Galaxy-laitteen ylikuumenemisen ehkäiseminen.

Käytätpä sitten puhelinta, tablettia, älykelloa tai korvanappeja, kaikilla Galaxy-laitteilla on lämpötila-alue, jossa ne toimivat parhaalla tavalla. Vaikka ne saattavat tuntua lämpimiltä tietyissä olosuhteissa, kuten ladattaessa, se ei vaikuta laitteiden käyttöikään tai suorituskykyyn. Nämä laitteet kuitenkin tuottavat lämpöä tilapäisesti erilaisissa tilanteissa. Siksi suosittelemme tekemään varotoimenpiteitä, jotta vältät nämä tilanteet laitteessasi.

Seuraavat tekijät voivat vaikuttaa Galaxy-laitteidesi lämpötilaan:

• laitteidesi käyttäminen normaalien käyttöolosuhteiden ulkopuolella (0–35 Celsius-astetta)
  • laitteidesi sijoittaminen lämmönlähteen päälle tai lähelle, kuten niiden jättäminen pysäköityyn autoon kuumana päivänä tai niiden altistaminen jatkuvasti suoralle auringonvalolle
  • useiden sovellusten suorittaminen pitkäkestoisesti tai paljon suoritintehoa vaativien sovellusten käyttäminen pelaamiseen, suoratoistamiseen ja GPS-seurantaan
  • yhteensopimattoman, viallisen tai muun kuin Samsung-sertifioidun laturin ja/tai USB-kaapelin käyttäminen
  • ensimmäinen määritys ja tiedonsiirto aiemmista laitteista
  • järjestelmä- tai laiteohjelmistopäivitykset.

Saatat nähdä varoitusilmoituksia, kun laitteesi tuottaa lämpöä. Huomaa, että tiettyjen ominaisuuksien/toimintojen käyttäminen voi tilapäisesti olla estetty laitteen suojaamiseksi.

Huomautus:

• Merkit ja tulokset voivat vaihdella laitteen ja mallin mukaan.

Tässä on joitakin ratkaisuja siihen, mitä tehdä, jos Galaxy-laitteesi tuottaa lämpöä.

Ratkaisu 1

Poista Wi-Fi-, GPS ja Bluetooth-toiminnot käytöstä, kun niitä ei käytetä.
Pienennä lisäksi laitteesi näytön kirkkautta.

➊ Vedä “pikapaneeli” alas ja poista sitten “Wi-Fi”ja “Bluetooth” käytöstä.

➋ Poista "Sijainti" käytöstä.

➌ Pienennä kirkkaus niin pieneksi kuin mahdollista.

Ratkaisu 2

Optimoi puhelin pienentämään akkua kuluttavien, paljon suoritintehoa vaativien sovellusten, aiheuttamaa lämpöä.

➊ Avaa "Asetukset" ja valitse "Akun ja laitteen ylläpito".

➋ Napauta "Optimoi nyt".

➌ Napauta "Valmis".

Ratkaisu 3

Taustalla olevat käyttämättömät sovellukset saattavat kuumentaa laitteen.
Ratkaise ongelma kokeilemalla Taustakäytön rajoituksia.

➊ Valitse "Akun ja laitteen ylläpito".

➋ Valitse "Akku".

➌ Valitse ”Virransäästötila”.

➍ Ota ”Virransäästötila“ käyttöön.

➎ Valitse ”Taustakäytön rajoitukset“.

➏ Ota ”Siirrä käyttäm. sovell. lepotilaan“.

Huomautus:

• Varmista tarkistamalla säännöllisesti, että laitteessasi on uusimmat sovelluspäivitykset.
  • Näyttökuvat ja valikkojen kohdat voivat vaihdella mallisi ja ohjelmistoversiosi mukaan.
  • Virransäästötila rajoittaa verkon, tietojen synkronoinnin ja sijaintitietojen käyttöä taustalla.

VINKKEJÄ

Mitä ”Virransäästötila” tekee?

- Poistaa ”Always on Displayn” käytöstä
- Pienentää kirkkautta 10 %
- Rajoittaa suorittimen nopeutta 70 %
- Poistaa 5G:n käytöstä
- Rajoittaa sovellusten käyttöä ja alkunäyttöä

Älypuhelimet saattavat muodostaa lämpöä, koska niiden ohuita suunnitteluita ei ole optimoitu lämmön poistamiseen ilmavirran avulla tai niiden akkuvirran kulutus on liian suurta. Sekä laite, että laturi voivat muodostaa lämpöä lataamisen aikana. Lämpötila voi jopa tuntua lämpimämmältä, kun ladataan käyttäen supernopeita latureita tai langattomia latureita.

Tee seuraavat toimet, jos laitteesi tuottaa lämpöä lataamisen aikana.

Irrota laturi ja sulje kaikki käynnissä olevat sovellukset. Odota, että laite jäähtyy ja aloita sitten lataaminen uudelleen.

Jos ongelma jatkuu, kokeile ladata toisella Samsungin valtuuttamalla laturilla ja USB-kaapelilla. Huomaa, että latausportti voi muodostaa lämpöä vioittuneen tai yhteensopimattoman latauskaapelin vuoksi.

Huomautus:

• Älypuhelimen akun takuu on yksi vuosi. Jos Samsungin palvelukeskus havaitsee valmistusvirheen takuujakson aikana, se korjataan tai vaihdetaan ilmaiseksi. Jos ongelma havaitaan käyttäjän aiheuttamaksi, vaikka takuu olisi voimassa, tai ongelma löydetään takuun päättymisen jälkeen, sinua saatetaan veloittaa korjauksesta.
  • Kun käytät langatonta laturia, varmista, ettei mitään metalliesineitä, magneetteja tai luotto- tai matkakortteja ole laitteen ja laturin välissä.

Lataa Samsungin valtuuttamalla langattomalla laturilla,
joka on suunniteltu Galaxy-laitteillesi.