Mikä on Secure Folder ja miten sitä käytetään?

Secure Folder suojaa yksityistä sisältöäsi ja sovelluksia, kuten valokuvia ja yhteystietoja muilta henkilöiltä. Voit pitää yksityisen sisällön ja sovellukset turvassa myös silloin, kun laite ei ole lukittuna.

Ennen kuin kokeilet alla olevaa ratkaisua ongelmaasi, tarkista, että laitteessasi on asennettuna viimeisin päivitys. Tarkista seuraavasti, kuinka voit päivittää mobiililaitteesi ohjelmiston.

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Ohjelmistopäivitys.

Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna

Vaihe 3. Noudata näytöllä annettavia ohjeita.

Tärkeää: Secure Folder on erillinen suojattu tallennusalue. Secure Folder -kansion tietoja ei voi siirtää muihin laitteisiin jakomenetelmillä, joita ei ole hyväksytty, kuten USB tai Wi-Fi Direct. Jos käyttöjärjestelmää tai ohjelmistoa yritetään muokata, Secure Folder lukittuu automaattisesti eikä sitä voi avata. Varmista ennen tietojen tallentamista Secure Folder -kansioon, että varmuuskopioit kaikki tiedot toiseen sijaintiin.

Huomautus: Sinun on kirjauduttava Samsung-tilillesi, jotta voit käyttää Secure Folder -kansiota.

Secure Folder -kansion määrittäminen

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Biometriset tiedot ja suojaus.

Vaihe 2. Napauta Secure Folder > hyväksy Secure Folder -kansion käyttöehdot.

Tervetuloa Secure Folder -kansioon.

Vaihe 3. Anna Samsung-tilin tunnus ja salasana ja napauta Kirjaudu.

Vaihe 4. Valitse lukitusmenetelmä ja viimeistele määritys noudattamalla näytössä annettavia ohjeita. Voit lisätä myös biometriset tiedot toiseksi Secure Folder -kansion lukitusmenetelmäksi.

Secure Folder -kansion lukitusmenetelmä.

Vaihe 5. Secure Folder -näyttö avautuu ja Secure Folder -sovelluksen kuvake lisätään sovellusnäyttöön.

Huomautus: Secure Folder -sovelluksen avaamisessa on käytettävä valitsemaasi lukitusmenetelmää.

Jos unohdat Secure Folder -lukituskoodin, voit palauttaa sen Samsung-tilin avulla.

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Biometriset tiedot ja suojaus > Secure Folder.

Vaihe 2. Napauta Unohtuiko PIN lukitus näytön alalaidassa ja napauta Palauta.

Unohtuiko PIN.

Vaihe 3. Anna Samsung-tilin salasana.

Vaihe 4. Valitse toinen lukituskoodi tai kuvio ja napauta Jatka.

Määritä laite lukitsemaan Secure Folder automaattisesti, kun sitä ei käytetä.

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Biometriset tiedot ja suojaus > Secure Folder.

Vaihe 2. Napauta Lukitse Secure Folder automaattisesti.

Vaihe 3. Valitse lukitusvaihtoehto.

Lukitse Secure Folder manuaalisesti napauttamalla Lisää (kolme pistettä) ja valitsemalla Lukitse ja poistu.

Siirrä sisältöä, kuten valokuvia, Secure Folder -kansioon. Siirrä kuva oletustallennussijainnista Secure Folder -kansioon noudattamalla alla olevia ohjeita.

Vaihe 1. Valitse Secure Folder > Lisää tiedostoja.

Vaihe 2. Napauta Kuvat, valitse siirrettävät kuvat ja napauta Valmis.

Sisällön siirtäminen.

Vaihe 3. Napauta Siirrä. Valitut kohteet poistetaan alkuperäisestä kansiosta ja siirretään Secure Folder -kansioon. Kopioi kohteet valitsemalla Kopioi.

Valitse siirrä tai kopioi.

Huomautus: Sisällön siirtämismenetelmä voi vaihdella sisällön tyypin mukaan.

Siirrä sisältöä Secure Folder -kansiosta vastaavaan sovelluksen oletustallennussijaintiin. Siirrä kuva Secure Folder -kansiosta oletustallennussijaintiin noudattamalla alla olevia ohjeita.

Vaihe 1. Valitse Secure Folder > Galleria.

Vaihe 2. Valitse kuva ja napauta Lisää (kolme pistettä) ja valitse Siirrä pois Secure Folder -kansiosta. Valitut kohteet siirretään gallerian oletussijaintiin.

Lisää sovellus käytettäväksi Secure Folder -sovelluksessa.

Vaihe 1. Valitse Secure Folder > Lisää Sovellus.

Vaihe 2. Valitse yksi tai useampi laitteeseen tallennettu sovellus ja napauta Lisää. Asenna sovelluksia Play Store- tai Galaxy Store -sovelluskaupasta valitsemalla Lataa Play Storesta tai Lataa Galaxy Storesta.

Lisää Secure Folder -kansion sovellusten kanssa synkronoitavat Samsung-, Google- tai muut tilit.

Vaihe 1. Valitse Secure Folder > napauta Lisää (kolme pistettä).

Vaihe 2. Valitse Asetukset > Tilit > Lisää tili.

Vaihe 3. Valitse tilipalvelu.

Vaihe 4. Noudata näytössä annettavia ohjeita ja viimeistele tilin määritys.

Voit piilottaa Secure Folder -kansion pikavalinnan sovellusnäytöstä.

Vaihe 1. Valitse Secure Folder > napauta Lisää (kolme pistettä).

Vaihe 2. Valitse Asetukset ja ota Näytä kuvake sovellusnäytössä pois käytöstä napauttamalla valitsinta.

Secure Folder -kansion piilottaminen.

Vaihtoehtoisesti voi pyyhkäistä alas pikapaneelia ja ottaa toiminnon pois käytöstä napauttamalla Secure Folder.

Vaihtoehtoinen tapa poistaa Secure Folder käytöstä.

Varmuuskopioi Secure Folder -kansion sisältö ja sovelluksen Samsung Cloud -pilvipalveluun käyttämällä Samsung-tiliä ja voit palauttaa ne myöhemmin.

Tietojen varmuuskopiointi

Vaihe 1. Valitse Secure Folder > napauta Lisää (kolme pistettä).

Vaihe 2. Napauta Asetukset ja valitse sitten Varmuuskopioi ja palauta.

Vaihe 3. Napauta Lisää tili ja kirjaudu Samsung-tilille näytön ohjeiden mukaan.

Vaihe 4. Napauta Varmuuskopioi Secure Folder -tiedot.

Vaihe 5. Valitse varmuuskopioitavat kohteet ja napauta Varmuuskopioi. Tiedot varmuuskopioidaan Samsung Cloud -pilvipalveluun.

Tietojen palauttaminen

Vaihe 1. Valitse Secure Folder > napauta Lisää (kolme pistettä).

Vaihe 2. Napauta Asetukset ja valitse sitten Varmuuskopioi ja palauta ja Palauta.

Vaihe 3. Valitse laite, johon tiedot palautetaan.

Vaihe 4. Valitse palautettavat kohteet ja napauta Palauta. Varmuuskopioidut tiedot palautetaan laitteeseesi.

Voit poistaa Secure Folder -asennuksen ja kaiken sen sisällön ja sovellukset.

Vaihe 1. Valitse Secure Folder > napauta Lisää (kolme pistettä).

Vaihe 2. Valitse Asetukset > Lisäasetukset > Poista asennus.

Asennuksen poistaminen.

Varmuuskopioi sisältö ennen Secure Folder -asennuksen poistamista valitsemalla Siirrä mediatiedostot pois Secure Folder -kansiosta ja napauttamalla Poista asennus.

Siirrä mediatiedostot pois Secure Folder -kansiosta.

Huomautus: Asetukset ja näytön asettelu voivat vaihdella verkkoyhteyden tarjoajan, ohjelmistoversion ja laitteen mukaan.

Jos Samsung-puhelimessasi,- tabletissasi tai -lisälaitteessasi on häiriöitä, voit lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella.

Näin voimme tutkia tarkemmin, mistä häiriö johtuu. Tiedot on muutettu nimettömiksi ja niitä säilytetään vain ongelman tutkimisen ajan. Lue lisää virheraportin lähettämisestä kohdasta Samsung Members -sovelluksen käyttäminen.