Sådan beskytter du din Galaxy-telefon mod at installere smishing-, pharming- og spionapps

Alle Galaxy-apps scannes, før de downloades, så det er usandsynligt, at din telefon bliver påvirket af nogen form for virus. Dog kan luskede reklamebeskeder eller e-mails forsøge at downloade skadelig software eller malware til din telefon. Der er flere ting, du kan gøre for at beskytte din Galaxy-telefon mod disse former for smishing, mobil pharming, spionapps og vira. Se vejledningen nedenfor.

Inden du prøver nedenstående anbefalinger, skal du kontrollere, om enhedens software og relaterede apps er opdateret til den nyeste version. For at opdatere din mobile enheds software, skal du foretage følgende trin:

Trin 1. Gå til Indstillinger > Softwareopdatering.

Trin 2. Tryk på Download og installer.

Trin 3. Følg instruktionerne på skærmen.

Forholdsregler for at forhindre smishing

Smishing er en elektronisk økonomisk svindelmetode, der sender en tekstbesked inklusive en hjemmesideadresse til brugeren og installerer ondsindet kode, når brugeren tilgår hjemmesiden og stjæler brugerens personlige oplysninger. Herved kan brugere lide skader såsom mikrobetalinger. For at forhindre skader forårsaget af smishing, bør du følge nedenstående forholdsregler.

Forhindre malware.
  • Vær på vagt over for webstedslinks i tekstbeskeder fra ukendte kilder. (Hvis en tekstbesked fra en, du kender, indeholder et webstedslink, skal du også tjekke det, før du får adgang.)
  • Installer to eller flere antivirusprogrammer på produktet, opdater til den nyeste version, og bevar overvågning i realtid.
  • Ansøg om mikrobetalingsblokering og begrænsninger.
  • Styrk produktets sikkerhedsindstillinger ved at forhindre installation af applikationer fra ukendte kilder på produktet.

Forholdsregler for at forhindre mobil pharming

Mobil pharming er en elektronisk økonomisk svindelmetode, hvor en falsk internetbankapplikation installeres på et produkt, der er inficeret med en ondsindet applikation, for at få brugere til at indtaste økonomiske oplysninger og derefter stjæle økonomiske oplysninger. Følg nedenstående forholdsregler for at forhindre skade forårsaget af mobil pharming.

• Vær på vagt over for webstedslinks i tekstbeskeder fra ukendte kilder. (Selv i tilfælde af en tekstbesked fra en, du kender, hvis den indeholder et webstedslink, skal du kontrollere det, før du får adgang til det.)
  • Brug OTP (One Time Password), sikkerhedstoken (adgangskodekopibeskyttelse) osv., og brug elektroniske tjenester til forebyggelse af økonomisk svindel.
  • Installer to eller flere antivirusprogrammer på produktet, opdater til den nyeste version, og bevar overvågning i realtid.
  • Indtast aldrig dit fulde sikkerhedskortnummer i din bankapplikation.
  • Opbevar ikke fotos af sikkerhedskort i produktet.
  • Når der er mistanke om pharming, skal du straks anmode om betalingsstandsning gennem politiet eller din bank.

Forholdsregler for at forhindre spionapps

En spion-app er en smartphone-applikation, der kan indsamle telefonopkald, tekstbeskeder og placeringsoplysninger fra produktbrugere i realtid, aflytning gennem stemmeoptagelse, sletning af data og endda begrænse adgang. For at forhindre skade forårsaget af spion-apps, bør du følge nedenstående forholdsregler.

• Vær på vagt over for webstedslinks i tekstbeskeder fra ukendte kilder. (Hvis en tekstbesked er sendt af en, du kender, og indeholder et webstedslink, skal du også tjekke det, før du får adgang.)
  • Installer to eller flere antivirusprogrammer på produktet, opdater til den nyeste version, og bevar overvågning i realtid.
  • Brug og skift regelmæssigt sikkerhedslåsindstillinger såsom mønstre, adgangskoder og fingeraftryk.
  • Tillad ikke brugere vilkårligt at ændre indstillinger i registreringsdatabasen eller operativsystemsoftware.
  • Forhindr automatisk installation af ondsindede spionapps ved at indstille produktet til ikke at installere applikationer fra ukendte kilder.

Forholdsregler for at forhindre vira

Følg nedenstående sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre skade forårsaget af virusinfektion. Manglende overholdelse af følgende kan resultere i ugyldighed under produktgarantien.

• Undgå at downloade mistænkelige applikationer.
  • Undgå at besøge upålidelige websteder.
  • Slet beskeder og mails fra ukendte eller mistænkelige afsendere.
  • Brug adgangskodeindstillingsfunktionen og skift din adgangskode regelmæssigt.
  • Tænd kun den trådløse grænseflade, såsom Bluetooth-funktion, når den er i brug.
  • Hvis unormale symptomer fortsætter, skal du kontrollere for ondsindet kodeinfektion.
  • Tjek downloadede filer for virus før brug.
  • Installer et antivirusprogram på din computer og scan jævnligt for virus.
  • Du må ikke vilkårligt ændre strukturen af produktplatformen.
  • Opdater altid operativsystemet og antivirusprogrammet til den nyeste version.

Bemærk: Enhedsskærmbilleder og menu kan varierer afhængigt af enhedens model og softwareversion.

Sådan bruges Samsung Members-appen

Hvis du har problemer med dine Samsung-mobiltelefoner, tablets eller wearables, kan du sende os et spørgsmål i Samsung Members-appen. Få mere at vide om at sende en fejlrapport.