Software ondersteuning Samsung

Last Update date : 2016.05.02

Software- en security updates

Voor Samsung heeft de bescherming van de privacy en de beveiliging van gegevens van consumenten de hoogste prioriteit. Als wereldwijde marktleider op het gebied van mobiele apparaten streven wij ernaar ook op dit gebied voorop te lopen. Samen met onze softwareleveranciers, mobiele providers en consumentenverenigingen werken we er continue aan het proces rondom software- en security-updates zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Als je een (nieuwe) Samsung smartphone hebt, wil je natuurlijk graag weten waar je aan toe bent. Tot wanneer krijgt mijn smartphone software-ondersteuning? En als er een beveiligingskwetsbaarheid wordt ontdekt, hoe weet ik dan of mijn toestel een beveiligingsupdate krijgt?

We leggen hieronder uit wat je van Samsung kan verwachten op het gebied van updates.

Krijgt mijn toestel software-ondersteuning?

Op de productpagina’s op onze website (www.samsung.com) tref je bij elk toestel dat in de afgelopen 2 jaar is geïntroduceerd informatie over de periode waarin we software-ondersteuning voor je toestel bieden, zoals bug- of security-fixes. Als er een bug of beveiligingskwetsbaarheid in Android wordt gevonden, maakt Google daarvoor een patch (herstelsoftware). We gaan die patch zo snel mogelijk testen en aan onze partners (mobiele providers) voorleggen. We willen een patch pas uitrollen nadat we zeker weten dat onze toestellen ook na installatie van die patch aan onze hoge eisen van gebruikerservaring en veiligheid voldoen.

Het kan echter zijn dat bepaalde updates voor jouw toestel niet beschikbaar zullen komen. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat de specificaties van jouw toestel onvoldoende zijn om de software-update te ondersteunen (te weinig RAM- of ROM-geheugen) of omdat de prestaties van je toestel aanzienlijk achteruit zouden gaan door de update (een processor die niet snel genoeg is). Een toestel met betere specificaties heeft dus een betere kans dat updates kunnen worden toegepast. Daarnaast kan het zijn dat leveranciers van bepaalde software- of hardwarecomponenten van jouw toestel niet meer de ondersteuning bieden die nodig is om een update te realiseren. Wij doen ons best zoveel mogelijk toestellen van updates te voorzien.

We kunnen je dus niet beloven dat we steeds de nieuwste versie van het Android besturingssysteem op je telefoon zetten. We streven er echter naar gedurende de software-ondersteuningsperiode zoveel mogelijk toestellen te voorzien van de laatste nieuwe Android-versies.

Als mijn toestel in aanmerking komt voor software updates, hoe snel kan ik die dan krijgen?

Zodra een software-update beschikbaar komt en onze strenge kwaliteitstesten heeft doorstaan, rollen wij deze zo snel als mogelijk uit. Hoe lang dat precies is, hangt van een aantal factoren af, zoals de urgentie van de update, de complexiteit van de update, de betrokken toestellen en het aantal toestellen dat een update nodig heeft. Daarnaast worden prioriteiten gesteld op basis van marktsegment en het aantal toestellen dat van een bepaald model is verkocht. Zo krijgen de toestellen die door de grootste groep mensen worden gebruikt, eerder een update. software update

Maandelijks update-programma

In oktober 2015 is Samsung op wereldwijde schaal gestart met de implementatie van maandelijkse security updates voor geselecteerde toestellen, zoals de Galaxy S7, S7 edge, S6, S6 edge, S6 edge+, S5, Note 4 en Tab S2. De mogelijkheden worden momenteel bekeken om voor de overige toestellen elk kwartaal security updates uit te voeren. Daarover zullen we je op deze site verder informeren.

Kijk hier hoe je de laatste update op je smartphone ontvangt.

Of wil je stap voor stap uitleg over hoe je jouw toestel update naar de nieuwste versie? Bekijk dan onze Smart Simulator

Beveilingingskwetsbaarheden

Beveiligingskwetsbaarheden komen helaas in alle apparaten die software bevatten voor en worden af en toe ook in het Android-besturingssysteem of de andere software voor smartphones gevonden. Het beschermen van Samsung toestellen tegen dergelijke beveiligingskwetsbaarheid heeft onze topprioriteit.

Wanneer beveilingskwetsbaarheden worden ontdekt die in de praktijk een groot risico vormen voor consumenten, zullen wij bovendien op de productpagina’s van onze website (www.samsung.com) aangeven of het toestel al een update heeft ontvangen voor de kwetsbaarheid of wanneer die update wordt verwacht. Deze informatie zal worden bijgewerkt wanneer nodig.

Wat kan ik zelf doen om mijn toestel zo goed mogelijk te beveiligen?

We raden je altijd aan je software en apps up-to-date te houden en voorzichtig te zijn met het klikken op mails of links die je niet vertrouwt. Lees meer over veilig internetten op veiliginternetten.nl

Bovendien kunnen sommige apps schadelijk zijn voor je telefoon en kwaadaardige software als “spyware” of “malware” bevatten. We raden je daarom aan alleen apps te downloaden uit vertrouwde bronnen, zoals de Google Play Store of via Galaxy Apps. Je kunt het downloaden uit onbekende bronnen blokkeren door te gaan naar: Instellingen -> Schermvergrendeling en beveiliging en daar “Onbekende bronnen” uit te schakelen.

onbekende bronnen

We adviseren je daarnaast om “App-Verificatie” in te schakelen. Op die manier worden apps die je installeert, gescand op malware. Ga hiervoor naar: Instellingen -> Applicaties -> Google -> Beveiliging en zet “Apparaat scannen op beveiligingsdreiging” en “Detectie schadelijke apps verbetering” aan.

App-Verificatie

Waar vind ik de update status van mijn toestel?

Stap 1: Ga naar www.samsung.com.

Stap 2: Tik in het zoekveld de naam (bijvoorbeeld ‘S6 Edge+’) of productcode (bijvoorbeeld: ‘SM-G928F’) van jouw toestel.

Stap 3: Klik op jouw toestel onder ‘producten’.

Stap 4: Onderaan de tech specs tref je de huidige Android-versie van je toestel, de periode waarin van je software van je toestel wordt ondersteund en de updatestatus of verwachte updatedatum voor de laatste beveiligingskwetsbaarheid.

Up-to-date met updates
Zodra er een software- of security-update voor jouw toestel beschikbaar is, krijg je een notificatie op je toestel. We raden je aan je software en apps up-to-date te houden, door de software-updates te activeren en je apps bij te werken wanneer dat mogelijk is.

Veiligheid: een vanzelfsprekendheid bij Samsung
We willen je graag blijven informeren over het thema digitale veiligheid, niet alleen omdat het erg relevant is voor jou als smartphone-gebruiker, maar ook om dat je door de opkomst van het Internet of Things waarschijnlijk steeds meer digitale devices in je bezit hebt. Wil je meer lezen over veiligheid en beveiliging van je data, ook als het gaat om andere apparaten dan je smartphone? Volg dan onze blog Discover, waar we regelmatig extra aandacht besteden aan het onderwerp veiligheid in de breedste zin van het woord: is er echt een risico dat je TV je afluistert, en hoe maak je je smartphone onbruikbaar voor dieven?

Online tevredenheidsonderzoek