Hoe stel ik de S Health app in op de Galaxy S5?

De S Health app is DE sport app op de Galaxy S5. S Health verbind je met de Samsung Galaxy Gear 1 en 2 of de Galaxy Gear Fit.

Gebruik je S Health voor het eerst?
Gebruik je S Health voor het eerst op de Galaxy S5, voer dan de volgende stappen uit.
1. Ga vanuit het startscherm naar Apps → S Health → en tik rechts onderin op ‘Start’.
2. Lees de voorwaarden en accepteer deze om verder te gaan.
3. Als je nog niet bent ingelogd met je Samsung Account, kies je ervoor om dat hier te doen. Het is ook mogelijk om dit hier over te slaan.
4. Vul je gegevens in om S Health zo persoonlijk mogelijk te maken en tik op ‘volgende’.
5. Vul je activiteitsniveau in en tik op ‘Volgende’.
6. Er verschijnt nu een overzicht van de ingevulde gegevens, tik op ‘starten’ om een profiel te voltooien.

Algemeen gebruik van S Health
S Health is inmiddels geïnstalleerd en een profiel aangemaakt, begin nu met het gebruiken van de S Health app.
Op het startscherm van S Health zie je onderin een aantal functies (zie afbeelding).

S Health

Stappenteller
Als je wilt dat je toestel dagelijks het aantal stappen dat je zet telt, tik dan op ‘stappenteller’ links onderin. Om deze modus te activeren tik op ‘Start’. De stappenteller telt nu het aantal stappen dat je zet, houdt bij of je wandelt of rent en zet deze gegevens in een overzicht. Deze open je vanuit de stappenteller door rechts onderin op de ‘statistieken icoon’ te tikken.

Training
De training functionaliteit is er speciaal voor als je sport. Selecteer de sport die je uitoefent door hierop te tikken (rennen / wandelen / fietsen / trektocht) en tik vervolgens op ‘Start’. Daarnaast kun je een trainingsdoel instellen door te tikken op ‘Trainingsdoel’ midden in het scherm. Kies hier voor je streefafstand, streeftijd of calorieën doel. Als je geen doel wilt, klikt dan op ‘Basistraining’. De telefoon detecteert met behulp van GPS de locatie.

Hartslagmeter
Met de hartslagmeter functie meet je je hartslag. De aanwijzingen hiervoor worden weergegeven op het scherm. Zorg dat je vinger op het midden van de sensor is, druk niet te hard en probeer je vinger stil te houden. Je hartslag wordt nu gemeten en opgeslagen in S Health. Via de ‘statistieken icoon’ kijk je de eerder gemeten resultaten terug.

Instellingen
Om instellingen te wijzigen, andere apparaten (zoals de Galaxy Gear) te verbinden of S Health met een wachtwoord te beveiligen, tik je vanuit ieder scherm binnen S Health op de menu toets rechts bovenin (zie onderstaande afbeelding). Het instellingen menu opent zich nu en je kunt wijzigingen aanbrengen.

S health 2

Voor vragen kun je terecht bij onze Nederlandse of Belgische Service- en Informatielijn. Wij helpen je graag persoonlijk verder.

Deel je mening om ons te helpen met verbeteren.

• Q1
  • Q2
  • Q3