Pudotin laitteeni veteen

Oletko pudottanut laitteesi vahingossa veteen, mutta et pysty vierailemaan paikallisessa palvelukeskuksessasi välittömästi? Ensiksi on erittäin tärkeää, että katkaiset virran laitteestasi. Tämä siksi, että välttäisit mahdollisen vahingon tai korroosion, joka voi tapahtua sisäisessä emolevyssä laitteesi muodostaman lämmön vuoksi. Jatka lukemista, niin saat lisätietoja toimenpiteistä, jotka voit tehdä, jos pudotat laitteesi veteen.

1. tarkistus Katkaise virta laitteestasi

Jos laitteesi on kastunut, varmista, että katkaiset virran laitteestasi (sammuta laitteesi). Kosteus laitteessa voi aiheuttaa vakavaa vahinkoa tai korroosiota emolevyyn. Jos akku on irrotettavissa, irrota nopeasti kotelo, akku, USIM ja niin edelleen. Jos laitteesi on uudempi malli, jonka akkuja ei voi irrottaa, katkaise virta laitteesta välittömästi.

Katkaise virta Galaxy-laitteestasi

Huomautus:

Katkaise virta Galaxy-laitteista, joiden akkuja ei voi irrottaa, painamalla äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä samanaikaisesti 3–4 sekunnin ajan.

2. tarkistus Poista kosteus

Kun olet katkaissut virran laitteestasi, kuivaa puhelimesi nopeasti. Poista akusta, USIMistä, muistikortista ja muista vastaavista niin paljon kosteutta kuin mahdollista käyttämällä kuivaa pyyhettä tai puhdasta kangasta. Ole erityisen huolellinen, kun kuivaat alueita, joihin voi päästä vettä, kuten kuuloke- tai latausporttia. Varmista kosteuden täydellinen poisto käyttämällä vanupuikkoa.

Kuivaa Galaxy-laitteesi

3. tarkistus Poista roskat

Jos nesteitä, kuten juomia, merivettä tai kloorattua allasvettä, joutuu laitteeseesi, on erittäin tärkeää poistaa suola tai epäpuhtaudet niin pian kuin mahdollista. Tämä aiheutuu siitä, koska roskat voivat nopeuttaa emolevyn korroosiota. Kun olet katkaissut virran laitteestasi, poista irrotettavat osat, liota puhtaassa vedessä noin 1–3 minuutin ajan ja huuhtele sitten. Noudata sitten 2. tarkistusta ja kuivaa laitteesi huolellisesti.

4. tarkistus Ilmakuivaa

Kun olet poistanut kosteuden tai epäpuhtaudet, jätä laitteesi kuivumaan hyvin ilmastoituun paikkaan tai varjoon, johon tulee viileää ilmaa tuulettimesta. Ilmakuivausta suositellaan laitteille, jotka ovat kastuneita. Huomaa, että jos yrität kuivata laitteesi nopeasti hiustenkuivaajalla tai kuumalla ilmalla, saatat vahingoittaa laitettasi. Laitteessasi voi olla kosteutta jopa kuivaamisen jälkeen, joten on paras katkaista virta laitteestasi, kunnes vierailet palvelukeskuksessa ja annat sen tarkistettavaksi. Tuo kastunut laitteesi ilmakuivaamisen jälkeen Samsung Electronicsin huoltokeskukseen niin pian kuin mahdollista.

Ilmakuivaa vettynyt laite tai kuivaa tuulettimella

5. tarkistus Tarkista vesitiiviysluokitus

Useimmat Galaxy-mallit ovat pöly- ja vesitiiviitä ja niillä on suurin IP68-luokitus. Vaikka suurimmat luokitukset tukevat jopa 30 minuutin vesitiiviyttä 1,5 metrin syvyydessä, kyseisiä laitteita ei tule käyttää syvemmillä alueilla tai alueilla, joissa paine on suuri. Laitteesi saattaa vettyä, jos se on 1,5 metrin syvyydessä yli 30 minuutin ajan.

Huomautus:

• Pöly- ja vesitiiviyden tuki voi vaihdella mallikohtaisesti, joten muista lukea laitteen käyttöopas.
  • IP (Identification code for Protection) -luokitus viittaa kiinteiden aineiden ja nesteiden suojauskoodiin ja on IEC:n (International Electrotechnical Commission) muodostama arvosana koskien sähkölaitteiden kestävyyttä ulkoista iskua ja roskia vastaan. Ensimmäinen numero edustaa pölytiiviyden arvosanaa (0–6) ja toinen numero vesitiiviyden arvosanaa (0–8). Yleisesti ottaen vesitiiviysarvosanaa 4 tai suurempaa pidetään vedenpitävänä.
  • Laitteen ruutukaappaukset ja valikot voivat poiketa laitteen mallista ja ohjelmistoversiosta riippuen.

Samsung Members -sovelluksen käyttö

Jos Samsung-matkapuhelimessa, -tabletissa tai puettavissa laitteissa on ongelmia, voit lähettää kysymyksen Samsung Members -sovelluksessa. Lähetä virheraportti saadaksesi lisätietoja.