Tunnista, mitä näytön yläosassa oleva vihreä piste tarkoittaa

Yksityisyys ja läpinäkyvyys kameran ja mikrofonin käyttöön liittyen tietyissä sovelluksissa ovat Samsungin ja sen tuotteisiin liittyvä suuri huolenaihe.

Android-version 12 (S OS) jälkeen Samsung on lisännyt useita parannuksia parantaakseen käyttökokemusta yksityisyyden suojaamiseksi.

Kuva päänäytöstä, jossa vihreä piste on aktiivinen ilmoituspaneelin yläosassa.

Tämä vihreä piste on työkalu, joka ilmoittaa sinulle reaaliajassa ilmoituspaneelin yläosassa näkyvällä vihreällä pisteellä, milloin jokin sovellus käyttää laitteen kameraa tai mikrofonia.

Kun tarkastelet tai selaat valikoita, voit nähdä, käyttävätkö jotkin sovellukset kameraa tai mikrofonia.

Voit myös tarkastella, mitkä sovellukset käyttävät näitä toimintoja, jos napautat vihreää pistettä.

Miten tarkistetaan, mitkä sovellukset käyttävät kameraa tai mikrofonia

Vaihe 1. Kuva puhelusta, jossa kamera- ja mikrofonisiru näkyvät. Muut ilmaisimet ovat väliaikaisesti piilossa. Vaihe 1. Kuva puhelusta, jossa kamera- ja mikrofonisiru näkyvät. Muut ilmaisimet ovat väliaikaisesti piilossa.

Vaihe 1. Työkalu näyttää oikeassa yläkulmassa vihreän pisteen, joka osoittaa, onko mikrofoni, kamera vai molemmat käytössä.

Vaihe 2. Kuva vihreästä pisteestä näytön oikeassa yläkulmassa puhelun aikana muutama sekunti myöhemmin. Muut ilmaisimet ovat taas näkyvissä. Vaihe 2. Kuva vihreästä pisteestä näytön oikeassa yläkulmassa puhelun aikana muutama sekunti myöhemmin. Muut ilmaisimet ovat taas näkyvissä.

Vaihe 2. Muutaman sekunnin kuluttua vain vihreä piste näkyy muiden ilmaisimien joukossa.

Vaihe 3. Kuva puhelun aikana näkyvästä ilmoitusvalikosta, jossa on vihreä piste on näytön oikeassa yläkulmassa. Napauta vihreää pistettä. Vaihe 3. Kuva puhelun aikana näkyvästä ilmoitusvalikosta, jossa on vihreä piste on näytön oikeassa yläkulmassa. Napauta vihreää pistettä.

Vaihe 3. Avaa ilmoituspalkki ja napauta vihreää pistettä.

Vaihe 4. Kuva ilmoitusvalikosta, jossa näkyvät sovellukset, jotka tällä hetkellä käyttävät kameraa tai mikrofonia. Vaihe 4. Kuva ilmoitusvalikosta, jossa näkyvät sovellukset, jotka tällä hetkellä käyttävät kameraa tai mikrofonia.

Vaihe 4. Nyt näet, mikä sovellus käyttää kameraa tai mikrofonia.

Miten kameran ja mikrofonin käyttöoikeudet tarkistetaan ja miten niitä muutetaan

Voit tarkistaa kameralle ja mikrofonille myönnetyt käyttöoikeudet ja muuttaa niitä halutessasi.

Voit tarkistaa käyttöoikeusluettelon noudattamalla seuraavia ohjeita.

1 Napauta Asetukset-valikossa Yksityisyys-vaihtoehtoa.
2 Napauta Yksityisyys-valikossa Käyttöoikeuksien hallinta -vaihtoehtoa.
3 Käyttöoikeuksien hallinta -valikossa voit tarkastella, millä sovelluksilla on kameran, mikrofonin tai molempien käyttöoikeus.

Noudata seuraavia vaiheita.

1 Napauta Asetukset-valikossa Yksityisyys-vaihtoehtoa.
2 Napauta Yksityisyys-valikossa Kameran/mikrofonin käyttöoikeus.
3 Käyttöoikeuksien hallinta -valikossa voit tarkastella, millä sovelluksilla on kameran, mikrofonin tai molempien käyttöoikeus.