Galaxy-laitteen automaattinen optimointi

Laitteen ylläpito suorittaa automaattisesti erilaisia optimointitoimintoja. Se sulkee esimerkiksi taustalla toimivat sovellukset ja puhdistaa muistia, jotta puhelin voi toimia optimaalisesti. Android 13(T) -käyttöjärjestelmä (One UI5) sisältää päivitetyn automaattisen optimointiominaisuuden, jonka avulla puhelin voidaan asettaa käynnistymään uudelleen, kun sitä ei käytetä, jotta puhelin voi jatkaa toimintaansa optimaalisesti.

Kuva Galaxy-laitteista ja automaattisen optimoinnin kuvakkeesta.

Automaattisen optimoinnin/uudelleenkäynnistyksen käyttöönotto tarvittaessa

Optimoi automaattisesti päivittäin- ja Automaattinen uudelleenkäynnistys -toimintojen edelliset versiot vaativat käyttäjää asettamaan manuaalisesti optimoinnin/uudelleenkäynnistyksen päivämäärän ja ajan. Tämä ei enää ole tarpeen, sillä laite optimoi itsensä automaattisesti aina tarvittaessa.

Automaattinen optimointi suoritetaan, kun laitetta ei käytetä (näyttö on sammunut, meneillään ei ole puhelua, musiikkia ei toisteta jne.). Tämä suoritetaan usein aikaisin aamulla.

Kuva asetusten korostetusta kuvakkeesta. Kuva asetusten korostetusta kuvakkeesta.

Vaihe 1. Avaa Asetukset-valikko.

Kuva korostetuista Akun ja laitteen ylläpito -asetuksista. Kuva korostetuista Akun ja laitteen ylläpito -asetuksista.

Vaihe 2. Napauta ”Akun ja laitteen ylläpito”.

Kuva korostetusta Automaattinen optimointi -asetuksesta. Kuva korostetusta Automaattinen optimointi -asetuksesta.

Vaihe 3. Napauta ”Automaattinen optimointi”.

Kuva korostetusta Käynnistä uudelleen tarvittaessa -asetuksesta. Kuva korostetusta Käynnistä uudelleen tarvittaessa -asetuksesta.

Vaihe 4. Napauta ”Käynnistä tarvittaessa uudelleen” -valitsinta ottaaksesi asetuksen käyttöön.