Mitä teen, jos sijainti on epätarkka Samsung-älypuhelimessani?

Samsungin älypuhelimissa, joissa on Android 10 -käyttöjärjestelmä, sijainti voi olla epätarkka, jos laite ei lähetä GPS-signaalia, sijaintitoiminto on poistettu käytöstä tai jos et käytä parasta sijaintimenetelmää. Ratkaise ongelma tarkistamalla ensin laitteen GPS-asetukset ja tarkista sitten muut alla kuvatut asetukset.

Tarkista mobiililaitteen GPS-asetukset

Kun GPS on käytössä laitteessasi, se toimii rakennusten sisällä. Rakennusten rakenteet saattavat kuitenkin estää yhteyden satelliitteihin, joten tämän toiminnon käyttöä ei suositella sisätiloissa.

Laitteesi GPS-signaali toimii parhaiten alueilla, joista signaalin voi vastaanottaa. Jotta toiminto löytäisi satelliitin, avoin näkymä taivaalle on tarpeen. GPS-signaali voi hävitä seuraavissa tilanteissa.

• GPS-signaali on otettu pois käytöstä.
  • Laitteen näyttö on otettu pois käytöstä.
  • Mobiililaitetta pidetään niin, että antennin tiellä on este. Näin saattaa tapahtua erityisesti Galaxy Z Flip -puhelimissa niiden ollessa suljettuna.
  • Mobiililaite on korkeiden rakennusten välissä, jotka estävät suoran näkyvyyden taivaalle.
  • Myrskyt saattavat estää satelliittien näkyvyyden.

Jos olet ulkona ja näkyvyys taivaalle on esteetön eikä laitteesi sijainti silti ole tarkka, tarkista ja vaihda GPS-signaalia käyttävien sovellusten oikeudet käyttää sijaintia, vaihda mobiililaitteen virtatila ja tarkista, ettei GPS-signaalia käyttäviä sovelluksia ole määritetty lepotilaan.

Valitse Asetukset > Sovellukset ja seuraa alla annettuja ohjeita ja kuvia.

Vaihe 1. Valitse sovellusten luettelosta GPS-signaalia käyttävät sovellukset, kuten Google Maps.
Vaihe 2. Napauta Oikeudet.

näyttökuva sovellusluettelosta ja niiden oikeuksista

Vaihe 3. Napauta Sijainti
Vaihe 4. Valitse luettelosta Salli aina.

näyttökuva sovelluksen sijaintioikeuksien määrittämisestä

Huomautus:

• Googlen uuden käytännön mukaan Android 10 Q käyttöjärjestelmässä, sijaintioikeudet on sallittava erikseen kunkin GPS-signaalia käyttävän sovelluksen osalta.
  • Tarkista ensin, että käytössäsi on sovelluksen uusin versio. Päivitä tarvittaessa uusimpaan versioon.
  • Tarkista, onko muissa GPS-signaalia käyttävissä sovelluksissa sama ongelma.

Jos mobiililaitteesi on virransäästötilassa tai laitteen näyttö on sammutettuna, GPS-signaalia käyttävät sovellukset eivät välttämättä lähetä tietoa reaaliajassa. Vaihda virtatilaksi erinomainen suoritusteho tai optimoitu.

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Laitteen ylläpito.
Vaihe 2. Napauta Akku-kuvaketta.
Vaihe 3. Napauta Virtatila.
Vaihe 4. Valitse laitteen virtatilaksi Erinomainen suoritusteho tai Optimoitu.

Jos olet asettanut GPS-signaalia käyttävän sovelluksen lepotilaan, et välttämättä saa sovelluksen päivityksiä tai ilmoituksia, koska ei ole käynnissä taustalla. Poista sovellus lepotilasta seuraavasti.

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Laitteen ylläpito.
Vaihe 2. Napauta Akku-kuvaketta.
Vaihe 3. Napauta Sovellusten virranhallinta.
Vaihe 4. Napauta Lepotilassa olevat sovellukset.
Vaihe 5. Napauta Roskakori-kuvaketta oikeassa yläkulmassa.
Vaihe 6. Valitse sovellus, joka vaatii sijaintietoja ja napauta Poista.

Jos ongelma ei ratkea, vaikka olet päivittänyt laitteen uusimpaan ohjelmistoversioon ja kokeillut edellä annettuja neuvoja, ota yhteyttä tai käy lähimmässä valtuutetussa Samsungin huoltoliikkeessä.