Galaxy-laitteen suojaaminen haittaohjelmilta

Koska Galaxy-laitteet tarkistavat haittaohjelmat ennen sovellusten lataamista Play Kaupasta, todennäköisyys sille, että laitteessasi on haittaohjelmatartunta, on pieni. Haitallisia ohjelmia voidaan kuitenkin asentaa laitteeseesi mainosten tai sähköpostiviestien kautta. Suojaa laitettasi lisää noudattamalla alla olevaa opasta.

Ennen kuin kokeilet alla olevia suosituksia, varmista, että laitteesi ohjelmisto ja liittyvät sovellukset on päivitetty uusimpaan versioon. Päivitä mobiililaitteesi ohjelmisto noudattamalla seuraavia vaiheita:

Vaihe 1. Siirry Asetukset > Ohjelmistopäivitys.

Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna.

Vaihe 3. Noudata näytöllä olevia ohjeita.

Päätä, mille sovelluksille sallitaan käyttöoikeus

Kun olet asentanut sovelluksen, voit päättää, mille sovelluksille annetaan käyttöoikeus laitteeseesi. Haitallinen sovellus voi vuotaa tietoja laitteestasi, joten ole varovainen käyttöoikeuksien myöntämisessä. Vaikka sallisit käyttöoikeuden, jos et ole käyttänyt sovellusta vähään aikaan, sen käyttöoikeudet nollataan automaattisesti, ja sinun on annettava käyttöoikeudet uudelleen, kun käytät sovellusta seuraavan kerran.

Sovelluksen käyttöoikeuksien muuttaminen:

Sovelluksen asetukset Sovelluksen asetukset

1. vaihe Avaa Asetukset ja valitse Sovellukset.

Valitse sovellus, jonka käyttöoikeuksien muutetaan Valitse sovellus, jonka käyttöoikeuksien muutetaan

2. vaihe Valitse sovellus, jonka käyttöoikeuksien muutetaan.

Valitse sovelluksen käyttöoikeudet Valitse sovelluksen käyttöoikeudet

3. vaihe Valitse Luvat.

Salli käyttöoikeudet sovellukselle Salli käyttöoikeudet sovellukselle

4. vaihe Valitse vaihtoehto käyttöoikeuksien antamiselle.

Valitse sovelluksen käyttöoikeuksille salli tai älä salli Valitse sovelluksen käyttöoikeuksille salli tai älä salli

5. vaihe Valitse Salli tai Älä salli.

Vaikka vierailisit turvallisilla sivustoilla laitteellasi, saatat silti olla alttiina haitallisille mainoksille. Haitallisten mainosten kautta saatavien haittaohjelmatartuntojen riskin vuoksi suosittelemme käyttämään mainostenestotoimintoa Samsung Internet -sovelluksessa rajoittamaan ponnahdusikkunoita ja suojaamaan laitettasi.

Avaa Samsung Internet -sovellus Avaa Samsung Internet -sovellus

1. vaihe Avaa Samsung Internet-sovellus.

Valitse valikko Valitse valikko

2. vaihe Valitse valikko (kolme vaakasuuntaista viivaa).

Valitse mainosten estäjät asetus Valitse mainosten estäjät asetus

3. vaihe Valitse Mainosten estäjät.

Valitse ehdotetuista sovelluksista Valitse ehdotetuista sovelluksista

4. vaihe Valitse ehdotetuista sovelluksista ladattavaksi.

Huomautus:

• Sinun on oltava kirjautuneena Google-tilillesi, jotta voit ladata mainostenestosovelluksen.
  • Saatat joutua maksamaan joistakin mainostenestosovelluksista, joten tarkista niiden kuvaukset ja arvostelut ennen palvelimesta lataamista.
  • Jos käytät jotakin kolmannen osapuolen Internet-sovellusta, säädä sovelluksen suojausasetuksia.

Suosittelemme, että otat Laitteen suojauksen käyttöön, jotta voit suojata laitettasi haittaohjelmilta.

Akun ja laitteen ylläpito Akun ja laitteen ylläpito

1. vaihe Avaa Asetukset ja valitse Akun ja laitteen ylläpito.

Valitse Laitteen suojaus Valitse Laitteen suojaus

2. vaihe Valitse Laitteen suojaus.

Napauta Tarkista puhelin Napauta Tarkista puhelin

3. vaihe Napauta Tarkista puhelin.

Vaikka se on hyvin epätodennäköistä, jos haittaohjelma on tarttunut laitteeseesi, voit poistaa haitallisen sovelluksen Suojattu tila. Kaikki kolmannen osapuolen sovellukset on poistettu käytöstä Suojattu tila, joten voi olla helpompaa poistaa ongelmia aiheuttava sovellus.

Paina äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä ja pitämällä niitä painettuna Paina äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä ja pitämällä niitä painettuna

1. vaihe Paina äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä ja pidä niitä painettuina.

Valitse Katkaise virta Valitse Katkaise virta

2. vaihe Valitse Katkaise virta.

Paina äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä ja pitämällä niitä painettuna Paina äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä ja pitämällä niitä painettuna

3. vaihe Kun näyttö on sammunut, paina äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä samanaikaisesti ja pidä niitä painettuna.

Vapauta sivunäppäin pitäen äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä painettuna Vapauta sivunäppäin pitäen äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä painettuna

4. vaihe Kun Samsung-logo tulee näyttöön, vapauta sivunäppäin pitäen samalla äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä painettuna.

Kokeile päivittämistä suojatussa tilassa Kokeile päivittämistä suojatussa tilassa

5. vaihe Kun Suojattu tila tulee näytön vasempaan alakulmaan, vapauta näppäin.

Poista sovellus Suojattu tila noudattamalla alla olevia vaiheita.

Sovellukset-valikko Sovellukset-valikko

1. vaihe Avaa Asetukset ja valitse Sovellukset.

Selvitä tuntemattomat tai haitalliset sovellukset Selvitä tuntemattomat tai haitalliset sovellukset

2. vaihe Selvitä sovellus, jota et tunnista tai jonka ajattelet olevan haitallinen.

Poista sovelluksen asennus Poista sovelluksen asennus

3. vaihe Valitse Poista asennus.

Napauta OK Napauta OK

4. vaihe Napauta OK.

Vaihda Suojattu tila normaaliin tilaan noudattamalla alla olevia vaiheita.

1. vaihe Paina äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä samanaikaisesti ja pidä niitä painettuina.
2. vaihe Napauta Käynnistä uudelleen.

Vaihda suojatusta tilasta normaaliin tilaan

Huomautus:

• Äänenvoimakkuuden näppäimen ja sivunäppäimen sijainnit voivat vaihdella laitteen mallin mukaan.

Lisää tapoja suojata laitettasi

Tässä on hieman lisää vinkkejä laitteesi suojaamiseksi ja pitämiseksi haittaohjelmattomana:

• Lataa vain Play Kaupasta tai Galaxy Storesta, jotka vahvistavat kaikkien sovellusten turvallisuuden.
  • Emme suosittele kolmannen osapuolen haittaohjelmasovellusten käyttämistä.
  • Pidä laitteesi ohjelmisto ja käyttöjärjestelmä ajan tasalla.
  • Poista Bluetooth ja Wi-Fi käytöstä, kun niitä ei käytetä.

Huomautus: Laitteen ruutukaappaukset ja valikot voivat poiketa laitteen mallista ja ohjelmistoversiosta riippuen.

Samsung Members -sovelluksen käyttö

Jos Samsung-matkapuhelimessa, -tabletissa tai puettavissa laitteissa on ongelmia, voit lähettää kysymyksen Samsung Members -sovelluksessa. Lähetä virheraportti saadaksesi lisätietoja.