Dolby Atmos -toiminnon käyttäminen Samsung Soundbar -kaiuttimessa

Kun käytössäsi on Dolby Atmos -toiminto, voit upottautua vertaansa vailla olevaan dynaamiseen äänimaailmaan. Voit nauttia eloisammasta äänestä surround-efektein, jotka on optimoitu eri äänityypeille, kuten elokuvat, musiikki ja puhe.

Mikä on Dolby Atmos?

Dolby Atmos on surround-äänitekniikka, jonka on kehittänyt Dolby Labs. Uppoudut äänimaailmaan aivan kuin henkilön ja esineen ääni kietoutuisivat ympärillesi 3D-tilassa ja tuntisit olevasi osana toimintaa. Dolby Atmos on myös luonnollinen ja todenmukainen äänitekniikka, johon voit uppoutua niin, että kuulet kaikki kuvat äänenä. Käyttämällä stereoskooppista ääniteknologiaa äänen tuottamiseen kaikista suunnista voit nauttia elokuvateatteria vastaavasta huippuäänestä myös televisiostasi ja soundbar-kaiuttimestasi.

GIF Dolby Atmos Decor

Dolby Atmos -toimintoa tukevat mallit:

TV: 2020 ja sitä uudemmat mallit

Soundbar: 2019 ja sitä uudemmat mallit

Huomautus: Dolby Atmos -toimintoa tuetaan vain HDMI-tilassa.

Dolby Atmos -toiminnon kytkennät (HDMI ARC)

Kytke HDMI-kaapeli soundbar-kaiuttimen pohjan HDMI OUT (TV-ARC) -portista television HDMI IN (ARC) -porttiin.

Dolby Atmos -kaapelikytkennät

Dolby Atmos -toiminnon määrittäminen Blu-ray-soittimessa tai muussa laitteessa

• Avaa Blu-ray-soittimen tai muun laitteen asetusvalikosta äänilähtöasetukset ja varmista, että Bitstream-asetukseksi on valittu ”No Encoding” (ei koodausta). Esimerkiksi Samsung Blu-ray-soittimessa valitse Koti → Ääni → Digitaalinen lähtö ja Bitstream (käsittelemätön).
  • Jos äänilähtöasetuksissa on Secondary Audio (toissijainen ääni) -vaihtoehto, varmista, että Secondary Audio on pois käytöstä.
  • Varmista, että sisältö tukee Dolby Atmos -toimintoa.

Television asetukset

Vaihe 1.
Paina Samsung-kaukosäätimen HOME-painiketta ja valitse Asetukset.

Asetusvalikko

Vaihe 2. Valitse Äänivalikko ja valitse Asiantuntija-asetukset.

Asiantuntija-asetusten valikko

Vaihe 3. Määritä HDMI e-ARC -tilaksi Auto ja Digitaalisen ääni lähdön muodoksi Auto (tai Pass-Through) ja aktivoi Dolby Atmos -yhteensopivuus.

Dolby Atmos -toiminnon aktivoiminen

Huomautus: Jos yhteys ei muodostu, varmista, että Anynet+-toiminto on käytössä televisiossasi.

Tarkista, että Anynet+ (HDMI-CEC) on käytössä

Sinun on sallittava HDMI-CEC-protokollat televisiosi asetusvalikossa. Samsung TV:t kutsuvat  HDMI-CEC-protokollaa nimellä Anynet+.

Anynet+-toiminnon käyttöönoton polku on seuraavan tyyppinen:

Vaihe 1. Paina Samsung-kaukosäätimen Home-painiketta ja valitse Asetukset.

Vaihe 2. Valitse asetusnäytöstä Yleiset-valikko ja sieltä Ulkoisten laitteiden hallinta.

Ulkoisten laitteiden hallinta

Vaihe 3. Valitse Ulkoisten laitteiden hallinta -valikosta Anynet+ (HDMI-CEC) ja ota Anynet+ käyttöön painamalla kaukosäätimen Enter-painiketta.

Anynet HDMI CEC

Huomautus:

• TV:n tai One Connect -sovittimen takana olevassa HDMI-portissa on merkintä ARC.
  • Useimmissa One Connect -sovittimissa on HDMI-ARC -portti (yleensä kolmas HDMI-portti).

Huomautus: Laitteen näyttökuvat ja valikot ovat englanninkielisiä esimerkkejä. Ne ovat saatavana myös oman maasi kielellä.