Mobiililaitteen äänen häiriötekijöiden poistaminen

Mobiililaitteen äänen voivat vaikuttaa yleiset ulkoiset tekijät tai tietyt tilanteet, joita emme huomioi. Kerromme muutaman neuvon, joiden avulla voit hyödyntää suojavarusteita, kovetteita ja välttää veden aiheuttamat hätätilanteet ja saavuttaa paremman äänenlaadun.

Ennen kuin kokeilet alla olevaa ratkaisua ongelmaasi, tarkista, että laitteessasi on asennettuna viimeisin päivitys. Tarkista seuraavasti, kuinka voit päivittää mobiililaitteesi ohjelmiston.

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Ohjelmistopäivitys.

Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna

Vaihe 3. Noudata näytöllä annettavia ohjeita.

Huomioi seuraavat seikat, jos käytät lisävarusteita, joita Samsung ei ole hyväksynyt

Älä käytä kameran ja salaman suojavarusteita, joita Samsung ei ole hyväksynyt. Suosittelemme Samsungin hyväksymien lisävarusteiden käyttöä.

Jotkut suojavarusteet, joita Samsung ei ole hyväksynyt, kuten kalvot, suojat ja muovit, jotka kiinnitetään laitteen taakse, voivat peittää kameran tai salaman ja tukkia laitteen ilmanvaihtokanavat. Jos ilmakanava ei ole auki, vastaanotettavaa ääntä ei kuule selkeästi tai se voi olla katkonainen ja myös äänenvoimakkuus voi olla heikko.

Jos suojamuovia ei poisteta laitteesta kunnolla ja mikrofonin aukko on tukossa, lähettimen ääni ei välttämättä kuulu tai se voi olla heikkolaatuinen. Tarkista tuotteet alaosassa oleva mikrofoni ja poista kaikki suojamuovit ja vieraat esineet ennen käyttöä.

Poista suojamuovi kokonaan

Huomautus: Varmista, että poistat huolellisesti suojamuovin, joka on kiinnitettynä tuotteisiin toimitettaessa.

Varotoimet käytettäessä panssarilasityyppistä suojakalvoa

Viime aikoina käytettäessä markkinoilla olevia panssarilaseja suojakalvoina on asiakkaiden tuotteissa ilmennyt vaurioita, kuten häiriöitä älypuhelimen toiminnoissa, jotka johtuvat kiinnitykseen käytettävän kovetteen liiallisesta tai virheellisestä käytöstä. Ole varovainen kiinnittäessäsi suojakalvoa.

Ohjeet

Älypuhelimen toimintojen häiriöt käytettäessä liikaa kovetetta kiinnitettäessä panssarilasityyppistä suojakalvoa.

Kovetteen aiheuttamia vaurioita älypuhelimelle

Tyyppi 1 Kovete pääsee puhelimen vastaanottimeen ja tukkii kaiuttimen ukon niin, että tulevaa ääntä ei kuule puhelun  aikana.

Tyyppi 2 Stereovaikutus on heikentynyt toistettaessa mediatiedostoja.

Tyyppi 3 Kovetetta pääsee oikean ja vasemman reunan painikkeisiin, mikä heikentää painikkeiden napsautusvaikutusta.

Varotoimet

Varo kovetetta käyttäessäsi, ettei ainetta pääse älypuhelimen kaiuttimeen tai painikkeisiin.

Kuten edellä on kuvattu, laitteeseen pääsevä kovete voi aiheuttaa häiriöitä älypuhelimen toimintaan sekä aiheuttaa korjauskustannuksia. Kun ostat laitetta suojaavan panssarilasin, lue huolellisesti kiinnittämisessä huomioitavat varotoimet ja kiinnitä erityisesti huomiota kovetteen käyttöön kiinnittäessäsi panssarilasia, jotta älypuhelimesi ei vaurioidu.

Kovete voi valua monitoimiliittimeen

① Vastaanotin        ② Kovete        ③ Painike

Laite on uponnut veteen tai kaiutin on märkä

Jos laite on uponnut veteen tai kaiutin on märkä, ääni ei välttämättä kuulu selkeästi puhelun aikana, koska kaiuttimeen on saattanut päästä vettä puhelimen upotessa.

Pyyhi laitetta ensin huolellisesti kuivalla pehmeällä liinalla jonkin aikaa ennen käyttöä. Jotta vesi kuivuisi nopeammin kaiuttimesta, laitetta kannattaa pitää kaiutin alaspäin ja heilutella kevyesti, jotta kaikki vesi poistuu kaiuttimesta. Tästä huolimatta etukaiuttimen verkkoon voi jäädä hieman kosteutta eikä ääni kuulu selkeästi. Koska kosteus voi poistua myös kaiuttimen väristessä puhelun aikana, tarkista laitteen äänitila soittaessasi puheluita. Jos äänen kanssa on edelleen ongelmia näiden ohjeiden jälkeen, vie laite Samsungin huoltoliikkeeseen.

Huomautus: Tämä koskee vain vedenkestäviä puhelimia. Puhelimia, jotka eivät ole vedenkestäviä, ei saa altistaa vedelle tai muille nesteille.

Huomautus: Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan.

Jos Samsung-puhelimessasi, -tabletissasi tai -lisälaitteessasi on häiriöitä, voit lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella.

Näin voimme tutkia tarkemmin, mistä häiriö johtuu. Tiedot on muutettu nimettömiksi ja niitä säilytetään vain ongelman tutkimisen ajan. Lue lisää lähettämällä virheilmoitus toiminnolla ”Samsung Members -sovelluksen käyttäminen.