Mitä tehdä, kun mikrofoni tai kaiutin ei toimi kunnolla

Jos et kuule soittajan ääntä Galaxy-puhelimesi mikrofonin tai kaiuttimen kautta, tarkista muutama asia, joista voi olla apua.

Älypuhelin, jonka näytöllä näkyy tuleva puhelu, taustalla ääniaaltokuvio.

Ennen kuin noudatat alla olevia suosituksia, varmista, että laitteesi ohjelmisto ja sovellukset on päivitetty viimeisimpään versioon. Voit päivittää laitteesi ohjelmiston seuraavasti:

1 Siirry kohtaan Asetukset > Ohjelmistopäivitys.
2 Napauta kohtaa Lataa ja asenna.
3 Noudata ohjeita näytöllä.

Etsi mikrofonin tai kaiuttimen toimintaa estäviä tekijöitä

Varmista, ettei mikään peitä puhelimen mikrofonia tai kaiutinta. Huonosti sijoitettu näytönsuoja tai kotelo on yksi yleisimmistä puheluiden aikaisen äänen vääristymistä aiheuttavista syistä.

Älypuhelimen kaiuttimen sijainti.

Huomaa: Mikrofonin ja kaiuttimen sijainti voi vaihdella laitteesta riippuen.

Jos et kuule puhelun toisessa päässä olevaa henkilöä, yritä säätää äänenvoimakkuus enimmäisarvoon.

Vaihe 1. Paina laitteen oikealla puolella sijaitsevaa äänenvoimakkuuspainiketta. Vaihe 1. Paina laitteen oikealla puolella sijaitsevaa äänenvoimakkuuspainiketta.

Vaihe 1. Paina laitteen sivulla olevaa äänenvoimakkuuspainiketta.

Vaihe 2. Kuvakaappaus äänenvoimakkuuden nostamisen aikaisesta kuvakkeesta, ylemmän painikkeen painamisen vaikutus. Vaihe 2. Kuvakaappaus äänenvoimakkuuden nostamisen aikaisesta kuvakkeesta, ylemmän painikkeen painamisen vaikutus.

Vaihe 2. Ylempi painike nostaa äänenvoimakkuutta.

Vaihe 3. Kuvakaappaus äänenvoimakkuuden laskemisen aikaisesta kuvakkeesta, alemman painikkeen painamisen vaikutus. Vaihe 3. Kuvakaappaus äänenvoimakkuuden laskemisen aikaisesta kuvakkeesta, alemman painikkeen painamisen vaikutus.

Vaihe 3. Alempi painike laskee äänenvoimakkuutta.

Huomaa: Puhelun äänenvoimakkuutta voidaan säätää vain puhelun aikana. Soittoäänen voimakkuutta säädetään, jos olet aloitusnäytössä.

Käynnistä laite uudelleen ja suorita testi:

1 Avaa Pika-asetukset-paneeli pyyhkäisemällä alas puhelimen näytön yläreunasta.
2 Napauta Virta-kuvaketta ja valitse sitten Käynnistä uudelleen.

Jos ongelma jatkuu, siirry seuraavaan alla olevaan vaiheeseen.

Tietyt ladatut sovellukset voivat jumittaa tai kaataa puhelimen tai tabletin tai aiheuttaa viiveitä. Jotkin sovellukset voivat jopa vaikuttaa kameran toimintaan, aiheuttaa ääniongelmia ja vaikuttaa verkkoyhteyksiin.

Vikasietotilan käyttäminen poistaa käytöstä kaikki ladatut sovellukset ja lataa vain puhelimeen tai tablettiin esiasetetut alkuperäiset ohjelmistot, jolloin voit määrittää, johtuuko ongelma sovelluksesta vai puhelimesta tai tabletista. Ota vikasietotila käyttöön seuraavalla tavalla:

1 Avaa Pika-asetukset-osio pyyhkäisemällä alas puhelimen näytön yläreunasta ja napauta "Virta-kuvaketta".
2 Pidä Virta pois -painiketta painettuna, kunnes vikasietotilan kuvake tulee näkyviin
3 Napauta kohtaa Vikasietotila ja käynnistä laite uudelleen. Jos siirtyminen vikasietotilaan onnistui, näytön alaosassa näkyy teksti Vikasietotila.
4 Tarkista, onko puhelimen ongelma edelleen olemassa.

Jos vikasietotilassa ei ilmene ongelmia, ongelma johtuu ladatusta sovelluksesta ja sovellus tulee poistaa.

Huomaa: Jos ongelma katoaa vikasietotilassa, jokin äskettäin ladatuista sovelluksista oli todennäköisesti ongelman syy. Poista sovellus, joka ladattiin juuri ennen puhelimen tai tabletin ongelmien alkamista.

Jos ongelma jatkuu edelleen: Ongelma ei mahdollisesti liity ladattuihin sovelluksiin. Laitteen tehdasasetukset on ehkä palautettava.

Jos käytät Wi-Fi-puhelutoimintoa, se käyttää puhelun soittamiseen puhelimesi verkkoyhteyttä. Heikko Wi-Fi-yhteys voi vaikuttaa puhelun laatuun. Poista tämä toiminto käytöstä ja kokeile puhelun soittamista uudelleen.

1 Avaa Puhelin-sovellus.
2 Napauta kohtaa Lisää vaihtoehtoja (kolme pistettä pystysuorassa) ja sitten Asetukset.
3 Napauta kohtaa Wi-Fi-puhelu ja sitten liukusäädintä poistaaksesi sen käytöstä.

Huomaa. Wi-Fi-puhelutoiminto ei ehkä ole käytettävissä kaikilla operaattoreilla tai laitteilla.

Jos et kuule mitään puhelun aikana, Mykistä kaikki "äänet -toiminto saattaa olla" käytössä. Poista toiminto käytöstä seuraamalla seuraavia vaiheita:

1 Avaa "pika-asetukset" ja napauta kohtaa "Asetukset".
2 Napauta kohtaa "Helppokäyttöisyys".
3 Napauta kohtaa Kuuloon liittyvät parannukset.
4 poista toiminto käytöstä napauttamalla Mykistä kaikki äänet -kohdan vieressä olevaa liukusäädintä

Katkeavatko puhelimellasi soitetut puhelut usein? Saatko Ei SIM-korttia -hälytyksen puhelun jälkeen? Tarkista SIM-kortti.

Vaihe 1. Kytke laitteen virta pois päältä. Vaihe 1. Kytke laitteen virta pois päältä.

Vaihe 1. Kytke laitteen virta pois päältä.

Vaihe 2. Ota SIM-kortti pois korttipaikasta ja tarkista se vaurioiden varalta. Vaihe 2. Ota SIM-kortti pois korttipaikasta ja tarkista se vaurioiden varalta.

Vaihe 2. Ota SIM-kortti pois korttipaikasta ja tarkista se vaurioiden tai korroosion varalta.

Vaihe 3. Jos se on vaurioitunut tai viallinen, hanki uusi SIM-kortti operaattoriltasi. Vaihe 3. Jos se on vaurioitunut tai viallinen, hanki uusi SIM-kortti operaattoriltasi.

Vaihe 3. Jos se on vaurioitunut tai viallinen, hanki uusi SIM-kortti operaattoriltasi.

Vaihe 4. Varmista, että SIM-kortti on kohdistettu on korttipaikan pienemmän välin kohdalla. Vaihe 4. Varmista, että SIM-kortti on kohdistettu on korttipaikan pienemmän välin kohdalla.

Vaihe 4. Varmista, että SIM-kortti on kohdistettu on korttipaikan pienemmän välin kohdalla.

Vaihe 5. Käynnistä laite uudelleen ja suorita testi. Vaihe 5. Käynnistä laite uudelleen ja suorita testi.

Vaihe 5. Käynnistä laite uudelleen ja suorita testi, kun olet asettanut kortin huolellisesti paikalleen.

Jos edellä olevat menetelmät eivät auta, voit palauttaa laitteesi tehdasasetukset, kuten käynnistäessäsi laitteen ensimmäistä kertaa. Huomaa, että mobiililaitteen tehdasasetusten palauttamista ei voi kumota. Varmista, että kaikki tietosi on varmuuskopioitu muualle ennen kuin yrität palauttaa puhelimesi tehdasasetukset.

1 Siirry kohtaan Asetukset ja napauta kohtaa "Yleinen hallinta".
2 Napauta kohtaa "Palauta".
3 Napauta kohtaa "Alkuperäisten" tietojen palautus.
4 Vieritä sivun alaosaan ja valitse "Palauta".
5 Valitse Poista kaikki.

Huomaa: Jos sinulla on edelleen mikrofoni- tai kaiutinongelmia tämän yrittämisen jälkeen, ota yhteyttä Samsungin tukeen, koska laitteessa voi olla sisäinen virhe..