortfarande inte slås på och den röda standbylampan fortfarande blinkar är detta ett tecken på att något är fel med din TV. Vänligen kontakta Samsung Support för ytterligare hjälp.