Hoe beheer ik apps op de Samsung Galaxy S9/S9+?

Last Update Date : mrt 09. 2018

Organiseer je startscherm en vind je favoriete apps sneller en eenvoudiger.

Schakelen tussen startscherm en Apps-scherm

Zonder de Apps-knop te gebruiken, kun je het Apps-scherm openen door omhoog of omlaag te swipen in het startscherm. Om terug te keren naar het beginscherm, swipe je omhoog of omlaag op het Apps-scherm.

home apps scherm s9

Je kan ook op de startknop of de Terug-knop tikken om terug te keren.

De Apps-knop op het startscherm weergeven

De Apps-knop staat standaard niet meer op het startscherm. Als je het Apps-scherm met de Apps-knop wilt openen, volg je de volgende stappen:

1 Tik op het startscherm op een leeg gebied en houd vast, of breng twee vingers samen om toegang te krijgen tot de bewerkingsopties.
2 Tik op ‘Instellingen Startscherm’.
Instellingen startscherm S9
3 Tik op 'Apps-knop'.
Apps knop
4 Kies ‘Toon Apps-knop’ en tik op ‘Toepassen’.
Apps knop s9
5 De knop 'Apps' wordt weergegeven als een favoriete app onderaan het startscherm.
apps knop s9+

Voeg een app toe aan het startscherm

1 Tik en houd een app vast op het Apps-scherm.
2 Selecteer de optie ‘Snelkoppeling toevoegen aan startpagina’.
3 Je kunt ook het app-pictogram naar het bovenste gedeelte van het scherm slepen of het gedurende 2-3 seconden vasthouden totdat het startscherm erachter verschijnt.
4 Blijf de app vasthouden en sleep het naar de gewenste plaats op het startscherm.
startscherm

Verwijder een app van het startscherm

1 Tik en blijf de app aanraken die je wilt verwijderen van het startscherm.
2 Selecteer de optie ‘Verwijderen van startpagina’.
verwijder

Groepeer apps en maak mappen

Om je scherm overzichtelijk te houden kun je gelijkwaardige apps verplaatsen naar een map.

1 Tik op een app en hou deze vast in het startscherm of het Apps -scherm en sleep deze naar een ander app.
map
2 Laat de app los wanneer een map verschijnt rond de apps. Een nieuwe map zal worden gemaakt. Tik op ‘Mapnaam invoeren’ en geef de map een naam.
3 Voor het toevoegen van meer applicaties tik je op ‘Apps toevoegen’ op de map. Tik op de apps die je in de map wilt hebben en tik op ‘toevoegen’. Je kan ook een app toevoegen door deze te verslepen naar de map.
meer apps

Apps verplaatsen uit een map: Tik en houd een app vast en sleep hem naar een nieuwe locatie.

Een map verwijderen: Blijf een map aanraken en tik op 'Verwijderen'. Alleen de map wordt verwijderd.
De apps uit de map worden verplaatst naar het Apps-scherm.

Verwijderen of uitschakelen van gedownloade apps

Om een ​​gedownloade app te verwijderen, hoef je alleen maar de app ingedrukt te houden en de optie 'Verwijderen' te selecteren.

verwijderen op s9

Er zijn enkele standaard-apps die niet van het apparaat kunnen worden verwijderd. Deze kunnen worden uitgeschakeld door de app aan te tikken, vast te houden en vervolgens de optie Uitschakelen te selecteren.