TalkBack-toiminnon käyttäminen

TalkBack tai Äänikomento on toiminto sokeiden ja heikkonäköisten käyttäjien tueksi. Se antaa äänipalautteen, joten puhelinta tai tablettia voi käyttää katsomatta näyttöä. Toiminnon nimi riippuu ohjelmaversiosta, mutta ominaisuudet ovat samat. Lue alla olevista ohjeista, miten voit ottaa TalkBack-toiminnon käyttöön ja pois käytöstä puhelimessa.

Ennen kuin kokeilet alla olevia suosituksia, tarkista, että laitteessasi ja käyttämissäsi sovelluksissa on asennettuna viimeisin päivitys. Päivitä mobiililaitteen ohjelmisto seuraavasti:

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Ohjelmistopäivitys.

Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna.

Vaihe 3. Noudata näytöllä annettavia ohjeita.

TalkBack-toiminnon ottaminen käyttöön ja pois käytöstä

TalkBack antaa äänipalautteen, joten puhelinta voi käyttää katsomatta näyttöä. Se on tarkoitettu käyttäjille tai tilanteisiin, joissa näyttöä on vaikea nähdä. Ota TalkBack käyttöön noudattamalla alla olevia ohjeita.

Vaihe 1. Avaa Asetukset ja valitse Helppokäyttöisyys.

Vaihe 2. Valitse TalkBack.

Vaihe 3. Ota TalkBack käyttöön napauttamalla valitsinta.

Talkback-toiminnon ottaminen käyttöön vaihe

Ota TalkBack pois käytöstä napauttamalla valitsinta ja napauttamalla nopeasti kaksi kertaa mihin tahansa näytössä.

Huomautus:

• Jotkut toiminnot eivät ole käytettävissä, kun käytät TalkBack-toimintoa.
  • Laitteissa, joissa on ohjelmaversio One UI 3.1, toiminnon nimi on TalkBack. Vanhemman ohjelmaversion laitteissa toiminnon nimi on Ääniavustus tai Näytönlukija.

TalkBack-toiminnon käyttäminen

Kun otat TalkBack-toiminnon käyttöön, puhelin aloittaa äänipalautteen antamisen ja sinut ohjataan automaattisesti TalkBack-toiminnon opastukseen. TalkBack-toimintoa käytetään seuraavasti.

• Siirry kohtien välillä pyyhkäisemällä oikealle tai vasemmalle.
Talkback siirtyminen
  • Jos haluat, että näytön teksti luetaan ääneen, napauta valittua kohtaa kerran. Ota toiminto käyttöön napauttamalla kohtaa kahdesti.
Talkback lukeminen.
  • Selaa vetämällä kahdella sormella.
Talkback selaaminen.

Jos olet ottanut TalkBack-pikavalinnan käyttöön, voit ottaa toiminnon käyttöön ja pois käytöstä painamalla äänenvoimakkuuden lisäys- ja pienennyspainikkeita samanaikaisesti.

TalkBack-asetusten määrittäminen

Määritä haluamasi TalkBack-asetukset noudattamalla alla olevia ohjeita.

Vaihe 1. Avaa asetuksista Helppokäyttöisyys ja valitse TalkBack.

Vaihe 2. Valitse Asetukset.

Vaihe 3. Valitse TalkBack-asetukset, jotka haluat määrittää.

Talkback-asetusten määrittäminen.
  • Uudet TalkBack-ominaisuudet: Tutustu tärkeimpiin TalkBack-toiminnon päivityksiin ja muutoksiin.
  • Teksti puheeksi -asetukset: Kun TalkBack-toiminto on käytössä, voit muuttaa Teksti puheeksi -asetuksia, kuten kieltä, nopeutta ja muita asetuksia.
  • Monisanaisuus: Muokkaa äänipalautteen yksittäisiä asetuksia.
  • Lue salasanat ääneen: Määritä laite lukemaan salasanan merkit ääneen, kun syötät salasanan. Jos otat tämän toiminnon pois käytöstä, laite lukee salasanan ääneen vain silloin, kun käytät kuulokkeita.
  • Ääni ja värinä: Muuta TalkBack-toiminnon ääniasetuksia.
  • Mukautetut eleet: Näytä erilaisia sormieleitä, joilla voit ohjata näyttöä käyttäessäsi TalkBack-toimintoa, ja muokkaa eleiden asetuksia.
  • Mukauta valikoita: Valitse, mitä TalkBack-valikoita ja lukuvalikoita käytetään.
  • Braille-näppäimistö: Voit kirjoittaa näyttöön helposti kirjaimia ja numeroita käyttämällä 6-pisteistä pistenäppäimistöä.
  • Ohje ja tuki: Opettele käyttämään TalkBack-toimintoa.
  • Lisäasetukset: TalkBack-lisäasetusten määrittäminen.
  • Avaa TalkBack Galaxy Storessa: Avaa TalkBack Galaxy Store -sovelluskaupasta ja tarkista saatavilla olevat päivitykset.

Huomautus: Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan.

Samsung Members -sovelluksen käyttäminen

Jos Samsung-puhelimessasi, -tabletissasi , tai -lisälaitteessasi on ongelmia, voit lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella. Lue lisää virheilmoituksen lähettämisestä.