Sådan bruges TalkBack-funktionen

TalkBack eller Stemmeassistent er en funktion, der hjælper blinde og svagsynede brugere. Det giver stemmefeedback, så du kan bruge din telefon eller tablet uden at se på skærmen. Funktionsnavnene varierer afhængigt af softwareversionen, men funktionerne er de samme. Se vejledningen nedenfor for at aktivere eller deaktivere TalkBack-funktionen på din telefon.

Inden du prøver nedenstående anbefalinger, skal du kontrollere, om enhedens software og relaterede apps er opdateret til den nyeste version. For at opdatere din mobile enheds software, skal du foretage følgende trin:

Trin 1. Gå til Indstillinger > Softwareopdatering.

Trin 2. Tryk på Download og installer.

Trin 3. Følg instruktionerne på skærmen.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du TalkBack

TalkBack-funktionen giver stemmefeedback, så du kan bruge din telefon uden at se på skærmen. Den er designet til brugere eller situationer, hvor det er svært at se skærmen. Følg nedenstående trin for at aktivere TalkBack-funktionen.

Trin 1. Start appen Indstillinger, og vælg derefter Tilgængelighed.

Trin 2. Tryk på TalkBack.

Trin 3. Tryk på kontakten for at aktivere TalkBack.

Talkback sktiver trin.

For at deaktivere TalkBack skal du trykke på kontakten og hurtigt trykke et vilkårligt sted på skærmen to gange.

Bemærk:

• Nogle funktioner er ikke tilgængelige, mens du bruger TalkBack.
  • På enheder med One UI 3.1 hedder det TalkBack; på enheder med tidligere softwareversioner kaldes denne funktion dog Stemmeassistent eller Skærmlæser.

Sådan bruges TalkBack

Når du aktiverer TalkBack, vil din telefon starte stemmefeedback, og du vil automatisk blive ført til et selvstudie om, hvordan du bruger TalkBack. For at bruge TalkBack gør følgende.

• Stryg til højre eller venstre for at flytte mellem elementer.
Yalkback flyt.
  • Tryk én gang på det valgte element for at læse teksten på skærmen højt, dobbelttryk på elementet for at aktivere funktionen.
Talkback læs.
  • Træk med to fingre for at rulle.
Yalkback rul.

Hvis du aktiverer TalkBack-genvejen, kan du slå funktionen til og fra ved at trykke på lydstyrke op/ned-tasterne på samme tid.

Konfigurerer indstillinger for TalkBack

Konfigurer indstillinger for TalkBack for din bekvemmelighed ved at følge nedenstående trin.

Trin 1. Tryk på TalkBacktilgængelighedsindstillingerne.

Trin 2. Tryk på Indstillinger.

Trin 3. Tilpas TalkBack ved at vælge de indstillinger, du vil konfigurere.

Talkback konfigurer indstillinger.
  • Nye funktioner i TalkBack: Se efter vigtige opdateringer og ændringer til TalkBack.
  • Tekst-til-tale-indstillinger: Skift indstillingerne for tekst-til-tale-funktioner, der bruges, når TalkBack er aktiveret, såsom sprog, hastighed og mere.
  • Ordlyd: Tilpas de detaljerede indstillinger for stemmefeedback.
  • Sig adgangskoder: Indstil enheden til at læse tegnene højt, når du indtaster din adgangskode. Hvis du deaktiverer denne funktion, vil enheden kun læse adgangskoden højt, når du bruger høretelefoner.
  • Lyd og vibration: Skift lydindstillinger for TalkBack.
  • Tilpas bevægelser: Se forskellige fingerbevægelser for at styre skærmen, mens du bruger TalkBack, og tilpas indstillingerne for bevægelser.
  • Tilpas menuer: Vælg, hvilke TalkBack-menuer og læsemenuer, der skal bruges.
  • Braille-tastatur: Indtast nemt bogstaver og tal på skærmen ved hjælp af et 6-punkts brailletastatur.
  • Vejledning og hjælp: Lær at bruge TalkBack.
  • Avancerede indstillinger: Konfigurer avancerede indstillinger for TalkBack.
  • Åbn TalkBack i Galaxy Store: Start TalkBack fra Galaxy Store og se efter opdateringer.

Bemærk: Enhedsskærmbilleder og menu kan varierer afhængigt af enhedens model og softwareversion.

Sådan bruges Samsung Members-appen

Hvis du har problemer med dine Samsung-mobiltelefoner, tablets eller wearables, kan du sende os et spørgsmål i Samsung Members-appen. Få mere at vide om at sende en fejlrapport.