Mikä on suojattu kansio ja miten sitä käytetään?

Me tiedämme, kuinka tärkeää on, että voit pitää yksityiset valokuvasi, videot, tiedostot, sovellukset ja tiedot turvassa. Siksi Galaxy-laitteiden yksi hyödyllisimmistä työkaluista on suojattu kansio, jossa voit säilyttää kaiken, jonka haluat olevan äärimmäisen suojattuna. Lue alta lisää.

Esimerkkikuva suojatun kansion näytöstä suojatun kansion kuvake etualalla.

Sisältösi suojaus on äärimmäisen tärkeää ja siksi suojatussa kansiossa on suurin suojauksen taso. Kansiot on suojattu Samsung Knox -sovelluksella, jolla varmistetaan, että kaikki tietosi ovat suojassa haittahyökkäyksiltä. Voit varmistaa, että tietosi ovat mahdollisimman hyvin suojattuina, suojaamalla suojatun kansion myös salasanalla tai biometrisella lukituksella.

Jos haluat luoda oman suojatun kansion, toimi seuraavasti:

Kuva "Asetukset"-näytöstä "Biometriset tiedot ja suojaus" -asetus korostettuna. Kuva "Asetukset"-näytöstä "Biometriset tiedot ja suojaus" -asetus korostettuna.

Vaihe 1. Valitse Asetukset ja napauta "Biometriset tiedot ja suojaus".

Kuva "Biometriset tiedot ja suojaus" -näytöstä "Suojattu kansio" -vaihtoehto korostettuna. Kuva "Biometriset tiedot ja suojaus" -näytöstä "Suojattu kansio" -vaihtoehto korostettuna.

Vaihe 2. Valitse "Suojattu kansio".

Kuva "Tervetuloa käyttämään suojattua kansiota" -näytöstä "Jatka"-vaihtoehto korostettuna. Kuva "Tervetuloa käyttämään suojattua kansiota" -näytöstä "Jatka"-vaihtoehto korostettuna.

Vaihe 3. Kirjaudu Samsung-tilille tai luo Samsung-tili. Lue sopimusehdot ja valitse "Jatka".

Kuva "Käyttöoikeudet: Suojattu kansio" -näytöstä "Jatka"-vaihtoehto korostettuna. Kuva "Käyttöoikeudet: Suojattu kansio" -näytöstä "Jatka"-vaihtoehto korostettuna.

Vaihe 4. Lue kaikki suojatun kansion käyttöoikeudet. Jos hyväksyt oikeudet, valitse "Jatka".

Kuva "Suojatun kansion lukitustapa" -näytöstä "Kuvio"-vaihtoehto korostettuna. Kuva "Suojatun kansion lukitustapa" -näytöstä "Kuvio"-vaihtoehto korostettuna.

Vaihe 5. Valitse haluamasi lukitustapa ja napauta sitä. Vaihtoehtoja ovat "Kuvio", "PIN" ja "Salasana". Voit ottaa käyttöön myös "Sormenjäljet"-vaihtoehdon.

Kuva "Aseta säilön Suojattu kansio kuvio" -näytöstä "Jatka"-vaihtoehto korostettuna. Kuva "Aseta säilön Suojattu kansio kuvio" -näytöstä "Jatka"-vaihtoehto korostettuna.

Vaihe 6. Aseta kuvio ja valitse "Jatka". Tee toimenpide kahdesti.

Kuva sovellusnäytöstä "Suojattu kansio" korostettuna. Kuva sovellusnäytöstä "Suojattu kansio" korostettuna.

Vaihe 7. Sovellusnäyttöön lisätään "Suojattu kansio" -pikavalinta.

Voit lisätä tiedostoja suojattuun kansioon toimimalla seuraavasti:

1 Avaa suojattu kansio ja napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta.
2 Valitse "Lisää tiedostoja".
3 Valitse suojattuun kansioon lisättävän tiedoston tyyppi ja napauta sitä.
4 Valitse kohteet ja napauta "Valmis".
5 Suojatun kansion näyttöön avautuu ponnahdusikkuna, jossa on vaihtoehdot "Peruuta", "Kopioi" ja "Siirrä". Valitse haluamasi vaihtoehto napauttamalla sitä.
6 Pääset tiedostoihisi valitsemalla "Omat tiedostot".

Voit lisätä sovelluksia suojattuun kansioon toimimalla seuraavasti:

1 Avaa suojattu kansio ja napauta pluskuvaketta.
2 Napauta lisättävää sovellusta ja valitse "Lisää".
3 Sovellus tulee näkyviin suojattuun kansioon.

Voi. Voit piilottaa suojatun kansion niin, että se ei näy sovellusnäytössä tai aloitusnäytössä. Suojattu kansio piilotetaan ja sijoitetaan ilmoituspaneeliin.

Toimi seuraavasti:

Kuva laitteen asetuksista "Biometriset tiedot ja suojaus" -asetus korostettuna. Kuva laitteen asetuksista "Biometriset tiedot ja suojaus" -asetus korostettuna.

Vaihe 1. Valitse laitteen asetukset ja "Biometriset tiedot ja suojaus".

Kuva "Biometriset tiedot ja suojaus" -näytöstä "Suojattu kansio" -vaihtoehto korostettuna. Kuva "Biometriset tiedot ja suojaus" -näytöstä "Suojattu kansio" -vaihtoehto korostettuna.

Vaihe 2. Valitse "Suojattu kansio" ja avaa lukitus valitsemallasi tavalla.

Kuva "Suojattu kansio" -näytöstä "Lisää Suojattu kansio Sovellukset-näyttöön" -valitsin korostettuna. Kuva "Suojattu kansio" -näytöstä "Lisää Suojattu kansio Sovellukset-näyttöön" -valitsin korostettuna.

Vaihe 3. Ota toiminto pois käytöstä valitsimella kohdassa "Lisää Suojattu kansio Sovellukset-näyttöön".

Voit näyttää ja piilottaa suojatun kansion myös ilmoituspaneelissa toimimalla seuraavasti:

Kuva Galaxy S22 -laitteen aloitusnäytöstä ja pyyhkäisyeleestä näytön yläreunasta. Kuva Galaxy S22 -laitteen aloitusnäytöstä ja pyyhkäisyeleestä näytön yläreunasta.

Vaihe 1. Avaa ilmoituspaneeli pyyhkäisemällä alas kahdesti aloitusnäytössä.

Kuva ilmoituspaneelista "Suojattu kansio" korostettuna. Kuva ilmoituspaneelista "Suojattu kansio" korostettuna.

Vaihe 2. Valitse "Suojattu kansio".

Kun suojatun kansion kuvake häviää, suojattu kansio on piilotettu. Kun kuvake on näkyvissä, suojattu kansio näkyy sovellusnäytössä.

Jos haluat poistaa suojatun kansion Galaxy-laitteestasi, toimi seuraavasti:

Avaa suojattu kansio → napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta → Asetukset → Lisää asetuksia → Poista asennus → valitse, haluatko siirtää mediatiedostot pois suojatusta kansiosta → Poista asennus.

Jos unohdit suojatun kansion PIN-koodin, kuvion tai salasanan, voit nollata sen Samsung-tilisi avulla:

1 Avaa suojattu kansio.
2 Anna PIN-koodisi tai kuviosi mielestäsi.
3 Jos koodi on väärä, napauta "Unohditko PIN-koodin".
4 Napauta "Palauta" ja anna Samsung-tilisi salasana.
5 Valitse toinen PIN-koodi tai kuvio ja napauta "Jatka".

Huomautus: Jos olet kadottanut suojatun kansion koodisi ja Samsung-tilisi salasanat, ota yhteyttä Samsung-tukeen.

Huomautus: Palvelun saatavuus voi vaihdella laitteittain.