Samsung OLED -näytön palamisen tai kuvajälkien vianmääritys

Kuva Samsung OLED -näytön oikeasta alakulmasta.

Jos Samsung OLED -näytössäsi on palojälkiä tai kuvajälkiä, käytä näitä ohjeita ongelman ratkaisemiseen.

Huomautus: Jos sinulla on ongelmia Samsung OLED -näytön kanssa, tarkista, onko siihen saatavilla ohjelmistopäivityksiä. Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan.

Kuvan palaminen (tai jälkikuva) on näkyvä jälki, joka jää näyttöön. Jälki voi jäädä näkyviin näyttöön, vaikka katselisit sisältöä. Se aiheutuu paikallaan olevan kuvan jättämisestä näyttöön liian pitkäksi aikaa ja se on erityisen huomattavaa OLED-näytöissä.

Vertaileva kuva asteittaisesta kuvajäljen vaikutuksesta näytössä.

Jos näytössä on jälkikuvia, voit päivittää näytön pikseleiden päivitystoiminnolla. Se säätää pikselit niin, että näytön kuva on selkeämpi. Käynnistä pikseleiden päivitys seuraavasti.

1 Paina kaukosäätimen kotipainiketta ja valitse Valikko.
2 Valitse Asetukset ja sitten Kaikki asetukset.
3 Valitse Yleiset ja tietosuoja ja sitten Paneelin suojaus.
4 Valitse Pikseleiden päivitys.
5 Valitse Käynnistä nyt tai Käynnistä, kun näyttö sammutetaan.
Kuva Pikseleiden päivitys -asetuksista Samsung OLED -näytössä.

Huomautus: Jotkut toiminnot, kuten ajastin, tallennin ja ääniohjaus, eivät ole käytettävissä päivityksen aikana. Jos ongelma ei korjaannu, valitse Samsung-tuki ja pyydä lisäohjeita.

Vältä paikallaan pysyvien kuvien näyttämistä pitkään

Useimmissa videopeleissä on käyttöliittymä. Se voi olla rallipelin nopeusmittari tai ristikko ja energiapalkki toimintapelissä. Jos nämä elementit pysyvät samassa kohdassa tai jos pelaat peliä pitkään, jälkikuvia voi muodostua.

Käytä näytön optimointitoimintoa

Samsung OLED -näytössä on näytön optimointitoiminto, joka tunnistaa näytön tilan ja estää jälkikuvien muodostumista. Tämä toiminto käynnistyy automaattisesti, kun näyttö sammutetaan irrottamatta virtajohtoa, tai kun näyttöä on käytetty yhteensä yli neljä tuntia. Sammuta näyttö käyttämällä kaukosäätimen tai näytön virtapainiketta.

Näytön optimointi kestää noin 10 minuuttia. Kun näyttöön kytketään virta, näkyviin tulee ponnahdusikkuna, jossa ilmoitetaan, että näytön optimointi on valmis. Kun näytön optimointi on valmis, aikalaskuri seuraavaan optimointiin käynnistyy.

Jos virtajohto irrotetaan sammutettaessa näyttö, näytön optimointi ei toimi. Siinä tapauksessa kytkettäessä virta uudelleen, näkyviin tulee alla oleva ponnahdusikkuna riippuen näytön käyttötuntien määrästä:

Ponnahdusikkuna, jossa kehotetaan sammuttamaan näyttö kaukosäätimestä neljän tai useamman käyttötunnin jälkeen.

Ponnahdusviesti näytön sammuttamiseksi. Ponnahdusviesti näytön sammuttamiseksi.

Ponnahdusikkuna, jossa kehotetaan käynnistämään näytön optimointi 12 tai useamman käyttötunnin jälkeen.

Ponnahdusviesti näytön optimoinnin aloittamiseksi. Ponnahdusviesti näytön optimoinnin aloittamiseksi.

Varmista, että näytön optimointi käynnistyy näytön jälkikuvien välttämiseksi. Älä sulje näytön optimointia. Voit käynnistää näytön optimoinnin valitsemalla Käynnistä nyt. Jos mitään ei valita, näytön optimointi käynnistyy automaattisesti minuutin kuluttua.

Ota pikselisiirto käyttöön

Pikselisiirto päivittää pikselit säännöllisin välein näytön ongelmien estämiseksi. Ota pikselisiirto käyttöön seuraavasti.

1 Paina kaukosäätimen kotipainiketta ja valitse Valikko.
2 Valitse Asetukset ja sitten Kaikki asetukset.
3 Valitse Yleiset ja tietosuoja ja sitten Paneelin suojaus.
4 Valitse Pikselisiirto, jotta voit ottaa sen käyttöön.
Kuva Paneelin suojaus -asetuksista Samsung OLED -näytössä.
5 Voit ottaa pikselisiirron pois käytöstä käymällä läpi samat vaiheet.