Hoe voer ik een software update uit op mijn smartphone of tablet?

smartswtich

Het uitvoeren van een software update kan op twee manieren.

1. Draadloos updaten: eenvoudig updaten via het toestel zelf..
  2. Via de PC met Samsung Smart Switch

Draadloos updatenKlik om uit te vouwen
Video Alternative Text

Android 7.0 en hoger

1 Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt via Wi-Fi of 3G/4G.
2 Veeg in een startscherm omhoog of omlaag om naar het Apps-scherm te gaan.
3 Tik nu op Instellingen > Software update > Updates handmatig downloaden. Je telefoon controleert nu of er Software-updates beschikbaar zijn voor jouw toestel.
4 Als er een update beschikbaar is, download je toestel de software direct.
5 Tik vervolgens op Installeren. De software wordt nu geïnstalleerd op je toestel, dit kan enige tijd duren.

Draadloos updaten

Bekijk stap-voor-stap uitleg, met de Interactieve Handleiding.

Android 6.0 en lager

1 Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt via Wi-Fi of 3G/4G.
2 Ga vanuit jouw startscherm naar Apps > Instellingen > Over het toestel/Toestel-info.
3 Tik nu op Software update > Bijwerken. Je telefoon controleert nu of er Software-updates beschikbaar zijn voor jouw toestel.
4 Als er een update beschikbaar is, download je toestel de software direct.
5 Tik vervolgens op Installeren. De software wordt nu geïnstalleerd op je toestel, dit kan enige tijd duren.
Hoe zie ik welke Android versie mijn toestel heeft? Klik om uit te vouwen

Ga op je toestel naar Instellingen > Toestel informatie > Android versie. Hier vind je de Android versie van je toestel.

Meer informatie over Android versie controleren. Let op: zorg ervoor dat je toestel minimaal 50% is opgeladen.
Let op: er kunnen gegevens verloren gaan tijdens het updaten van je toestel. Bekijk hier hoe je een back-up kunt maken.

Let op: zorg ervoor dat je toestel minimaal 50% is opgeladen.

Let op: er kunnen gegevens verloren gaan tijdens het updaten van je toestel. Bekijk hier hoe je een back-up kunt maken.

Updaten via de PCKlik om uit te vouwen

Updaten via Samsung Smart Switch. Android versie 4.4 en hoger

1 Download en installeer Smart Switch op je computer of laptop en start Smart Switch op.
2 Verbind je toestel via USB-kabel aan je computer of laptop en selecteer je toestel in Smart Switch
3 Maak eerst een back-up van je gegevens door op Back-up te klikken.
 Back-up
4 Druk vervolgens op Bijwer.
Biwer
5 Als er een software update beschikbaar is, wordt deze bijgewerkt.

Updaten via Samsung KIES. Alleen Android versie 4.3 en lager

Bekijk hier een instructievideo over het updaten van je toestel via Samsung Kies (deze video werkt ook voor Samsung Kies 3.0 en tablets).

1 Download en installeer Samsung Kies op je computer of laptop en start Samsung KIES op.
2 Verbind je toestel via de USB-kabel aan je computer of laptop en selecteer je toestel in Samsung KIES
3 In het notificatiemenu op je smartphone of tablet zie je na het verbinden van je telefoon ‘Aangesloten als media-apparaat’. Zorg dat je je toestel ontgrendelt (problemen met verbinden, bekijk deze pagina).
4 In het overzicht dat nu verschijnt kun je de huidige firmwareversie van je toestel zien. Daarnaast kun je zien welke firmware versie op jouw toestel staat. Als je de firmware versie wilt updaten, klik je op 'Firwmare-Upgrade'. De update wordt nu uitgevoerd.

Veelgestelde vragen

De update is niet beschikbaar/wordt niet uitgevoerd

De lanceerdatum van de software updates is afhankelijk van het toestel en de provider. Het kan daarom zijn dat er voor jouw toestel nog geen software update beschikbaar is.

Daarnaast is het mogelijk dat een software update tijdelijk niet beschikbaar is, omdat er op dat moment veel vraag is naar de update. Probeer dan later nogmaals je toestel te updaten.

Samsung Account

Het kan mogelijk zijn dat er tijdens het updaten wordt gevraagd om een Samsung account. Indien hierom gevraagd wordt moet je inloggen met je Samsung account, of een Samsung account aanmaken.

Reparatie

Mocht je toestel nog niet naar behoren werken, bekijk dan de reparatie mogelijkheden. Samsung repareert altijd met originele onderdelen, en behoud van fabrieksgarantie. Jouw Samsung blijft 100% Samsung.